Színészek, rock, jubileum, búcsú - Ed Is On, BEKVART és Keddek a Dürer Kertben

2015. november 12.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

November 19-én találkozik a színház és a rock a Dürer Kertben, ezen az estén ugyanis három olyan zenekar lép a Room 041 színpadára, amelynek tagjai között színészek is akadnak.

Színészek, rock, jubileum, búcsú - Ed Is On, BEKVART és Keddek a Dürer Kertben

Az est házigazdája a szentendrei Ed Is On, melynek frontembere és dalszövegírója Tasnádi Bence, a Katona József Színház színművésze.  Az Ed Is On idén ünnepelte fennállásának tizedik évét, amely igen mozgalmasan telt: elkészült az első no-budget videóklipjük, számos budapesti és vidéki klubban és fesztiválon léptek fel, szeptemberben pedig megjelent első nagylemezük, a Velem csak a baj van. A 19-i koncert ennek a tíz évnek a lezárása és egyben búcsú is: a zenekar dobosa és billentyűse távozik a csapatból, így ebben a felállásban utoljára ezen az estén látható az Ed Is On. Persze aggodalomra nincs ok, az Ed Is On nem vész el, csak átalakul: januárban új tagokkal és új dalokkal kezdik meg a következő 10 évet.

Az estet a Keddek zenekar nyitja, a billentyűknél Krisztik Csabával, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színművészével. A Keddek saját leírásuk szerint egy hero-ironikus hard piano-pop zenekar. Hero-ironikus, mert hősies odaadással éneklik és mosolyogják meg közös fájdalmainkat; hard, mert szívesen mutatnak be áldozatot a hangerő oltárán; piano, mert van egy zongoristájuk, aki nagyon zongorázik; és pop, mert szeretné, hogyha szeretnétek.

A harmadik fellépő pedig a nagyon hangos Bánfalvi Eszter Kvartett, röviden BEKVART. Bár a zenekar nevében szereplő színésznő nem tagja a csapatnak, a zenekar viszont csak színészekből áll: Lábodi Ádám, Formán Bálint, Keresztény Tamás, Lovas Rozi, Fehér Balázs Benő a teljesség igénye nélkül. A csajozós rock’n’rollban utazó BEKVART és az Ed Is On már régóta terveznek egy közös koncertet, ám a színházi elfoglaltságok miatt sokat kellett várni a megfelelő alkalomra, de november 19-én végre egyesíti erejét a két zenekar.  


November 19., 20:00
Ed Is On, BEKVART, Keddek
Dürer Kert, Room 041
Belépő: 1000 Ft


 

 

Szólj hozzá!


Száz év kihagyás után új klipet forgatott a Satöbbi – elég jó lett!

Száz év kihagyás után új klipet forgatott a...

Legutóbb a búr háború idején – mondjuk, az kicsit régebben volt, mint 100 éve.... – fordult elő, hogy a zenekar klipet forgatott. Aztán jött a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

A rajongóknak lehetősége volt egy aukció keretein belül megvásárolni a zenész értéktárgyait. Az eseményre New Yorkban, a Hard Rock Caféban került sor még május 18-án.

Magyarországra jönnek az angol hercegi pár osztálytársai

Budapesten az Arénában, Debrecenben pedig a Főnix Csarnokban is fellép jövő januárban az angol hercegi pár kedvenc énekegyüttese, az idén 10. születésnapját ünneplő Blake.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek