Szekeres András elhagyja az országot

2016. március 01.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az alábbi interjú Szekeres Andrással, a Junkies frontemberével készült a március 4-én és 5-én tartandó londoni, illetve dublini fellépéseikről, amelyeket a Hollywoodoo zenekarral terveznek.

Szekeres András elhagyja az országot

Mit vársz a London-Dublin hétvégétől?

Londonban már jártam néhányszor, és azt várom, hogy jól fogom magamat érezni. Fellépni még sosem voltam ott, emiatt is különleges ez az alkalom. Teljesen meg tudom érteni például a Tankcsapdát, akik biztos unták már otthon ugyanazokat a köröket, és mindig új helyszíneket, és városokat hódítanak meg, ilyen sok év után fel kell dobni magad valami különlegességgel. A másik pedig az, hogy rengeteg magyar él Londonban és Dublinban, ezért nekünk kötelességünk is mindelhol zenélni, ahol szeretik a dalainkat. Kicsit a kellemeset a hasznossal dolog, vagy a kecske, meg a káposzta.

A Hollywoodoo-val, a másik zenekarral milyen a viszonyotok?

Teljesen jó, aranyosak, néhányukat már korábbról ismerem, nem fogunk unatkozni, az biztos. Néhány évvel ezelőtt egy dalukban énekeltem is, de az úgy történt, hogy a saját stúdiómban énekeltem fel a sávokat, tehát időt nem töltöttünk együtt. Most 3 napig össze leszünk zárva, úgyhogy remélem nem fogunk egymás agyára menni, az első nap ilyen ismerkedős, városnézős lesz, ott majd jól összehaverkodunk.

Hogyhogy nem a teljes Junkies jön?

Ezt az egyszálgitáros Junkies verziót már több, mint öt éve csináljuk Attilával, és azt szeretjük benne, hogy egyrészt teljes értékű produkció, tehát olyan, mint a Junkies, de egy más hangszerelésben,
másrészt annyira nem is kötött, mint egy zenekaros koncert. Nincs két egyforma fellépés, itt tényleg szabadjára tudjuk engedni magunkat, rengeteget sztorizunk, improvizálunk, nyilván nagy szerep jut a
közönségnek is, teljesen interaktív performansz az egész. Néha már teljesen átmegy L'art pour l'art-ba, de mi nem bánjuk, sodródunk az egésszel arra, amerre menni akar.A csapat március 4-én Londonban a The Ox and the Gate-ben, Dublinban, 5-én a Fibber Maggees-ben lép fel.

HOLLYWOODOO + SZEKERES&BARBARÓ@The Ox and Gate

Március 4-én, pénteken szem- és fültanúi lehettek a Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band (Junkies dalok egy szál gitárral) és a Hollywoodoo zenekarok első szigetországi fellépésének. Szekeres-Barbaró performansz-koncertjei élményszámba mennek, mert azon kívül, hogy elhangzanak a legnagyobb Junkies slágerek, rengeteg sztorizásra, freestyle-ra, és olyan eseményre van kilátás, ami csak ott és akkor történik meg. Nincs két egyforma Szekeres-Barbaró koncert, nem is érdemes kihagyni.

Az igényes magyar gitározós pop-rockzene veszprémi gyökerű képviselője, a Hollywoodoo zenekar a közelmúltban kiegészült egy trombitással. Immár 20 éve jelentenek stabil pontot a magyar zenei élet rögvalóságában, koncertei felszabadultak és kúlok, és kiderül mindig, hogy van legalább 10 olyan jó dal, mint az "Örvényes".

Mindenkit szeretettel vár a két zenekar, elővételes jegyek korlátozott számban, 10£-os áron kaphatók, a helyszíni jegyek (ha maradnak) 15£-ba kerülnek.


 

 

Szólj hozzá!


60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

Az Index mozis rovata számolt be arról, hogy a Gyöngyhajú lány melódiái is felcsendülnek Jonah Hill első nagyjátékfilmes rendezésének...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek