Rúzsa Magdival és Presser Gáborral lép át az új évbe az Amadinda

2015/11/23  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Immár tizenötödik alkalommal tart közös szilveszteri koncertet az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor. A Zeneakadémia nagytermében ezúttal Rúzsa Magdi lesz a produkció vendége.

Rúzsa Magdival és Presser Gáborral lép át az új évbe az Amadinda

A december 31-én 22 óra 45 perckor kezdődő koncert első részében a hagyományokhoz híven klasszikus műveket fognak eljátszani a zenekar repertoárjából, az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje tölti ki. Már az újévben valamelyik Strauss-művel folytatják, majd az egyedi produkciók következnek Presser Gábor és Rúzsa Magdi közreműködésével. A számos ütőhangszerrel és zongorával kísért "zenevonat" végül az erre az alkalomra áthangolt LGT-számokkal fejeződik be.

"Számos dal csak ezeken a szilveszteri alkalmakon hangzik el, a produkciók egyediek, megismételhetetlenek. Az elmúlt másfél évtizedben kialakult renden nem tervezünk változtatni, a közönség megszokta ezt és szereti a műsorstratégiát" - fogalmazott Rácz Zoltán.

Rúzsa Magdi, aki először lép színpadra a Zeneakadémián, nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy idén őt hívta el az Amadinda és Presser Gábor az óév búcsúztatására. Presser Gábor kitért arra, hogy a koncerten eljátsszák a Rúzsa Magdival vidéki helyszíneken közösen zajló Angyal mellettem című turné néhány dalát is. "Jövőre valószínűleg folytatjuk ezt a turnét, és vendégként színpadra lépek Rúzsa Magdi februári önálló Aréna-koncertjén is" - mondta Presser Gábor.


Az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor együttműködése több mint negyedszázados, először 1989-ben a Zeneakadémián a Drum Street Blues bemutatója alkalmából léptek együtt színpadra. A darabot Presser Gábor kifejezetten az ütőegyüttesnek komponálta. 1992-ben az Amadinda, az LGT és a Trio Stendhal közös lemezt készített Zörr címmel. Az idei - immár 15. - közös szilveszteri koncert hívómondata, a "...megint zörren és megint zakatol..." is utal erre.

Holló Aurél, az Amadinda tagja beszámolt arról, hogy a mostani koncertre néhány példányban, leginkább maguknak és a sajtónak készítettek egy CD-t, amely az elmúlt tizenöt év legjobb szilveszteri pillanatait idézi fel. "Lehet, hogy a felvételeket megosztjuk a közönséggel, még gondolkodunk rajta" - tette hozzá.

Az elmúlt években számos vendég lépett fel az Amadinda-Presser szilvesztereken, közöttük volt 2005-ben Marton Éva, 2013-ban Falusi Mariann vagy tavaly Karácsony János.
  

 Fotó innen


 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek