Születésnap ír módra: Firkin 5

2013/09/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ötödik születésnapi koncertjére készül az ír-kelta folk-rock zene legnépszerűbb hazai zenekara a Firkin. A csapat zenészbarátokkal és a rajongótáborral ünnepel Firkin módra: jóféle ír sörrel, zenész barátokkal és hajnalig tartó bulival.

Születésnap ír módra: Firkin 5

2008 októberében indult  el a Firkin zenekar, amely a kelta bulizene féktelenül szerethető műfaját honosította meg Magyarországon. Azóta a zenekar a legnagyobb hazai és nemzetközi fesztiválok népszerű zenekara lett az ír kocsmafolkot a punkzenével ügyesen keverő csapat. Fonogram-jelölések, aranylemezek, hazai és nemzetközi listák rendszeres szereplői lettek.

A Firkin legnagyobb magyarországi elismeréseként 2010 nyarán a Művészetek Palotája meghívta a zenekart egy exkluzív koncert megtartására (2010. június 25.), amelynek átütő sikere meghozta a zenekar számára a szélesebb körű elismerést. 2011 több jelentős eseményt kínált a Firkin számára: öt állomásos turné Kanadában, rengeteg magyar és külföldi fesztiválmeghívás, ahol a zenekar számos esetben headlinerként (főzenekarként) játszhatott. A zenekar 4. születésnapján (2012 szeptember) felvett koncert DVD-n is megjelent Keep On Firkin címmel, amelynek hanganyagát 2013-ban az MR2-Petőfi Rádió teljes egészében leadta.

Olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig. Ahogy az angol mondaná: firkin is good, firkin' good!

2013-ban a teltházas Szent Patrik-napi ír őrület után a Firkin ismét a Fonogram-jelöltek közé került Igyunk Pálinkát! című harmadik albumával, a Művészetek Palotája pedig újfent felkérte az együttest egy egyedi Firkin-est létrehozására. Ezen a teltházas eseményen a zenekar művészi oldalát láthatta a közönség: 4 énekessel, számos vendégzenésszel, a Pécsi Balett táncosaival, rajzfilmszerű háttérvetítéssel, díszlettel bővítve hangzott el a Firkin-repertoár és 10 új dal bemutatója is.

 “Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája.

2013 őszén a Firkin immár az ötödik születésnapjára készül. A rajongók egy igazi ír estére számíthatnak a Firkinnel és meghívott  barátaival: a meghívott vonósok mellett Bonyár Jutkával a NeoFolk énekesnőjével, Fehér Nórival a Kormoránból is találkozhatunk, de eljön Turáni Csongor hegedűs is a legendás MÉZ zenekarból.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek