Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar

2013. szeptember 19.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az elektronikával beoltott pszichedelikus rock képviselői közül végre egy színpadra állnak a műfaj legkarakteresebb hazai zenekarai: a ColorStar, az Óperentzia és a Sonar. Persze, nem egyszerre, de így még jobb. A hármas koncertre 2013. szeptember 28-án, szombaton kerül sor immáron zárt helyen, a Dürer nagytermében.

Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar

A ColorStar 1996-tól úttörője hazánkban a pszichedelikus rock műfaj alakulásának, elsőként ötvözve azt az elekronikus partizenével, amivel aztán a hazai popzene egyik fontos, nemzetközi színtéren is ismert zenekarává vált. A 2012 tavaszán megjelent ötödik nagylemez, a Flow lemezbemutató turnéjának során a legnagyobb hazai városok és fesztiválok mellett eljutottak Németországba, Szerbiába, valamint Erdélybe is. Az idén Fonogram-díjra jelölt zenekar jelenleg a 2014-ben megjelenő hatodik sorlemezén dolgozik, melyből a koncerten már kaphatunk ízelítőt. Legfrissebb számaikat ismerhetjük az MR2 Petőfi Rádióból is, köztük az idén tavasszal megjelent legfrissebb ColorStar dal, a Blind and deaf.

A nyíregyházi gyökerű, ám most már budapesti bázisú Óperentzia zenekart 2005-ös megalakulása óta a folyamatos megújulás, átalakulás jellemzi. Stílusát, zenéje összetevőit egyszerre inspirálta a hatvanas évek funkja, televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és az evokatív filmzenés hangulatok. Ugyanez a változatosság kíséri a zenekart a fellépésein, szinte lehetetlen ugyanazzal a műsorral tetten érni őket.  Repertoárjukban az eddig megjelent két nagylemezük számai mellett szép számmal hallhatunk a jelenleg készülő harmadik albumról is szerzeményeket, melyek koncertről koncertre formálódnak és olvadnak bele a műsorba.

A filmzeneszerű pszichedelikus rockzenét játszó Sonar zenekar 2004 óta hazánk egyik legkísérletezőbb kedvű zenekara, és ez nem csak a zenéjükben mutatkozik meg. Az elsők között adtak teljes egészében online, élőben közvetített koncertet, falba épített pendrive-okon terjesztették zenéjüket, és számos gerillakampánnyal hívták fel magukra a figyelmet, melyeket aztán videós beszámolóik segítségével tettek közzé szélesebb körben. Erről a kísérletező kedvről tesz tanúbizonyságot legutóbbi, On-Air című nagylemezük bemutató koncertje is, amely során egy különleges, 3D-vetítéssel párosult koncertet adtak az Odeon moziban, illetve tavasszal egy szintén egyedülálló, 360° körpanorámás videófelvétellel rögzített teljes koncertfilmmel rukkoltak elő, aminek segítségével saját egerünkkel irányíthatjuk a kamera pozícióját a koncertfilm nézése közben.

 

Érdemes időben érkezni: kapunyitás este 8-kor, a belépő 1000 Ft. Megspórolhatod, sőt, hozhatod a partnered is, ha részt veszel a játékunkban!


Képtár

  • Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar  kép 19445
  • Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar  kép 19447
  • Pszichedelikus randevú a Dürerben: ColorStar, Óperentzia, Sonar  kép 19448
 

 

Szólj hozzá!


Életműkoncertet ad Hobo az Arénában

Életműkoncertet ad Hobo az Arénában

2019. március 30-án Földes László Hobo többórás koncertet ad a Budapest Arénában, amelyben felmutatja 50 évesnél hosszabb pályája legfontosabb...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Öt magyar lemez is felkerült a 2018-as nemzetközi világzenei listára!

Öt magyar lemez is felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájának idei összesítésére. A 150-es elitben a legjobb helyezést Lakatos Mónika érte el, akinek Romanimo című, a Gryllus Kiadó gondozásában megjelent albuma a 14. lett.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek