Szeptember közepén a Muzikum is kitárja kapuit!

2015/09/14  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az esős időszak és a hűvös éjszakák beköszöntével életre kelnek a fővárosi klubok, így az őszi-téli időszakban se maradunk jó bulik nélkül. A Muzikumban 18-án nyitják a szezont a Kéknyúl zenekarral, de lesznek még tribute bandák, szerzői est Molnár Tamással, blues, soul, és Beatles is. Alább részletezünk!

Szeptember közepén a Muzikum is kitárja kapuit!

SZEPTEMBER:

18. (péntek), 21.00
KONCERTSZEZONNYITÓ A KÉKNYÚLLAL
Blues Session
PREMECZ MÁTYÁS neve a hazai közönség számára két dologgal forr össze: lendületes zenekarokkal és egy óriási (!) Hammond orgonával. Utóbbi hangszer lehetőségeinek határtalan kihasználására alapította a KÉKNYÚL zenekart, amely azonban hamar sokkal több lett egy Hammond-bemutató látványosságnál. A formáció immáron harmadszor lép fel nálunk és ezúttal 1–2 új dal is elhangzik majd a hamarosan megjelenő új lemezükről.

Mátyás Premecz Hammond organist is a prominent character of the Hungarian musical scene. He and his „Kéknyúl” band on Muzikum stage again!

Belépő/Price: 1200 | 1500 HUF

19. (szombat), 21.00
CRY FREE – DEEP PURPLE COVER BAND
A lassan két évtizede működő „MAGYAR DEEP PURPLE” – akik a zenekar eredeti tagjaival is rendszeresen színpadra lépnek – először a Muzikumban! Bemutatkozik az új felállású csapat.

After playing with JON LORD, IAN PAICE, and NICK SIMPER of the original band, the „Hungarian Deep Purple” is playing for you at Muzikum.

Belépő/Price: 1000 | 1500 HUF

20. (vasárnap), 10.00–16.00
LEMEZBÖRZE
Ha játszol, dolgozol lemezekkel, vagy csak egyszerűen szereted azt a régies hangulatot, amit a bakelit varázsol maga köré, itt a helyed. Több mint 30 árus hozza el neked a lemezeit, hogy szabadon válogathass. Lesz itt mindenféle csemege – '50-es, '60-as évek, jazz, blues, prog-rock, lemezritkaságok –, hogy biztosan találj kedvedre valót!

Vintage old vinyls and LP-s for sale!

Belépő/Price: 400 HUF

20. (vasárnap), 18.30
LÁTTAD A VÁROST ESTE... PRIBIL GYÖRGY RHYTHM & BLUES JAMBOREE
A hazai blues/rock színtér egyik kiemelkedő alakjára, a 2013-ban tragikus körülmények között elhunyt kiváló gitáros és dalszerző PRIBIL GYÖRGYRE emlékeznek egykori zenésztársai, pályatársai és barátai egy remélhetőleg hagyományteremtő dzsemborin, szemezgetve az általa írt, előadott vagy kedvelt dalokból, egy felejthetetlen és utánozhatatlan életműből.

This evening is a musical monument dedicated to guitarist and composer György Pribil, one of the most unique character in the Hungarian blues/rock scene, who died in 2013. Former fellow musicians and friends play songs of his unforgettable and matchless oeuvre.

Fellépők:
S-MODELL JAM – vendégek: ZÁVODI JÁNOS, FEKETE JENŐ, RIPOFF RASKOLNIKOV, NAGY ÁDÁM (Roy & Ádám), SZABÓ ATTILA (Csík Zenekar). MARLBORO MAN | NONAME | JANIS JOPLIN EMLÉKZENEKAR | CLAPTONES | COCKLERS | STONED 100% ROLING STONES | NEW BLACK MOOD

Belépő/Price: 1200 | 1500 HUF

24. (csütörtök), 21.00
KEEP FLOYDING – HUNGARIAN PINK FLOYD TRIBUTE
Ha ősz, akkor ismét KEEP FLOYDING a Muzikumban! Ez csak egyet jelenthet: fergeteges hangulatú koncertet, amelyen méltón idézik meg korunk egyik legnagyobb hatású rockzenekarának, a PINK FLOYDNAK a számait. Minden rajongónak kötelező!

Autumn is coming and so as Keep Floyding to Muzikum Club. This can mean only one thing. An astonishing concert where they summon the songs of one of the most influential rock bands ever, Pink Floyd. It's a must for every fan!

Belépő/Price: 1300 | 1800 HUF

25. (péntek), 21.00
MAGYAR ATOM
Blues Session
A MAGYAR ATOM „szabadidő zenekar” – TÓTH JÁNOS RUDOLF (ének, gitár), TÁTRAI TIBOR (gitár), ZSOLDOS TAMÁS (basszusgitár), SOLTI JÁNOS (dobok) – a 2015–2016-os koncertszezon első klubkoncertjét nálunk adja. A legutóbbi „21”-es számmal ellátott ünnepi koncertjükön szó szerint és átvitt értelemben is kirúgták a ház oldalát!  Ennek az estének is hasonló reményekkel nézünk elébe.

Hungarian musical icons represent JIMI HENDRIX and other main blues performers music from the sixties and the seventies.

Belépő/Price: 1300 | 1800 HUF

Klubterem – 21.00
LET THE MONKEY DRIVE & ECKSCHMIEDT BLUES BAND
Blues Session
A LET THE MONKEY DRIVE egy könnyed, lazulós blues-rock-funky egyveleget toló saját- és feldolgozás nótákban utazó baráti társaság. Ezen az estén vendégük lesz az ECKSCHMIEDT BLUES BAND, akikről elöljáróban ennyit: frissek, energikusak, teljesen fertőzésmentesek és a Testnevelési Egyetemre járnak!

Blues and funky meets together on this night!

Belépő/Price: 500 HUF

26. (szombat), 20.00
A ZENESZÖVEG.HU bemutatja:
MOLNÁR TAMÁS SZERZŐI EST · Vendég: KARDOS-HORVÁTH JÁNOS
Több mint egy éve indította útjára szerzői estjeit az AFC frontembereként ismertté vált MOLNÁR TAMÁS, aki ezúttal egy szál akusztikus gitárral mutatja be külön erre az alkalomra hangszerelt dalait. Ez az első olyan előadás, ahol a szerző egymaga áll színpadra, kifejezetten intim hangulatot teremtve ezzel. Ezen a napon jelenik meg a Tamás kedvenc szerzeményeiből összeállított kottakönyv is, melyhez elsőként itt juthat hozzá a közönség. Azt est vendége KARDOS-HORVÁTH JÁNOS, a KAUKÁZUS frontembere.

Tamás Molnár has written hits for his own band, Anti Fitness Club, as well as lyrics for the best Hungarian acts. Now it's time to him to step out of his comfort zone and play his songs without any help from his musician friends at an intimate, acoustic concert. It's going to be an even more special event: it's the first opportunity to purchase the songbook of his favourite compositions.

The evening's special guest is János Horváth, the frontman Kaukázus.

Belépő/Price: 1500 | 2000 HUF

OKTÓBER:

1. (csütörtök), 21.00
RIPOFF RASKOLNIKOV BAND
Blues Session
Az osztrák RIPOFF RASKOLNIKOVOT nem kell bemutatnunk a hazai blues zenét szerető közönségnek. Nemrég ünnepelte 60. születésnapját. Erre az estére is valami különlegességgel készül, és biztosan elhangzik majd néhány új szerzemény ettől a roppantmód aktív és nagyon szerethető pasastól.

Both an accomplished blues guitar player and a prolific singer/songwriter, Austrian-based Ripoff Raskolnikov must be considered one of the most idiosyncratic figures on the European blues scene.

Belépő/Price: 2000 HUF

2. (péntek), 21.00
CLAPTONES Vendégek: TÁTRAI TIBOR, TÓTH JÁNOS RUDOLF, JANIS JOPLIN EMLÉKZENEKAR
Blues Session
Hosszabb kihagyás után újra színpadon látható és hallható a CLAPTONES zenekar (Eric Clapton Tribute), amely közel 2 évtizedes múltra tekint vissza. Műsorával azt a célt tűzi ki maga elé, hogy bemutassa a „Lassúkezű” életművének fontosabb állomásait.

Vendégek: TÓTH JÁNOS RUDOLF, TÁTRAI TIBOR, JANIS JOPLIN EMLÉKZENEKAR

After a long hiatus on the stage again the band's CLAPTONES which is no older, than slowly formed 20 years! Guests: JANOS RUDOLF TOTH, TIBOR TATRAI

Belépő/Price: 1200 | 1500 HUF

3. (szombat), 21.00
REDBREAST WILSON + …???
Blues Session
Leírás

Belépő/Price: 1200 | 1500 HUF

8. (csütörtök), 21.00 | Klubterem
ÜTÖTT-KOPOTT ANGYAL
Blues Session
Sokadik nálunk lévő fellépése után mondhatjuk állandó klubjába látogat el az ÜTÖTT-KOPOTT ANGYAL – TÓTH JÁNOS RUDOLF, FEJÉR SIMON, LEE OLIVÉR és SZERT ZSIGMOND. És mit lehet tudni róluk? „Trendetlen zenei felállás, trendetlen emberekkel, trendetlen muzsikával.”

Trendless formation with trendless members and music as well.

Belépő/Price: 800 HUF

9. (péntek), 21.00
BLUES BROTHERS SHOW
Blues Session
Az ország egyetlen „blues-show-ja”, amely rövid idő alatt hihetetlen népszerűségnek örvendett Magyarországon és külföldön egyaránt. A kilenctagú együttes repertoárján főként a nagysikerű, legendás BLUES BROTHERS című film betétdalai szerepelnek. Ezen az estén dübörög majd az r'n'b, a funky, a blues és a soul!

Blues show from a well-known Hungarian Band and from the well-known Blues Brothers film!

Belépő/Price: 1000 | 1500 HUF

10. (szombat), 21.00
GRUNTING PIGS & PRIBOJSZKI MÁTYÁS BAND
Blues Session
2 koncert 1 estén egy ugyanazon főszereplővel, azaz PRIBOJSZKI MÁTYÁSSAL. A frissen megalakult GRUNTING PIGS akusztikus duó kezd és csap SZÁSZ FERENC segédletével a húrok közé, majd a nyáron teljesen megújult és egy új taggal bővülő Pribojszki Band tolja, ami a csövön kifér alapon. Matyi megígérte nekünk, hogy ezúttal is készül valami varázslattal!

„MÁTYÁS PRIBOJSZKI is one of the finest young harp players to emerge from Eastern Europe. He plays both traditional and contemporary blues harmonica styles. This is a man to watch!” (Steve Baker)

Belépő/Price:1200 | 1500 HUF

15. (csütörtök), 21.00

URBÁN ORSI TRIÓ
Magyarország egyik kiemelkedő jazzénekesnője, természetes, délies kisugárzású jelenség. Kíséretével – KOLLMANN GÁBOR (szaxofon), RÉVÉSZ RICHÁRD (zongora) – valamint sajátos, mély és erőteljes hangszínével varázslatos hangulatot teremt közönsége számára. DUKE ELLINGTON, COLE PORTER, BILLY JOEL, ERIC CLAPTON, ROD STEWART feldolgozások, standardek, pop- és latin dallamok hallhatók jazzes stílusban, sajátosan intim megközelítésben.

One of the most talented special deep-voiced jazz singer of Hungary presents unforgettable night for those who love intimate jazz music.

Belépő/Price: 1000 | 1500 HUF

16. (péntek), 21.00
MOJO WORKINGS
Blues Session
Rendszeres vendégünk a MOJO WORKINGS, akik zenéjükben ötvözik a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok pop dallamainak világát. Márciusban jelent meg második lemezük LONG STEP címmel. Ezen az estén is különleges élményre számíthatunk tőlük!

Mojo Workings plays a unique blend of traditional blues, country, pop and beat. Their second album "Long Step" was released this March.

Belépő/Price:1200 | 1500 HUF

17. (szombat), 20.30
THE BITS – JOHN LENNON 75
2015 októbere különleges hónap. John Lennon 75 éves lenne. Ez alkalomból egy egész délutánon és estén átívelő BEATLES esemény résztvevője lehetsz, amely egy hatalmas esti koncertben csúcsosodik ki, színpadon a frissen Liverpoolból hazatért THE BITS – BEATLES EMLÉKZENEKARRAL.

Special Beatles night remembering and celebrating John Lennon's 75th birthday.

Belépő/Price: 1000 | 1500 HUF

 

 

22. (csütörtök), 21.00
SOULBREAKERS LEMEZBEMUTATÓ – VENDÉG: TÁTRAI TIBOR ÉS TÓTH JÁNOS RUDOLF
És igen, eljött a nagynap, a SOULBREAKERS bemutatja első nagylemezét! A zenekar ezzel a koncerttel zárja a 2015-ös „Örökség” koncertsorozatát, ahol a nagy öregek zenei szellemiségét vették át sok-sok közös zenélés keretében. Ezen az estén is lesz vendégük, TÁTRAI TIBOR és TÓTH JÁNOS RUDOLF személyében.

Yeeeah! Finally Soulbreakers Band is presenting their first album on 22th of October!  This time they invited two of the most amazing guitarists in Hungary: Tibor Tátrai and János Rudolf Tóth.

Belépő/Price: 1200 | 1500 HUF

24. (szombat), 21.00
MESSAGE TO HENDRIX
Blues Session
Közép-Európa, sőt talán a kontinens legütősebb, legeredetibb „hendrixiánus” triója – BŰDI SZILÁRD (ének, basszusgitár), PETENDI TAMÁS (gitár), KOTTLER ÁKOS (dobok) – újra a Muzikum színpadán!

These guys always surprise the audience while they are interpreting Jimi Hendrix’ music.

Belépő: 1000 Ft | 1500 HUF

29. (csütörtök), 21.00
STENK „IDEIGLENES” REUNION
Két és fél év művészi szabadság után a STENK egy hirtelen felindulásból elkövetett koncertje. Hogy utána mi lesz nem tudjuk, de ez itt most tényleg megtörténik. Kicsit fankis, kicsit rokkos, de a miénk.

An exiting rebirth of a Funk-rock band from the Hungarian music scene. Loud and dirty grooves with a bit of offbeat.

Belépő/Price: 1000 HUF

30. (péntek), 21.00
FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM
Blues Session
A 2015/2016-os szezon első Racka-bulija a Muzikumban, mi már nagyon várjuk, mert utoljára áprilisban adtak koncertet nálunk! Gyuriék, mint mindig, biztosan meglepnek ezúttal is minket valami váratlannal.

György Ferenczi and the Rackajam is among the most popular and looked-after acts on the Hungarian and Eastern European scene today, playing a shockingly interesting fusion of 21th century urban folk music and traditional genres.

Belépő/Price: 1200 | 1700 HUF

31. (szombat), 21.00
MUDDY SHOES – „EGY HÍJÁN 20”
Blues Session
A MUDDY SHOES zenekart 19 évvel ezelőtt FEKETE JENŐ énekes–gitáros és NAGY SZABOLCS zongorista alapította, MUDDY WATERS munkássága előtt tisztelegve. Két nagylemez fűződik a nevükhöz, végigturnézták egész Európát, többek közt a Grammy-díjas SUGAR BLUE-val adtak közös koncertet. 1996-ban B.B. KING budapesti koncertjén léphettek fel. Ezúttal a 19. születésnapjukat ünneplik nálunk!

Muddy Shoes Band has quite a wide knowledge of blues as a genre, ranging from big city blues up to brand new compositions in modern style.

Belépő/Price: 1200 | 1500 HUF

NOVEMBERI AJÁNLÓ:

5. RIPOFF RASKOLNIKOV BAND
14. THE BITS
19. B.B. KING EMLÉKEST
20. CAPRICCIO 15 – JUBILEUMI KONCERT
21. LITTLE G. WEEVIL & THE JUKE JOINT
27. JAMBALAYA „10”

 


A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! A PROGRAMFÜZETBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK, DÁTUMOK ÉS KONCERTKEZDÉSI IDŐPONTOK, VALAMINT JEGYÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK.

A KŐBÁNYAI ZENEI STÚDIÓ és az ETŰD ZENEISKOLA HALLGATÓI diákigazolványuk felmutatásával KONCERTJEINKRE 50%-OS KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLHATNAK JEGYET a helyszínen. A kedvezmény az adott koncert teljes (nem elővételi) árából vonódik le.


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek