Év koncertje - szavazás

Szó sincs kapuzárási pánikról: új EP-vel jelentkezik Ákos

2014. szeptember 25.  ·   Ajánló   ·  Zerge

A május végi Újrakezdhetnénk után Ákos ismét új dalokkal lapi meg rajongóit, sőt, mindjárt hárommal is, melyek címe Igazán, Amikor szerettél és Kapuzárás.

Szó sincs kapuzárási pánikról: új EP-vel jelentkezik Ákos

Mivel ez nagylemezanyagnak kevés, ahhoz meg túl meleg, hogy üljön rajta, úgy döntött, hogy kiadja EP (régi magyar nevén nagyalakú kislemez, vagy mondjuk minialbum, megtudhattuk azt is, hogy Elvis Presley jelentkezett ilyennel először, de az EP rövidítés nem az ő nevét rejti, hanem az extended play – hosszabb játékidejű lemez – kifejezés rövidítése) formájában, de hogy ne legyen annyira egyszerű a dolog, meg mivel van hely bőven, a lemezre az eddig említett négy dal (mivel az Újrakezdhetnénk is a korongra került) mellett még öt remix is hallható. Sajnos, hogy ezek melyek és milyenek, arról nem tudok beszámolni, ahogy arról sem, hogy milyenek az új dalok, merthogy hangzóanyagot nem kaptunk, ahogy letöltési linket sem. Szóval majd egyszer biztos írunk erről is (na jó, nem biztos, még mielőtt valaki számonkéri rajtam), de hogy mikor, az még a jövő zenéje.

Az Amikor szerettél Ákos szerint Hauber Zsolt legizgalmasabb szerzeménye, a Lepe jegyezte Kapuzárás pedig egy „harsány, dörgedelmes rockdal”, de mint írtam, ezt csak Ákos elmondásából tudom, meghallgatni nem volt alkalmam.

A sajtótájékoztatón elhangzó Igazán című számról – melynek klipjét valami vasöntödében forgatták, Ákos mesélt is a forgatás körülményeiről, meg hogy milyen jó volt ott a hangulat – nekem leginkább az ugrott be, hogy ez leginkább valamiféle „Kovács Ákos diszkóritmusban”, a dobos mellett dobgép, gépi basszus, valahogy sokkal inkább emlékeztetett az 1980-as évek zenekarai közül a Modern Talkingra, mintsem a Depeche Mode-ra, amihez Ákost már 25 éve hasonlítják.

Megtudhattuk persze azt is, hogy a tavaszi Újrakezdhetnénk cím apropóját adó történet folytatódik, azaz Hauber Zsolt immár tartósan csatlakozott a Turné 2084-et lebonyolító Bánfalvi Sándor dobos – Lepés „Lepe” Gábor szintis alkotta csapathoz, és zeneszerzőként is részt vesz a történetben. Mivel a zenekar tagjaiként más nem volt felsorolva, úgy tűnik, ezúttal Kékkői Zalán gitáros és Fekete Samu basszusgitáros nem szereplője a történetnek, gitározni pedig – az éneklés mellett – Ákos fog (mellesleg minden tiszteletem azért, hogy énekes létére megtanult gitározni, nem is rosszul; énekesekre nem jellemző).

Sőt mi több, Zsolt a koncerteken is részt vesz, amiből mindjárt kettő is lesz decemberben a Papp László Sportarénában (hogy ne azt a nyakatekert idióta nevet használjam, ami a hivatalos megnevezése), az eredetileg tervezett 13-ai napra ugyanis már nyár közepére reklám nélkül elfogyott a jegyek 90%-a, úgyhogy 12-én is lesz egy koncert. Ami persze azt is jelenti, hogy lehet nekünk fanyalogni, hogy mennyire gagyi ez az új anyag, a rajongók rendületlenül Ákos mellett állnak.

Annyit megtudhattunk még a tervekről, hogy jövő tavaszra újabb EP, őszre pedig nagylemez várható. Az újabb EP-t Ákos úgy jellemezte, hogy olyan, mint régen, amikor az irodalmi folyóiratok folytatásban közöltek regényeket. Ennek azért van értelme, mert a zenehallgatási szokások megváltoztak, és a többség nem teljes lemezeket, hanem csak egyes számokat hallgat, így az EP ennek teljesen megfelel.

A kevés számú szerencsés és lelkes rajongó pedig már 24-én (szerda) este meghallgathatott élőben pár számot az Akvárium klubban egy exkluzív klubkoncerten a csapattól, ahol a hírek szerint az új számok mellett a decemberi dupla Aréna-koncertre beválogatott számokból is elhangzott néhány.

Sajnos, ide egy interneten és mobiltelefonon játszható játékban lehetett csak jegyet szerezni (ha valakit ez megnyugtat: én sem tudtam róla), úgyhogy jobban tette, aki nem tülekedett-ácsingózott az Akvárium klub (az egykori Gödör) előtt, mert nem árusítottak belépőt a koncertre (vagy ha netán mégis, szolgáljon mentségünkre, hogy csak előzetes információink voltak az eseményről, és azokat is csak a sajtótájékoztatón kaptuk, így személyünkben nem képviseltettük ott magunkat, lévén egyéb, már korábban lekötött elfoglaltságunk, és sajnos, két példányban még nem létezünk, valamint a gyors tér-idő ugrás képessége is hiányzik e pillanatban a repertoárunkból).


 

 

Szólj hozzá!


Ági 60  – meg a resztli

Ági 60 – meg a resztli

Lehet, hogy igazából nem is ez a koncert címe, merthogy az „igazi” Ági 60 koncert kicsit több mint két éve volt az egykori Fáklya művházban,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek