Potter a Müpában varázsolja el a közönséget

2022/06/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A szaxofonfenomén Chris Potter SFJAZZ Collective elnevezésű formációja nyári Európa-turné keretében a 2020-as évek kihívásai által ihletett, a San Franciscó-i premieren hatalmas sikert arató szerzeményeit hozza el a Müpába június 24-én..

Fotó: Dave Stapleton

Az erre a projektre kilencfőssé kiegészülő együttes minden egyes tagja hangszerének kiemelkedő mestere. Díjaikat és egyéb elismeréseiket felsorolni valószínűleg eleve kudarcra ítélt vállalkozás volna, a két szaxofonos például bezsebelt egy-egy Grammyt, de a frissen csatlakozott énekesnő, Gretchen Parlato is büszkélkedhet már két jelöléssel.

Fotó: Lauren Deshberg

Az elképesztő sűrűségben fellelhető tehetség és virtuozitás esetükben kéz a kézben jár az értékközpontú gondolkodással, nem csoda hát, hogy az All About Jazz magazin szerint az SFJAZZ Collective „a legjobb jazzlaboratórium”, amelyben a múlt legendás előadói napjaink ikonjai által és mellett kapnak reflektorfényt. Kezdetben ugyanis a zenekar jazz- és (nemritkán) popelőadók dalainak sajátos feldolgozásaival és örökzöldek újragondolásával alapozta meg elismertségét; John Coltrane, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Wayne Shorter, Stevie Wonder, Chick Corea és Miles Davis csak néhány illusztris név azok közül, akiknek munkássága előtt tisztelegtek már, megmutatva, hogy a jazz ma is éppen olyan élő, érvényes és szerethető műfaj, mint egykor.

A zenekar tagjai:

Chris Potter (zenekarvezető, tenor- és szopránszaxofon),
David Sánchez (tenorszaxofon),
Etienne Charles (trombita),
Warren Wolf (vibrafon),
Edward Simon (zongora),
Matt Brewer (bőgő),
Kendrick Scott (dob),
Gretchen Parlato,
Martin Luther McCoy (ének)

 

Elindult az ország egyetlen tematikus jazz zenei televíziója

Chris Potter, SFJAZZ Collective, Müpa, jazz

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek