Szörényi Levente, Frenreisz Károly, Zorán – indul a Lemezjátszó Classic

2019/08/31  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Új, tematikus programsorozatot indítanak a Lemezjátszó szervezői. Augusztus végétől havi rendszerességgel, összesen nyolc alkalommal a magyar könnyűzene történetét jelentősen formáló és alakító könnyűzenei albumokat hallgathatja meg a közönség, és a lemezekről a dalok szerzői mesélnek. A Lemezjátszó Classic vendége lesz többek közt Szörényi Levente, Frenreisz Károly és Zorán is.

Szörényi Levente, Frenreisz Károly, Zorán – indul a Lemezjátszó Classic

A Lemezjátszó programsorozat még 2017 tavaszán indult azzal a céllal, hogy a könnyűzene meghatározó formátuma, az album még inkább visszanyerje népszerűségét. A szervezők számára az is fontos volt, hogy a lemezek kulturális értékét szórakoztató formában, egy nyilvános beszélgetés keretében, a szakma elismert képviselőivel mutassák meg. Ezért igyekeztek a rock ’n’ roll történelem legnagyobbjaitól a legfontosabb lemezeket kiválogatni. A programsorozat színvonalát Horváth Gergely, a Petőfi Rádió egykori vezetője, a Klasszik Rádió műsorvezetője biztosítja, aki a hazai könnyűzenei élet sztárjaival az adott lemez koncepciójáról, háttértörténetéről beszélget. A bő két év leforgása alatt vendége volt többek közt Harcsa Veronika, Beck Zoli, Prieger Zsolt, Kiss Tibi és Lovasi András is.

A Lemezjátszó szervezői ezúttal egy új tematika alapján indítanak programsorozatot Classic néven, amely azon albumok és előadók előtt tiszteleg, amelyek említés szintjén ugyan talán még szóba kerülnek, de valójában túl régen hallgattuk őket meg ahhoz, hogy emlékezzünk rá

"Miért időtállók még mindig!? – teszi fel a kérdést Horváth Gergely. 

Classic-sorozat annyiban tér el az eredeti Lemezjátszó-sorozattól, hogy egyrészt korszakos magyar albumokat hallgatnak végig, másfelől szerzőikkel és/vagy előadóikkal beszélgetnek róla. Egyfajta Kis Magyar Rocktörténet, a klasszikusok tanúságtevésével…

Az első estre augusztus 31-én kerül sor Szentendrén, az Új Műhely Galériában (17.00), ahol a közönség a Solaris Marsbéli krónikák című lemezét hallgathatja meg, és Erdész Róbert, az együttes alapítója, billentyűse mesél a dalokról.

Ezt követően a Lemezjátszó Classic programsorozat beköltözik állandó helyszínére, a B32 Galéria és Kultúrtérbe.

Itt szeptember 5-én Frenreisz Károly, október 3-án Szörényi Levente, november 28-án Zorán lesz a vendég. A közönség sorrendben a Skorpió A rohanás, az Illés Illések és pofonok és a Metro Metro című albumát hallgathatja végig. (A 2020-as estek programját később hozzák nyilvánosságra.)

A Lemezjátszó Classic együttműködő partnere az Audio-Technica és a Fülesbagoly Alapítvány. A rendezvénysorozat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram segítségével jött létre.

Lemezjátszó, Hangfoglaló, Szörényi Levente, Frenreisz Károly, Zorán

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek