Szeptember végén duplázik a Lemon Bucket Orkestra!

2015. szeptember 21.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Kanada első számú balkán-klezmer-gipsy-punk csapata legutóbb 2012-ben söpört végig Európán, amikor első ízben a hazai közönségnek is volt szerencséje találkozni velük néhány koncert alkalmával. Legújabb nagylemezük idén tavasszal jelent meg, melynek apropóján ezúttal 4 kontinenst érintő világ körüli turnéra indult a zenekar, melynek során szeptember 24-én Szegeden, és 26-án Budapesten láthatjuk őket az Akvárium klubban.

Szeptember végén duplázik a Lemon Bucket Orkestra!

A Lemon Bucket Orkestra egy tizenöt tagú balkán-klezmer-folk zenét játszó csapat, mely utcazenéléssel kezdte pályafutását Torontóban.  Az utcákon, tereken, pályaudvarokon, metró
aluljárókon át megrendezett koncertjeik alkalmával bármerre is bukkannak fel, teljes felfordulás és őrület övezi a fellépéseiket. A csapat egyfajta karavánként járja a világot, így az utcazenélésen keresztül eljutottak a legrangosabb klubokon át nemzetközi fesztiválok nagyszínpadáig, ahol olyan zenekarok társaságában is felléptek, mint a Taraf de Haidouks, Fanfare Ciocarlia, és a Shantel and the Bucovina Club Orkestar.

 

A zenekar állandó útitársai a téboly és az őrület, amit rendszerint kiszámíthatatlan spontanaitásukkal fűszereznek meg. A klubok és fesztivál színpadok mellett bármerre is járnak, a  legszokatlanabb helyszíneken és környezetben bukkannak fel koncertjeikkel, legyen az metró aluljáróban, vonatpályaudvaron, vagy éppen repülőgépen, rendszerint kitörő sikerrel fogadják koncertjeiket. Tucatnyi videófelvétellel adnak tanúbizonyságot legőrületesebb fellépéseikről, melyeket folyamatosan megosztanak az internetes csatornájukon. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb, a legutóbbi Európába tartó útjukon az Air Canada járatán készült, melyről a Fox News, a CNN, a New York Times, és számos nemzetközi hirportál is beszámolt: Aktuális világ körüli turnéjuk során másodszor érkeznek hazánkba, mi több ezúttal éppen Magyarországon kezdték meg a 4 kontinenst érintő világkörüli turnéjukat. Ezúttal különösen
szerencsésnek mondhatja magát a hazai közönség, mivel a turné során már láthattuk a zenekart Szolnokon, Pécsett, és Szombathelyen is, a turné vége felé közeledve pedig még szeptember 24-én Szegeden, illetve szeptember 26-án Budapesten az Akvárium Klubban van lehetőségünk találkozni a zenekarral, mielőtt Koreába utaznak, hogy ott folytassák turnéjukat. (Nem valószínű, hogy Észak-Koreába... aszerk.)


 

 

Szólj hozzá!


Bulgária offolja a 2019-es Eurovíziót

Bulgária offolja a 2019-es Eurovíziót

Nem indul Bulgária a jövő évi tel-avivi Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntést a Bolgár Nemzeti Televízió igazgatótanácsa hozta meg és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Eric Clapton 2019-ben ismét Európában turnézik

Bár a többszörös Grammy-díjas legendás "lassúkezű" 2015-ben bejelentette visszavonulását, a színpad csak nem engedi, 2019-ben újra visszatér Európába. Egyelőre néhány koncertről tudni Németországban és Ausztriában.

Újra Budapestre érkezik Al Di Meola!

A Grammy-díjas gitárvirtuóz 2019. május 12-én a MOM Kulturális Központba látogat, ahol a tavasszal megjelent Opus című albumának turnéja kapcsán ad koncertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek