Pszichedelikus este alter zenével és garázsrockkal: Simeon Soul Charger

2015. október 21.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Március közepén járt utoljára hazánkban az Egyesült Államokból induló Simeon Soul Charger zenekar. Akkor a RoHAM Bárban láthattuk őket, most viszont nagyobb magaslatra törnek, egyenesen a Corvintetőre merészkednek fel, ráadásul nem is akármilyen bandákat magukkal rántva. Október 24-én este 8 órától a színpadot a Spacetaxi és a Minimachines melegíti majd be.

Pszichedelikus este alter zenével és garázsrockkal: Simeon Soul Charger

Az USA-ból Németországba költöző Simeon Soul Charger 2008 óta koncertezik Európa-szerte. Dalaikban a ’70-es évek hangzásvilágára, valamint folk, blues, progresszív rock és glam elemekre lehetünk figyelmesek. Trick Of Light című albumuk idén januárban jelent meg. Az együttes úgy véli, ezen a korongon végre képes bemutatni azt a hatalmas zenei fejlődést, ami az utóbbi időben a bandában bekövetkezett.

Az emberek gyakran mondják, hogy nagyszerű a lemez, de élőben kell látni minket. Mi szeretnénk őket minél jobban segíteni ebben.” – mondják. Szerintük az első fellépésük óta sikerül átadni azt a lenyűgöző energiát és izgalmat a közönségnek, ami a stúdióból kikerül a színpadra. Bizonyítva bátorságukat, meghívták magukhoz rajongóikat és barátaikat, hogy a Trick Of Light dalait élőben rögzítsék, technikai és művészi színvonalat, kollektív dinamikát és kreativitást tárva a világ elé ezzel. A turné során 14 országot lelkesített már fel a négy tehetséges zenész a lemezbemutató show-val, amit most ismét megkísérelnek előadni a magyar fővárosban is.

A Keleti Blokk alkotótábor berkeiből indult Spacetaxi zenekarban több tagcserét követően alakult ki a jelenlegi felállás. Az együttes hangzása elég hamar beérni látszott, számaik gyökereiben leginkább a kilencvenes évek alter-rock vonalához hasonlítanak. Első albumuk 2014 végén jelent meg, Microtragedies címmel. A gitártémákra épülő, női énekhanggal körített dalaikban beköszönő basszusgroove-ok és szintiszólamok különös együtthatása szólal meg a lemezen. Fellépéseiken komoly hangsúlyt fektetnek a vizuális megjelenésre is, elbűvölve ezzel „űrutazó” közönségüket.

A Minimachines-ra keresztelt trió, vagyis a Tájnel Ákos, Gyarmati Balázs és Lotfi Árzsáng hármas 2013 szeptemberében kezdte meg közös, zenei kalandját. 2013 végén, Ágoston Iván dobossal kiegészülve a projekt zenekarrá nőtte ki magát. Zenéjükre a garázsrock kifejezés olyannyira találó, hogy még a logójukban is fellelni egy „elhagyott” csavart. A 2015 márciusában megjelent első négy számukat egyben feljátszva rögzítették, egyedi hangzásvilágot kialakítva ezzel.

Most itt vagyunk, beindítottuk a gépezetet és nem tervezzük leállítani a közeljövőben!” – jelentik ki a fiúk.


 

 

Szólj hozzá!


Balázs Fecó Antológia újra a láthatáron!

Balázs Fecó Antológia újra a láthatáron!

Balázs Fecó Antológiája évek óta a beszerezhetetlen darabok közé tartozik, így újra kiadásra kerül.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Soltész Rezső ajánlja: HIFI SHOW és PROFI FOTO Kiállítás 2018

VISSZA A GYÖKEREKHEZ! – ezzel a közhellyel harangozzuk be a sorrendben 19. Szórakoztatóelektronikai, és az immár társkiállítássá érett 3. Profi Foto kiállítást, melyek idén a Hilton Budapest City hotelben kerülnek megrendezésre.

Wellhello, good bye? Kilépnek a zenekarból a tagok

A Szeretlek Magyarország vette észre, hogy kedden a Wellhello több zenésze is bejelentette közösségi oldalán, hogy kilép.

Neneh Cherry Magyarországra jön!

A svéd-brit előadó október 19-én megjelenő, Broken Politics című új albumát mutatja be február 25-én az A38 Hajón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek