Ray Charles szülinapi koncert a New Orleans Clubban

2015. szeptember 10.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Ray Charles születésnapjának alkalmából egy fantasztikus koncerttel lepik meg Charles zenéjének kedvelőit. Bred Vee Johnson és a Budapest Blues Band kétórás koncerttel tiszteleg a férfi, a legenda és halhatatlan zenéje előtt.

Ray Charles szülinapi koncert a New Orleans Clubban

Ray Charles 1930. szeptember 23-án született az amerikai Albany-ban, Georgia államban. Hét éves korára teljesen megvakult, ám ez nem gátolta abban, hogy később a soul, a jazz, a blues és a funk úttörői közé kerüljön, majd váljon még életében legendává.

Az '50-es és '60-as években, - kombinálva az R'n'B, a gospel és a blues stílusjegyeit -, a születendő soul műfaj első előadói között volt, akiknek számait kiadta az Atlantic Records.

A 60'-as években sokat tett a faji integrációért is a zeneiparban. Határokat átívelő sikerével, az ABC Records szárnyai alatt azon afro-amerikai előadók egyike lett, akik egy meghatározó lemezkiadótól művészi szabadságot kaptak.

A koncerttel zsenialitása, öröksége és zenéje előtt tisztelegnek egy különleges, „egy éjszakás” előadással, a fellépő Brad Vee Johnsonnal – az eredeti Boney M egykori tagjával – és hattagú zenekarával, a Budapest Blues Banddel.


 

Időpont: 2015. szeptember 23. szerda, 20 óra
Helyszín: New Orleans Club, 1066 Budapest, Lovag u. 5.

 

 

Szólj hozzá!


Orvosok fejtették meg Michael Jackson táncmozdulatának titkát

Orvosok fejtették meg Michael Jackson...

Orvosok találtak magyarázatot arra a fizikai képtelenségnek tűnő táncmozdulatra, amellyel Michael Jackson kápráztatta el a közönséget a Smooth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Teát ittunk Afrikában Elizabettel – sikerült kikúrálnunk magunkat

Valahogy úgy alakult a dolog, hogy sosem voltam még KFT-koncerten, és be kell látnom, hogy ez nagy hiba volt. Többet nem fordul elő, megígérem.

Monumentális, mégis imádni való one-man-show: Trónok harca élő koncert

Az érzések skálájának teljes spektrumát élhette át valamennyi Trónok harca rajongó, aki részt vett a Papp László Arénában május 18-án tartott monumentális koncerten. Megkockáztatom: nemcsak a rajongóknak okozhatott felejthetetlen élményt az előadás, hanem azoknak is, akik esetleg nem is ismerik a történetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek