Pszichedelikus űrrock: Ozrics a Hajón

2013. október 17.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A progresszív-pszichedelikus „űrrock”-zenekar megalapításának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett turné keretében visszatér a tett színhelyére, három évvel első magyarországi koncertje után. A magyar dobossal nyomuló Ozric Tentacleshogy előtt a hazai pszichedélia folk alapú nagymestere, a világjáró Trottel Stereodream Experience lép színpadra.

Pszichedelikus űrrock: Ozrics a Hajón

A brit Ozric Tentacles, avagy röviden Ozrics zenéjét próbálták már leírni pszichedelikusként, űrrockként, trance-ként, de egyvalami biztos: ez a 80-as évek óta létező klasszikus együttes nehezen sorolható be kategóriákba. Az élő hangszerek mellett ezernyi effektet, gépi ritmust használó Ozrics psytrance- vagy technóelemeket éppúgy beépít muzsikájába, mint fúziós vagy ambient-motívumokat. Nehéz elhinni, hogy ez az úttörő együttes immár több mint negyedszázada ontja a lemezeket és tartja elsöprő erejű koncertjeit.

A rengeteg tagcserén átesett zenekar mára valóságos „családi vállalkozássá” vált, amelyben a programozott alapok, az elektronika és a szintetizátorok békésen megférnek a gitáralapú rockkal – nem meglepő, hogy az együttest rockerkörökben épp akkora tiszteletnek örvend, mint mondjuk a trance vagy a goa partiarcai között.

Az Ozrics a harmincadik évfordulóra újrakevert lemezeit tartalmazó CD-díszdobozt állított össze, és életművének legkomolyabb, leginkább emlékezetes darabjaiból állította össze jubileumi koncertturnéjának anyagát. Mindezt most Budapesten, az A38-on is élvezhetjük október 21-én, három évvel az Ozric Tentacles első, óriási sikerű hazai koncertje után.

A zenekar tagjai
Ed Wynne: gitár, szintetizátor
Brandi Wynne: basszusgitár
Silas Wynne: basszusgitár
Szende Balázs: dob 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek