Szekeres András elhagyja az országot

2016. március 01.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az alábbi interjú Szekeres Andrással, a Junkies frontemberével készült a március 4-én és 5-én tartandó londoni, illetve dublini fellépéseikről, amelyeket a Hollywoodoo zenekarral terveznek.

Szekeres András elhagyja az országot

Mit vársz a London-Dublin hétvégétől?

Londonban már jártam néhányszor, és azt várom, hogy jól fogom magamat érezni. Fellépni még sosem voltam ott, emiatt is különleges ez az alkalom. Teljesen meg tudom érteni például a Tankcsapdát, akik biztos unták már otthon ugyanazokat a köröket, és mindig új helyszíneket, és városokat hódítanak meg, ilyen sok év után fel kell dobni magad valami különlegességgel. A másik pedig az, hogy rengeteg magyar él Londonban és Dublinban, ezért nekünk kötelességünk is mindelhol zenélni, ahol szeretik a dalainkat. Kicsit a kellemeset a hasznossal dolog, vagy a kecske, meg a káposzta.

A Hollywoodoo-val, a másik zenekarral milyen a viszonyotok?

Teljesen jó, aranyosak, néhányukat már korábbról ismerem, nem fogunk unatkozni, az biztos. Néhány évvel ezelőtt egy dalukban énekeltem is, de az úgy történt, hogy a saját stúdiómban énekeltem fel a sávokat, tehát időt nem töltöttünk együtt. Most 3 napig össze leszünk zárva, úgyhogy remélem nem fogunk egymás agyára menni, az első nap ilyen ismerkedős, városnézős lesz, ott majd jól összehaverkodunk.

Hogyhogy nem a teljes Junkies jön?

Ezt az egyszálgitáros Junkies verziót már több, mint öt éve csináljuk Attilával, és azt szeretjük benne, hogy egyrészt teljes értékű produkció, tehát olyan, mint a Junkies, de egy más hangszerelésben,
másrészt annyira nem is kötött, mint egy zenekaros koncert. Nincs két egyforma fellépés, itt tényleg szabadjára tudjuk engedni magunkat, rengeteget sztorizunk, improvizálunk, nyilván nagy szerep jut a
közönségnek is, teljesen interaktív performansz az egész. Néha már teljesen átmegy L'art pour l'art-ba, de mi nem bánjuk, sodródunk az egésszel arra, amerre menni akar.A csapat március 4-én Londonban a The Ox and the Gate-ben, Dublinban, 5-én a Fibber Maggees-ben lép fel.

HOLLYWOODOO + SZEKERES&BARBARÓ@The Ox and Gate

Március 4-én, pénteken szem- és fültanúi lehettek a Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band (Junkies dalok egy szál gitárral) és a Hollywoodoo zenekarok első szigetországi fellépésének. Szekeres-Barbaró performansz-koncertjei élményszámba mennek, mert azon kívül, hogy elhangzanak a legnagyobb Junkies slágerek, rengeteg sztorizásra, freestyle-ra, és olyan eseményre van kilátás, ami csak ott és akkor történik meg. Nincs két egyforma Szekeres-Barbaró koncert, nem is érdemes kihagyni.

Az igényes magyar gitározós pop-rockzene veszprémi gyökerű képviselője, a Hollywoodoo zenekar a közelmúltban kiegészült egy trombitással. Immár 20 éve jelentenek stabil pontot a magyar zenei élet rögvalóságában, koncertei felszabadultak és kúlok, és kiderül mindig, hogy van legalább 10 olyan jó dal, mint az "Örvényes".

Mindenkit szeretettel vár a két zenekar, elővételes jegyek korlátozott számban, 10£-os áron kaphatók, a helyszíni jegyek (ha maradnak) 15£-ba kerülnek.


 

 

Szólj hozzá!


A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös...

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

A Nemzet Metronómja, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, azaz Faszi anyazenekarának a Quimby tekinthető, de saját zenekara, a Marlboro Man is immáron a 26. születésnapját ünnepli idén, amit egy új albummal ünnepelnek meg.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek