Punk-musical-kabaré-underground-avantgarde: TIGER LILLIES a Hajón

2013/12/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A jövőre huszonöt éves punk-musical-kabarétársulat, a Tiger Lillies ismét Magyarországon! A „herélt horrormágus”, a hihetetlen falzettben éneklő Martyn Jaques kultikus zenekara ezúttal egy legnagyobb sikereiből összeállított koncertműsorral lép fel az A38-on december 22-én.

Tiger Lillies

Az 1989-ben alakult brit együttes és kamaraszínházi társulat, a Tiger Lillies önmagát nemes egyszerűséggel „anarchista Brechtiánus utcai opera triónak” nevezi, és a meghatározás igencsak találó.

Az eredetileg teológus-filozófusnak tanuló Martyn Jaques egy 80-as évekbeli, sohói squatban szervezte meg a zenekart, ami már a kezdetekkor is elsősorban zenés színházat akart csinálni, nem annyira koncerteket. A Tiger Lillies sötét, gunyoros, ironikus, Bertolt Brecht színházi technikáit a varietével, orfeummal, musicallel, utcaszínházzal és -zenével ötvöző előadásai hamar kultstátuszba röpítették a formációt. Olyannyira, hogy a kezdetben kifejezetten „rendszeren kívüli”, underground és avantgarde társulat a kétezres évekre akkora intézményes elismertséget szerzett, hogy 2002-ben Shockheaded Peter (Heinrich Hoffmann Kócos Peti című mesekönyvének feldolgozását Jógyerekek képeskönyve címmel az Örkény Színház játszotta) című musicalje elnyerte a brit színházi szakma legnagyobb elismerését, a Laurence Olivier-díjat, Gorey End című lemezét pedig Grammyra is jelölték a következő évben.

A Tiger Lillies nem először jár Magyarországon, de korábban kifejezetten egy-egy színházi produkcióval lépett fel a „társulat”, most viszont határozottan „koncertesítette” eddigi életművének legjobb darabjait. A 2012-ben kilépett korábbi dobos, Adrian Huge helyett az immár teljes jogú új tag, Nagy-Britannia egyik legjobb dzsesszdobosa, Mike Pickering érkezik.

Az együttes tagjai
Martyn Jaques: ének, tangóharmonika, zongora, ukulele
Adrian Stout: nagybőgő, zenélő fűrész, theremin, ének
Mike Pickering: dob, ütősök

 

A Tiger Lillieshez tökéletesen illeszkedő Big Bunny Hall Swinger Club tagsága talán nem teljesen ismeretlen a hazai underground színtér számára, hiszen a trubadúrok majd mindegyike egykor a Honeyballban tolta a szórakoztatóipar szekerét. Vodám szving-punk, rockabilly, Stray Cats-es hangulatok, vastagon fogó fúvósszekció és vicces szövegek – ebből áll össze a BBHSC végtelenül szórakoztató produkciója.

 

 


Képtár

  • Punk-musical-kabaré-underground-avantgarde: TIGER LILLIES a Hajón kép 22869
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek