Smoke on the Aréna: jön a Deep Purple!

2013/09/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A legendás rockbanda mostani turnéja hazánkat is érinti, 2014. február 17-én adnak koncertet az Arénában.

Smoke on the Aréna: jön a Deep Purple!

A Deep Purple egyáltalán nem pihent bele a fényes múltba. Fél tucat új stúdió albumot jelentettek meg az elmúlt 15 évben, nem  is beszélve a zenekar mind az öt tagjának saját szóló projektjeiről és lemezeiről. talán ennek is köszönhető, hogy a rajongói bázisuk folyamatosan növekszik.

Az, hogy újabb hallgatókat szereznek az egész világon, köszönhető annak is, hogy nem csupán a bejáratott koncerthelyszíneken lépnek fel, hanem elmennek a kevésbé látogatott városokba is - aki már látta őket élőben, állítja, hogy egy Deep Purple-koncert felér egy alapos adrenalinlökettel.

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse és Don Airey azaz a Deep Purple folytatja útját a hard rock tartományában: az elmúlt évben új területeken próbálták ki magukat, meglepve ezzel azokat a rajongóikat is, akik talán még meg sem születtek, amikor a banda gépezete már beindult a zenei világban. Az 1970-es In Rock, a 72-es Machine Head és a 73-as Made In Japan a bandát a legnagyobb koncertbevételeket és a legnagyobb lemezeladásokat produkáló elitbe repítette az egész világon. A Smoke On The Waterrel pedig elérték a halhatatlan-státuszt - nincs olyan ember a Földön, aki ne ismerné.

Pályafutásuk alatt rengeteg dalt alkottak, így a koncertek dalválasztásai soha véget nem érő viták forrása az ősrégi a és az újabb rajongók között. De a Deep Purple mindig is több volt, mint a rajongók ízlésével szinkronban lévő zenekar, már kezdetektől, az 1968-as megalakulásuk óta.

Minderről a magyar közönség most ismét megbizonyosodhat.

 


Képtár

  • Smoke on the Aréna: jön a Deep Purple! kép 18964
  • Smoke on the Aréna: jön a Deep Purple! kép 18965
 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek