Pszichedelikus űrrock: Ozrics a Hajón

2013. október 17.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A progresszív-pszichedelikus „űrrock”-zenekar megalapításának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett turné keretében visszatér a tett színhelyére, három évvel első magyarországi koncertje után. A magyar dobossal nyomuló Ozric Tentacleshogy előtt a hazai pszichedélia folk alapú nagymestere, a világjáró Trottel Stereodream Experience lép színpadra.

Pszichedelikus űrrock: Ozrics a Hajón

A brit Ozric Tentacles, avagy röviden Ozrics zenéjét próbálták már leírni pszichedelikusként, űrrockként, trance-ként, de egyvalami biztos: ez a 80-as évek óta létező klasszikus együttes nehezen sorolható be kategóriákba. Az élő hangszerek mellett ezernyi effektet, gépi ritmust használó Ozrics psytrance- vagy technóelemeket éppúgy beépít muzsikájába, mint fúziós vagy ambient-motívumokat. Nehéz elhinni, hogy ez az úttörő együttes immár több mint negyedszázada ontja a lemezeket és tartja elsöprő erejű koncertjeit.

A rengeteg tagcserén átesett zenekar mára valóságos „családi vállalkozássá” vált, amelyben a programozott alapok, az elektronika és a szintetizátorok békésen megférnek a gitáralapú rockkal – nem meglepő, hogy az együttest rockerkörökben épp akkora tiszteletnek örvend, mint mondjuk a trance vagy a goa partiarcai között.

Az Ozrics a harmincadik évfordulóra újrakevert lemezeit tartalmazó CD-díszdobozt állított össze, és életművének legkomolyabb, leginkább emlékezetes darabjaiból állította össze jubileumi koncertturnéjának anyagát. Mindezt most Budapesten, az A38-on is élvezhetjük október 21-én, három évvel az Ozric Tentacles első, óriási sikerű hazai koncertje után.

A zenekar tagjai
Ed Wynne: gitár, szintetizátor
Brandi Wynne: basszusgitár
Silas Wynne: basszusgitár
Szende Balázs: dob 

 

Szólj hozzá!


FEZEN: Úgy tűnik, Pitbull kihagyja a bulit

FEZEN: Úgy tűnik, Pitbull kihagyja a bulit

Minden fesztivál rémálma, hogy egy előadó pár nappal a meghirdetett dátum előtt lemondja a koncertet - a fezenesek még várnak a hivatalos...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chris Cornell szobrot kap!

Az egykori Soundgarden- és Audioslave-frontember, Chris Cornell szobra a seattle-i Pop Kultúra Múzeumában kap majd helyet.

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek