Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar

2013. szeptember 19.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az elektronikával beoltott pszichedelikus rock képviselői közül végre egy színpadra állnak a műfaj legkarakteresebb hazai zenekarai: a ColorStar, az Óperentzia és a Sonar. Persze, nem egyszerre, de így még jobb. A hármas koncertre 2013. szeptember 28-án, szombaton kerül sor immáron zárt helyen, a Dürer nagytermében.

Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar

A ColorStar 1996-tól úttörője hazánkban a pszichedelikus rock műfaj alakulásának, elsőként ötvözve azt az elekronikus partizenével, amivel aztán a hazai popzene egyik fontos, nemzetközi színtéren is ismert zenekarává vált. A 2012 tavaszán megjelent ötödik nagylemez, a Flow lemezbemutató turnéjának során a legnagyobb hazai városok és fesztiválok mellett eljutottak Németországba, Szerbiába, valamint Erdélybe is. Az idén Fonogram-díjra jelölt zenekar jelenleg a 2014-ben megjelenő hatodik sorlemezén dolgozik, melyből a koncerten már kaphatunk ízelítőt. Legfrissebb számaikat ismerhetjük az MR2 Petőfi Rádióból is, köztük az idén tavasszal megjelent legfrissebb ColorStar dal, a Blind and deaf.

A nyíregyházi gyökerű, ám most már budapesti bázisú Óperentzia zenekart 2005-ös megalakulása óta a folyamatos megújulás, átalakulás jellemzi. Stílusát, zenéje összetevőit egyszerre inspirálta a hatvanas évek funkja, televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és az evokatív filmzenés hangulatok. Ugyanez a változatosság kíséri a zenekart a fellépésein, szinte lehetetlen ugyanazzal a műsorral tetten érni őket.  Repertoárjukban az eddig megjelent két nagylemezük számai mellett szép számmal hallhatunk a jelenleg készülő harmadik albumról is szerzeményeket, melyek koncertről koncertre formálódnak és olvadnak bele a műsorba.

A filmzeneszerű pszichedelikus rockzenét játszó Sonar zenekar 2004 óta hazánk egyik legkísérletezőbb kedvű zenekara, és ez nem csak a zenéjükben mutatkozik meg. Az elsők között adtak teljes egészében online, élőben közvetített koncertet, falba épített pendrive-okon terjesztették zenéjüket, és számos gerillakampánnyal hívták fel magukra a figyelmet, melyeket aztán videós beszámolóik segítségével tettek közzé szélesebb körben. Erről a kísérletező kedvről tesz tanúbizonyságot legutóbbi, On-Air című nagylemezük bemutató koncertje is, amely során egy különleges, 3D-vetítéssel párosult koncertet adtak az Odeon moziban, illetve tavasszal egy szintén egyedülálló, 360° körpanorámás videófelvétellel rögzített teljes koncertfilmmel rukkoltak elő, aminek segítségével saját egerünkkel irányíthatjuk a kamera pozícióját a koncertfilm nézése közben.

 

Érdemes időben érkezni: kapunyitás este 8-kor, a belépő 1000 Ft. Megspórolhatod, sőt, hozhatod a partnered is, ha részt veszel a játékunkban!


Képtár

  • Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar  kép 19445
  • Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar  kép 19447
  • Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar  kép 19448
 

 

Szólj hozzá!


Az időjárás tönkretette 12 ezer ember szórakozását – elmaradt a Backstreet Boys koncertje

Az időjárás tönkretette 12 ezer ember...

Óriási vihar tombolt, az egyik beengedő kapu a rajongókra is dőlt a népszerű zenekar oklahomai koncertje előtt – írja a CNN értesüléseire...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Benéztünk a Zártosztályra

Igaz, ez a koncert még a Sziget előtt volt, tehát bizony kissé megkésett ez a beszámoló (fesztiválok országszerte, meg még munka is, nehéz ügy ez, de hát szegény ember akkor ír, amikor ideje van, azt, hogy lusta disznó is vagyok mellesleg, most ne feszegessük), de hát talán jobb későn, mint soha.

Könnyeket csal az ember szemébe a tegnap meggyilkolt énekesnő hangja

Megölték a Britain’s Got Talent énekesnőjét. Simone Kerrt Londonban szúrták halálra tegnap – írja az NLC.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek