Pszichedelikus űrrock: Ozrics a Hajón

2013. október 17.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A progresszív-pszichedelikus „űrrock”-zenekar megalapításának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett turné keretében visszatér a tett színhelyére, három évvel első magyarországi koncertje után. A magyar dobossal nyomuló Ozric Tentacleshogy előtt a hazai pszichedélia folk alapú nagymestere, a világjáró Trottel Stereodream Experience lép színpadra.

Pszichedelikus űrrock: Ozrics a Hajón

A brit Ozric Tentacles, avagy röviden Ozrics zenéjét próbálták már leírni pszichedelikusként, űrrockként, trance-ként, de egyvalami biztos: ez a 80-as évek óta létező klasszikus együttes nehezen sorolható be kategóriákba. Az élő hangszerek mellett ezernyi effektet, gépi ritmust használó Ozrics psytrance- vagy technóelemeket éppúgy beépít muzsikájába, mint fúziós vagy ambient-motívumokat. Nehéz elhinni, hogy ez az úttörő együttes immár több mint negyedszázada ontja a lemezeket és tartja elsöprő erejű koncertjeit.

A rengeteg tagcserén átesett zenekar mára valóságos „családi vállalkozássá” vált, amelyben a programozott alapok, az elektronika és a szintetizátorok békésen megférnek a gitáralapú rockkal – nem meglepő, hogy az együttest rockerkörökben épp akkora tiszteletnek örvend, mint mondjuk a trance vagy a goa partiarcai között.

Az Ozrics a harmincadik évfordulóra újrakevert lemezeit tartalmazó CD-díszdobozt állított össze, és életművének legkomolyabb, leginkább emlékezetes darabjaiból állította össze jubileumi koncertturnéjának anyagát. Mindezt most Budapesten, az A38-on is élvezhetjük október 21-én, három évvel az Ozric Tentacles első, óriási sikerű hazai koncertje után.

A zenekar tagjai
Ed Wynne: gitár, szintetizátor
Brandi Wynne: basszusgitár
Silas Wynne: basszusgitár
Szende Balázs: dob 

 

Szólj hozzá!


Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

Ahol Einstein volt a villanyszerelő: minden, amit tudnod kell a müncheni Oktoberfestről

Az Oktoberfest minden év szeptember utolsó napjaiban kerül megrendezésre világszerte. Németországban közel két hétig mulatnak a világ legnagyobb népi fesztiválján. Átlagosan 6 millió ember csatlakozik és több mint 7 millió liter sört fogyasztanak el. A ShopAlike készített egy útmutatót tele tippekkel, tanácsokkal és hasznos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek