Szállj le a villamosról és menj be a városi faluba!

2018/02/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Prima Primissima és Magyar Örökség díjas Fonó újra és újra „táncba hív mindenkit”, vegyen részt a táncházakon, találkozzon hagyományőrző mesterekkel, jöjjön el a nép-, világzenei- és jazzkoncertekre, amelyek betöltik a házat.

Fotó: Fonó/FB

Új filmjükben Kubinyi Júlia és Berecz István, valamint a Fonó közönsége hív táncba mindenkit!

És mit tanulhatsz?

A két évtizede működő legendás Fonó Szerda táncházban március 7-éig a széki táncokat tanulhatják kezdő és haladó csoportokban az érdeklődők. Fontos, hogy lehet jönni pár nélkül is és olyanokat is várnak, akik még soha nem jártak táncházban.

Március közepétől Buza és Melegföldvár táncanyaga kerül terítékre a Fonó Szerdákon szintén kezdő és haladó szinteken. A táncoktatást Fitos Dezső és Hajdú Flórián vezetik.

Kéthetente pénteken a Berka együttes muzsikál moldvai táncházat, hozzájuk kapcsolódik minden alkalommal egy meghívott zenekar vonós táncháza is. Mindkét teremben tánctanárok segítik a bekapcsolódást.

Ahol még rendszeresen táncba hívnak országszerte

Februárban Jászberény és Szeged mellett Mezőkövesden is elindul a Fonó klub, amelynek első eseménye 23-án lesz az Üsztürü és Nyitrai Mariann koncertjével, majd táncházával, ahol Hajdú Flórián és párja oktatja a táncolni vágyókat.

A szegedi Fonó klubban február 15-én A Mentés Másként Trió és a Nyenyere Egylet tart gyimesi és moldvai táncházat, majd 22-én a Dallahan ad koncertet és muzsikál ír táncházat. Március 1-jén a 20 éves az Utolsó Óra sorozat keretében a Bekecs zenekart és Bíró Sándor nyárádmagyarosi zenész mestert hallhatjuk. A továbbiakban Szegedre érkezik még Dresch Mihály triója, Csizmadia Anna és barátai, a Fokos zenekar, de fellép az Üsztürü is, valamint áprilisban Ferenczi György és az Első Pesti Rackák és a Parno Graszt is.


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek