Év koncertje - szavazás

Szekeres András elhagyja az országot

2016. március 01.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az alábbi interjú Szekeres Andrással, a Junkies frontemberével készült a március 4-én és 5-én tartandó londoni, illetve dublini fellépéseikről, amelyeket a Hollywoodoo zenekarral terveznek.

Szekeres András elhagyja az országot

Mit vársz a London-Dublin hétvégétől?

Londonban már jártam néhányszor, és azt várom, hogy jól fogom magamat érezni. Fellépni még sosem voltam ott, emiatt is különleges ez az alkalom. Teljesen meg tudom érteni például a Tankcsapdát, akik biztos unták már otthon ugyanazokat a köröket, és mindig új helyszíneket, és városokat hódítanak meg, ilyen sok év után fel kell dobni magad valami különlegességgel. A másik pedig az, hogy rengeteg magyar él Londonban és Dublinban, ezért nekünk kötelességünk is mindelhol zenélni, ahol szeretik a dalainkat. Kicsit a kellemeset a hasznossal dolog, vagy a kecske, meg a káposzta.

A Hollywoodoo-val, a másik zenekarral milyen a viszonyotok?

Teljesen jó, aranyosak, néhányukat már korábbról ismerem, nem fogunk unatkozni, az biztos. Néhány évvel ezelőtt egy dalukban énekeltem is, de az úgy történt, hogy a saját stúdiómban énekeltem fel a sávokat, tehát időt nem töltöttünk együtt. Most 3 napig össze leszünk zárva, úgyhogy remélem nem fogunk egymás agyára menni, az első nap ilyen ismerkedős, városnézős lesz, ott majd jól összehaverkodunk.

Hogyhogy nem a teljes Junkies jön?

Ezt az egyszálgitáros Junkies verziót már több, mint öt éve csináljuk Attilával, és azt szeretjük benne, hogy egyrészt teljes értékű produkció, tehát olyan, mint a Junkies, de egy más hangszerelésben,
másrészt annyira nem is kötött, mint egy zenekaros koncert. Nincs két egyforma fellépés, itt tényleg szabadjára tudjuk engedni magunkat, rengeteget sztorizunk, improvizálunk, nyilván nagy szerep jut a
közönségnek is, teljesen interaktív performansz az egész. Néha már teljesen átmegy L'art pour l'art-ba, de mi nem bánjuk, sodródunk az egésszel arra, amerre menni akar.A csapat március 4-én Londonban a The Ox and the Gate-ben, Dublinban, 5-én a Fibber Maggees-ben lép fel.

HOLLYWOODOO + SZEKERES&BARBARÓ@The Ox and Gate

Március 4-én, pénteken szem- és fültanúi lehettek a Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band (Junkies dalok egy szál gitárral) és a Hollywoodoo zenekarok első szigetországi fellépésének. Szekeres-Barbaró performansz-koncertjei élményszámba mennek, mert azon kívül, hogy elhangzanak a legnagyobb Junkies slágerek, rengeteg sztorizásra, freestyle-ra, és olyan eseményre van kilátás, ami csak ott és akkor történik meg. Nincs két egyforma Szekeres-Barbaró koncert, nem is érdemes kihagyni.

Az igényes magyar gitározós pop-rockzene veszprémi gyökerű képviselője, a Hollywoodoo zenekar a közelmúltban kiegészült egy trombitással. Immár 20 éve jelentenek stabil pontot a magyar zenei élet rögvalóságában, koncertei felszabadultak és kúlok, és kiderül mindig, hogy van legalább 10 olyan jó dal, mint az "Örvényes".

Mindenkit szeretettel vár a két zenekar, elővételes jegyek korlátozott számban, 10£-os áron kaphatók, a helyszíni jegyek (ha maradnak) 15£-ba kerülnek.


 

 

Szólj hozzá!


Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Már megint arénáznak ezek a huligánok

Lassan három év telt el azóta, hogy Hooligans legutóbb bevette az Budapest Arénát. A csapat idén március 16-án rátesz még egy lapáttal, és – ahogy az esemény elnevezése is mutatja – egyik leglátványosabb rock koncertjére készül a Papp László Budapest Sportarénában.

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek