Színészek, rock, jubileum, búcsú - Ed Is On, BEKVART és Keddek a Dürer Kertben

2015. november 12.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

November 19-én találkozik a színház és a rock a Dürer Kertben, ezen az estén ugyanis három olyan zenekar lép a Room 041 színpadára, amelynek tagjai között színészek is akadnak.

Színészek, rock, jubileum, búcsú - Ed Is On, BEKVART és Keddek a Dürer Kertben

Az est házigazdája a szentendrei Ed Is On, melynek frontembere és dalszövegírója Tasnádi Bence, a Katona József Színház színművésze.  Az Ed Is On idén ünnepelte fennállásának tizedik évét, amely igen mozgalmasan telt: elkészült az első no-budget videóklipjük, számos budapesti és vidéki klubban és fesztiválon léptek fel, szeptemberben pedig megjelent első nagylemezük, a Velem csak a baj van. A 19-i koncert ennek a tíz évnek a lezárása és egyben búcsú is: a zenekar dobosa és billentyűse távozik a csapatból, így ebben a felállásban utoljára ezen az estén látható az Ed Is On. Persze aggodalomra nincs ok, az Ed Is On nem vész el, csak átalakul: januárban új tagokkal és új dalokkal kezdik meg a következő 10 évet.

Az estet a Keddek zenekar nyitja, a billentyűknél Krisztik Csabával, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színművészével. A Keddek saját leírásuk szerint egy hero-ironikus hard piano-pop zenekar. Hero-ironikus, mert hősies odaadással éneklik és mosolyogják meg közös fájdalmainkat; hard, mert szívesen mutatnak be áldozatot a hangerő oltárán; piano, mert van egy zongoristájuk, aki nagyon zongorázik; és pop, mert szeretné, hogyha szeretnétek.

A harmadik fellépő pedig a nagyon hangos Bánfalvi Eszter Kvartett, röviden BEKVART. Bár a zenekar nevében szereplő színésznő nem tagja a csapatnak, a zenekar viszont csak színészekből áll: Lábodi Ádám, Formán Bálint, Keresztény Tamás, Lovas Rozi, Fehér Balázs Benő a teljesség igénye nélkül. A csajozós rock’n’rollban utazó BEKVART és az Ed Is On már régóta terveznek egy közös koncertet, ám a színházi elfoglaltságok miatt sokat kellett várni a megfelelő alkalomra, de november 19-én végre egyesíti erejét a két zenekar.  


November 19., 20:00
Ed Is On, BEKVART, Keddek
Dürer Kert, Room 041
Belépő: 1000 Ft


 

 

Szólj hozzá!


Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Radiohead-et és Erasure-t játszik a véletlenül alakult belga kamarazenekar – jönnek!

Az Echo Collective szinte pár hónap alatt tört be a kortárs színtérre: 2018 elején majdnem egyszerre jelentettek meg egy újragondolt Erasure-lemezt, illetve a Radiohead Amnesiacjének áthangszerelt verzióját. 2019. február 26-án az A38-on megmutatják az egyiket élőben is...

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: immáron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a magyar rapelőadók krémjét. Most ismét időszerű volt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek