Rock n' roll szagú a bakelit!

2016/02/15  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A Rolling Stones frontemberének ötlete alapján Martin Scorsese fantasztikus sorozatot készített. Kis túlzással talán azt is állíthatjuk, hogy a HBO legfrissebb mozija Jagger és barátai fiatalkoráról mesél.

Rock n' roll szagú a bakelit!

A ’Vinyl’ (magyarul Bakelit) címet kapott, kilenc részes széria a 70-es évek rock ’n’ roll érájáról sztorizik, mindezt pedig egy kétségbeesett, minduntalan zűrbe keveredő kisember, azaz egy későbbi híres-hírhedt lemezkiadó-tulajdonos karaktere szemszögéből teszi. Az epizódok pedig eszméletlenül kalandos, lüktető történetet mesélnek el: szexről, drogokról, és rock n' rollról. A különleges sorozat Valentin-napon, azaz február 14-én debütált, s a film zenéjének első része is nyilvánosságra került, 18 izgalmas dallal.

Csakúgy, mint a várva-várt sorozat, a Vinyl című korong is tele van pörgéssel, és persze a '70-es évek vibráló lenyomatával. A bakelitet mintázó lemezen a rock zene mellett azonban megtalálható
néhány remek blues dal is, hiszen az alkotók abszolút hitelesen szerették volna megidézni az említett ikonikus korszakot. Ezt bizonyítja például az a tény is, hogy a sorozatban eredeti LED ZEPPELIN, BLACK SABBATH, DEEP PURPLE és DAVID BOWIE dallamok is felcsendülnek majd.

ÍME A TRACK LISTA:

1. Ty Taylor - The World Is Yours

2. David Johansen - Personality Crisis

3. Kaleo - No Good

4. Sturgill Simpson - Sugar Daddy (Theme from Vinyl)

5. Ruth Brown - Mama He Treats Your Daughter Mean

6. Otis Redding - Mr. Pitiful

7. Dee Dee Warwick - Suspicious Minds

8. Mott the Hoople - All The Way From Memphis

9. David Johansen - Stranded In The Jungle

10. Chris Kenner - I Like It Like That

11. Ty Taylor - Cha Cha Twist

12. The Jimmy Castor Bunch - It’s Just Begun

13. Soda Machine - Want Ads

14. The Meters - Hand Clapping Song

15. Soda Machine - Slippin Into Darkness

16. Edgar Winter - Frankenstein

17. Nasty Bits - Rotten Apple

18. Foghat - I Just Want To Make Love To You

Az igazán füstös hangulatúra sikerült főcímbe pedig a linkre kattintva hallgathattok bele:


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek