Pszichedelikus űrrock: Ozrics a Hajón

2013. október 17.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A progresszív-pszichedelikus „űrrock”-zenekar megalapításának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett turné keretében visszatér a tett színhelyére, három évvel első magyarországi koncertje után. A magyar dobossal nyomuló Ozric Tentacleshogy előtt a hazai pszichedélia folk alapú nagymestere, a világjáró Trottel Stereodream Experience lép színpadra.

Pszichedelikus űrrock: Ozrics a Hajón

A brit Ozric Tentacles, avagy röviden Ozrics zenéjét próbálták már leírni pszichedelikusként, űrrockként, trance-ként, de egyvalami biztos: ez a 80-as évek óta létező klasszikus együttes nehezen sorolható be kategóriákba. Az élő hangszerek mellett ezernyi effektet, gépi ritmust használó Ozrics psytrance- vagy technóelemeket éppúgy beépít muzsikájába, mint fúziós vagy ambient-motívumokat. Nehéz elhinni, hogy ez az úttörő együttes immár több mint negyedszázada ontja a lemezeket és tartja elsöprő erejű koncertjeit.

A rengeteg tagcserén átesett zenekar mára valóságos „családi vállalkozássá” vált, amelyben a programozott alapok, az elektronika és a szintetizátorok békésen megférnek a gitáralapú rockkal – nem meglepő, hogy az együttest rockerkörökben épp akkora tiszteletnek örvend, mint mondjuk a trance vagy a goa partiarcai között.

Az Ozrics a harmincadik évfordulóra újrakevert lemezeit tartalmazó CD-díszdobozt állított össze, és életművének legkomolyabb, leginkább emlékezetes darabjaiból állította össze jubileumi koncertturnéjának anyagát. Mindezt most Budapesten, az A38-on is élvezhetjük október 21-én, három évvel az Ozric Tentacles első, óriási sikerű hazai koncertje után.

A zenekar tagjai
Ed Wynne: gitár, szintetizátor
Brandi Wynne: basszusgitár
Silas Wynne: basszusgitár
Szende Balázs: dob 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek