Szekeres András elhagyja az országot

2016/03/01  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az alábbi interjú Szekeres Andrással, a Junkies frontemberével készült a március 4-én és 5-én tartandó londoni, illetve dublini fellépéseikről, amelyeket a Hollywoodoo zenekarral terveznek.

Szekeres András elhagyja az országot

Mit vársz a London-Dublin hétvégétől?

Londonban már jártam néhányszor, és azt várom, hogy jól fogom magamat érezni. Fellépni még sosem voltam ott, emiatt is különleges ez az alkalom. Teljesen meg tudom érteni például a Tankcsapdát, akik biztos unták már otthon ugyanazokat a köröket, és mindig új helyszíneket, és városokat hódítanak meg, ilyen sok év után fel kell dobni magad valami különlegességgel. A másik pedig az, hogy rengeteg magyar él Londonban és Dublinban, ezért nekünk kötelességünk is mindelhol zenélni, ahol szeretik a dalainkat. Kicsit a kellemeset a hasznossal dolog, vagy a kecske, meg a káposzta.

A Hollywoodoo-val, a másik zenekarral milyen a viszonyotok?

Teljesen jó, aranyosak, néhányukat már korábbról ismerem, nem fogunk unatkozni, az biztos. Néhány évvel ezelőtt egy dalukban énekeltem is, de az úgy történt, hogy a saját stúdiómban énekeltem fel a sávokat, tehát időt nem töltöttünk együtt. Most 3 napig össze leszünk zárva, úgyhogy remélem nem fogunk egymás agyára menni, az első nap ilyen ismerkedős, városnézős lesz, ott majd jól összehaverkodunk.

Hogyhogy nem a teljes Junkies jön?

Ezt az egyszálgitáros Junkies verziót már több, mint öt éve csináljuk Attilával, és azt szeretjük benne, hogy egyrészt teljes értékű produkció, tehát olyan, mint a Junkies, de egy más hangszerelésben,
másrészt annyira nem is kötött, mint egy zenekaros koncert. Nincs két egyforma fellépés, itt tényleg szabadjára tudjuk engedni magunkat, rengeteget sztorizunk, improvizálunk, nyilván nagy szerep jut a
közönségnek is, teljesen interaktív performansz az egész. Néha már teljesen átmegy L'art pour l'art-ba, de mi nem bánjuk, sodródunk az egésszel arra, amerre menni akar.



A csapat március 4-én Londonban a The Ox and the Gate-ben, Dublinban, 5-én a Fibber Maggees-ben lép fel.

HOLLYWOODOO + SZEKERES&BARBARÓ@The Ox and Gate

Március 4-én, pénteken szem- és fültanúi lehettek a Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band (Junkies dalok egy szál gitárral) és a Hollywoodoo zenekarok első szigetországi fellépésének. Szekeres-Barbaró performansz-koncertjei élményszámba mennek, mert azon kívül, hogy elhangzanak a legnagyobb Junkies slágerek, rengeteg sztorizásra, freestyle-ra, és olyan eseményre van kilátás, ami csak ott és akkor történik meg. Nincs két egyforma Szekeres-Barbaró koncert, nem is érdemes kihagyni.

Az igényes magyar gitározós pop-rockzene veszprémi gyökerű képviselője, a Hollywoodoo zenekar a közelmúltban kiegészült egy trombitással. Immár 20 éve jelentenek stabil pontot a magyar zenei élet rögvalóságában, koncertei felszabadultak és kúlok, és kiderül mindig, hogy van legalább 10 olyan jó dal, mint az "Örvényes".

Mindenkit szeretettel vár a két zenekar, elővételes jegyek korlátozott számban, 10£-os áron kaphatók, a helyszíni jegyek (ha maradnak) 15£-ba kerülnek.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek