Rengeteg zene a Városmajori Szabadtéri Színpad hétvégén induló programjában

2020/07/08  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Bár a járvány miatti korlátozások kissé átalakították a Városmajori Szabadtéri Színpad 2020-as évadát, így is lesz miből válogatni, ha egy jó színházi, vagy zenei élményt nyújtó programot keres az ember.

Városmajori Szabadtéri Színpad

Arról korábban már mi is beszámoltunk, hogy a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. által működtetett Városmajori Szabadtéri Színpad a frissen kinevezett Benkő Nórával az élen, teljesen megújul. Ebbe beletartozik az is, hogy folymatban van "kiválás" az anyacégből, és készül a saját honlap, no meg maga a helyszín is átesik majd egy komolyabb renováláson. Az idei évadban valószínűleg ebből még semmit nem fog érzékelni a közönség, viszont a jövőre nézve egészen ígéretes terveket szövöget az új vezetés.

Jelen pillanatban viszont a legfontosabb az, hogy zavartalan lesz a nyitás július 12-én, hála a korlátozások eltörlésének, és bár természetesen a Városmajorban is igyekeznek mindenféle szabályoknak megfelelni a közönség egészségének védelmében, szerencsére az ültetés átlakításával már nem kell bajlódnia egyik félnek sem.

Az idei rövidített évad kínálata a nehezített pályán való felkészülés ellenére is igencsak változatos, és érdekes lesz, hisz mind zenei téren, mind színdarabok tekintetében megtalálhatja magának a megfelelő programot gyermek és felnőtt egyaránt.

Koncertek tekintetében Kamarás Iván nyitja majd a sort július 18-án Egy újabb fess pesti este című előadásával, ahol vendégként feltűnik majd Ónodi Eszter és Oroszlán Szonja is. Zárásként a már hazatérőnek számító Palya Bea varázsolja majd el a nézőket szeptember 12-én, a kettő közt pedig olyan neves előadókkal találkozhatunk, mint Dés László, aki ráadásul duplázni fog, az orgona sármos hercege Rákász Gergely, a teljes zenekarral felvonuló Bereczki Zoltán, az Oláh Gergő vezette Roma Soul, a szimfonikusokkal kiegészülő Blahalousiana, a Mozart összes operáját betömörítő POPera társulata, Emir Kusturica és a No Smoking Orchestra, a Benkó Sándor 80. szülinapját ünneplő Benkó Dixieland Band Zsédával az oldalán, a három grácia: Csemer Boglárka, Kárász Eszter és Tompos Kátya által életre keltett Chanson Elysée produkció, Horgas Eszter A szerelmes Chagall című műsorával, vagy a világzene szerelmeseinek kedveskedő Esszencia zenekar a Várkonyi Csibészekkel karöltve. A gyerekek pedig idén is számíthatnak Halász Judit koncertjére.

Szeptember 19-én pedig saját kezdeményezésként a járvány alatt nehéz helyzetbe került színházi dolgozók megsegítésére szerveződött Összefogás Gála lesz látható, aminek fellépői névsorára pár napot még várnunk kell, de az már biztos, hogy annyian álltak az ügy mellé a szakma jeles képviselői közül, hogy kora délutáni kezdés várható.

Színdarabok tekintetében is változatos a kínálat, és a késői jegyárusítá ellenére a sikerdarabokra már csak korlátozottan lehet belépőket váltani. Kivéve a még mindig rendkívül népszerű Menopauza című darabot, amire már korábban elkelt minden jegy. Több vidéki, vagy határon túli színház is képviselteti magát idén, így például a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szép Ernő: Lila Akác című darabját, a nagyváradi Szigligeti Színház Heltai Jenő: Naftalin, és Molière: A mizantróp című darabját hozza el nekünk. De rengeteg sikerdarabbal érkezik az Orlai Produkció és a Rózsavölgyi Szalon is.

Az egyik legizgalmasabbnak ígérkező darabot viszont a TRIP hajó és a Városmajori Szabadtéri Színház jóvoltából tekinthetjük meg. A Rejtő Jenő-klasszik, A tizennégy karátos autó Keresztes Tamás rendezésében valósul meg, de ami ennél is érdekesebb, hogy közreműködőként színre lép a Budapest Bár társulata is, akik Szűcs Krisztián (HS7) és Kollár-Klemencz László (Kistehén) hathatós munkájának köszönhetően az aláfestő zenét szolgáltatják majd. A szereplőgárda tagjai pedig Dankó István, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Lengyel Benjámin, Rába Roland, Szécsi Bence e.h. és Tóth Balázs e.h. lesznek.

Részletes programbontásért katt ide: Városmajori Szabadtéri Színpad

Városmajori Szabadtéri Színpad, új évad, koncert, színház, 2020, Kamarás Iván, Rákász Gergely, Benkó Dixieland Band, Zséda, Bereczki Zoltán, Blahalousiana, Horgas Eszter, Dés László, Roma Soul, Palya Bea, Várkonyi Csibészek

 

 

Szólj hozzá!


Lehet, mégis volt értelme a Raktárkoncert-sorozatnak? Presser Gábor és barátai

Lehet, mégis volt értelme a Raktárkoncert-sorozatnak?...

Nyugodtan elmondható, már Presser Gábornak és barátainak különleges hangulatú előadása miatt is érdemes volt 2020-ban életre hívni a nehéz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek