RIPOFF RASKOLNIKOV, LITTLE G WEEVIL, TÖRÖK ÁDÁM, TÁTRAI TIBOR: November a Muzikumban

2015/10/29  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Javában dübörög a klubszezon, egyre komolyabb a játszóhelyek programja. Ezt igazolja a Muzikum következő havi koncertválogatása is: a jól ismert sztárzenekarok fellépése mellett új formációk friss produkcióiból szemezgethetünk zenei ízlésünk szerint

RIPOFF RASKOLNIKOV, LITTLE G WEEVIL, TÖRÖK ÁDÁM, TÁTRAI TIBOR: November a Muzikumban

5. (csütörtök), 21.00
RIPOFF RASKOLNIKOV BAND
Blues Session
Az osztrák RIPOFF RASKOLNIKOVOT nem kell bemutatnunk a hazai blues zenét szerető közönségnek, immáron harmadik esztendeje a Muzikum BLUES SESSION koncertsorozatának állandó fellépője.

Belépő: 2000 HUF

12. (csütörtök), 21.00
RELAX ENI-TIME | ZAPPÉLEON
A RELAX nevű ismert jazz zenekar SOÓS ENIKŐ énekesnővel új projektbe kezdett RELAX ENI-TIME néven. A formáció műsorában a saját számok mellett NINA SIMONE, FLORA PURIM, CHAKA KHAN, AL JARREAU, STING, PRINCE vagy akár a BEE GEES dalainak feldolgozásai is szerepelnek.

A ZAPPÉLEON zenekar műsorán FRANK ZAPPA szerzeményi mellett RAY CHARLES és egyéb blues és jazz-rock standardek szerepelnek.

Belépő: 1000 |1500 HUF

Klubterem:

ÜTÖTT-KOPOTT ANGYAL
Blues Session
Sokadik nálunk lévő fellépése után mondhatjuk állandó klubjába látogat el az ÜTÖTT-KOPOTT ANGYAL – TÓTH JÁNOS RUDOLF, FEJÉR SIMON, LEE OLIVÉR és SZERT ZSIGMOND. És mit lehet tudni róluk? „Trendetlen zenei felállás, trendetlen emberekkel, trendetlen muzsikával.”

Belépő: 800 HUF

13. (péntek), 21.00
A KUTYA VACSORÁJA – A Kutya BUDAPESTI Vacsorája
A testesek mindig visszatérnek, a jótett helyszínére. Most mindent (is!) eljátszanak, amit tavasszal nem tartalmazhatott az étlap. A karácsonyi böjtöt megelőző csapás a szervezetre a muzsikusok boszorkánykonyhájából, VARGA LIVIUS és társai tálalásában.

Belépő: 1200 |1500 HUF

14. (szombat), 20.30
THE BITS: BACK FROM LIVERPOOL

ELHOZZUK NEKTEK LIVERPOOL ÉS A CAVERN KONCERTJEINK HANGULATÁT!

2015 augusztusában a THE BITS az International BeatleWeek, a világ legnívósabb Beatles fesztiválja meghívására 9 koncertet adott Liverpoolban, ebből 7-et a világhírű Cavern különböző színpadain. Századik koncertünket épp a Cavern Club Front színpadán – azon a helyen, ahol a BEATLES 1962-ben találkozott későbbi menedzserükkel, Brian Epstiennel és elindult a világhírnév felé – adtuk, ami egy felemelő és különleges pillanat volt. Ezt szeretnénk Veletek is megosztani, mert nagyon hiányoztatok akkor, ott.

Belépő: 1000 | 1500 HUF

19. (csütörtök), 21.00
I.M. B.B. KING
Blues Session
B.B. KING, minden idők leghíresebb bluesgitárosa idén májusban távozott az élők sorából, még 89 évesen is a színpadon állt és zenélt. Szeptember 16-án töltötte volna be 90. életévét. Az ő emlékének tisztelegve hozta létre FEKETE JENŐ énekes–gitáros ezt a koncertet. Ezen a rendhagyó esten nem csupán olyan dalok hangzanak el, amelyek az ő nevéhez fűződnek, hanem olyanok is, amelyek általa váltak ismertté. Bye-bye B.B.!

Közreműködik: FEKETE JENŐ és a MUDDY SHOES zenekar, valamint NEUMANN BALÁZS zongorán, DENNERT ÁRPÁD és JÁSZ ANDRÁS szaxofonon.

Belépő: 1200 | 1700 HUF

20. (péntek), 21.00
15 ÉVES A CAPRICCIO ZENEKAR · Vendégek: TÖRÖK ÁDÁM, TÁTRAI TIBOR, NÉMETH KÁROLY
Blues Session
A CAPRICCIO zenekar nálunk ünnepli alapításának 15. évfordulóját. A korábban BŐRGYÁRI CAPRICCIO néven működő zenekar meghívta erre az estére az elmúlt 15 esztendő legjelentősebb fordulópontjait megélő zenészeket, valamint sztárvendégeket: TÖRÖK ÁDÁM, TÁTRAI TIBOR és NÉMETH KÁROLY személyében. Örömzenélés várható és egy 15 év válogatás termését is tartalmazó CD kiadvány, amely ezen a koncerten lesz először elérhető.

Belépő/Price: 1000 | 1500 HUF

21. (szombat), 21.00
LITTLE G WEEVIL & THE JUKE JOINT TRIO
Blues Session
LITTLE G WEEVIL (avagy, ahogy itthon sokan ismerik, SZŰCS GÁBOR) énekes–gitáros–dalszerző, az egyetlen olyan magyar blues zenész, aki Amerikában sikereket ért el, és neve a tengerentúlon is névjeggyé vált. Első, teljes egészében saját számokból álló szólólemeze már az Egyesült Államokban jelent meg SOUTHERN EXPERIENCE címmel 2008-ban, azóta még két további lemez fűződik a nevéhez. Ezek közül a MOVING című albumot jelölték a BLUES MUSIC AWARDS-ra is, ami a legrangosabb elismerés a műfajban.
Hozzánk a THE JUKE JOINT nevű triójával látogat el, és ez lesz az egyetlen budapesti fellépése ebben a koncertévadban.

Belépő: 3900 HUF

22. (vasárnap), 10.00–16.00
LEMEZBÖRZE
Ha játszol, dolgozol lemezekkel, vagy csak egyszerűen szereted azt a régies hangulatot, amit a bakelit varázsol maga köré, itt a helyed. Több mint 30 árus hozza el neked a lemezeit, hogy szabadon válogathass. Lesz itt mindenféle csemege – '50-es, '60-as évek, jazz, blues, prog-rock, lemezritkaságok –, hogy biztosan találj kedvedre valót!

További információ: DEÁK JÁNOS +36/30 932-7941

Belépő: 400 HUF

26. (csütörtök), 21.00
THE DOORS STORY – ONE · NIGHT · ONLY
Igazi, autentikus DOORS muzsika Budapest legjobb zenészeivel, akik egy lenyűgöző és egyben felejthetetlen koncert show keretein belül álltak össze erre az egy estére, hogy tehetségükhöz mérten maradandó vizuális- és hangi élménnyel örvendeztessék meg a zene szerelmeseit. Doors rajongóknak kihagyhatatlan!

Belépő: 1000 HUF

27. (péntek), 21.00
JAMBALAYA – 10 ÉV NEW ORLEANS BUDAPESTEN
Blues Session
Idén 10 éves a JAMBALAYA, hazánk első számú new orleans-i zenét játszó zenekara.  Hogy mennyire aktív és sikeres volt az elmúlt évtized mi sem mutatja jobban, minthogy a zenekar alakulása óta négy önálló lemezt jelentetett meg, külföldi turnék keretein belül bejárták Európát, munkájukat pedig Gundel Művészeti Díjjal jutalmazták. Jubileumi koncertjük műsorában az elmúlt 10 év legjobb dalai lesznek hallhatók, különleges hangszerelésekben.

Belépő: 1200 | 1500 HUF

28. (szombat), 21.00
KEEP FLOYDING – HUNGARIAN PINK FLOYD TRIBUTE
A téli időszak beköszöntével már egyszer volt szerencsénk a KEEP FLOYDINGHOZ a Muzikum színpadán, de amint azt tőlük megszokhattuk most sem nyugodnak meg a rutinszerű repertoárral és változatosabbnál változatosabb, vérbeli PINK FLOYD estre számíthatunk! Ismét csak annyit mondhatunk, kihagyhatatlan a rajongóknak.

Belépő: 1300 | 1800 HUF

-------

DECEMBERI AJÁNLÓ:

4. BLUESTONE feat. LUKÁCS PETA | SELECTGUITARS WORKSHOP
11. MAGYAR ATOM
12. THE BITS – THE BEATLES EMLÉKZENEKAR
17. BUDAPEST FINGERSTYLE NIGHT vol. III.
19. JERRY LEE'S ROCK'N'ROLL SERVICE
20. KEITH RICHARDS „72”
28. GUNS N’ ROSES & AC/DC TRIBUTE EST
31. MYSTERY GANG SZILVESZTER

-----

SWING ESTEK A MUZIKUMBAN

Novemberben is heti rendszerességgel és minden hétfőn folytatódnak a swing estek a Muzikumban.

PEPITA JAZZ SESSION               2015. 11.02.    21:00  
PEPITA PARTY                            2015. 11.09.    20:45  
PEPITA PARTY                            2015. 11.16.    20:45  
PEPITA PARTY                            2015. 11.23.    20:45  
PEPITA JAZZ SESSION               2015. 11.30.    21:00  


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek