Te azt mondod Frankhegy, én azt mondom: ŐSPARTY

2014. január 23.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A 20 éves jubileumát idén ünneplő hazai (underground) partikultúra legendás helyszíneit és hangulatát idézi az ŐSPARTY, amely a Dürerben lesz pénteken, 24-én.

Te azt mondod Frankhegy, én azt mondom: ŐSPARTY

Ezek a sokszor különleges helyszíneken (Katlan partik, Frankhegy, Ruhagyár, Tungsram Strand, Kilátó, Labirintus, Fürdők) megrendezett, akkor teljesen formabontónak számító multimédiás elektromos zenei "kirándulások" voltak a későbbi műfajok forrásai és ihletői is.

A SAAFI BROTHERS világhírű német duó (Gabriel Le Mar, Michael Kohlbecker) is fellép a rendhagyó eseményen, és az alkalomhoz illően kizárólag az első lemezeikről játszanak számokat.

A többi előadóművész is underground 'történelmi hős', közszereplői rádiók és stúdiók születésének, akik erre az estére leporolják a régi bakelitjeiket - az 'aranykor' analóg mementóit. 

(Képzőművészekből álló performance csoport is várható az este folyamán váratlan helyeken, és a táncos rituálé trópusi hangulatát a Korai Öröm kultusz-zenekar ütős szekciója fokozza tovább. Lesz minden ami a régi partikat idézi: fényfestés, stroboszkóp, füstgép...)

Tribal – Acid stage:

Saafi Brothers live (D/retro set)
Palotai (Tilos Radio)
Titus (X-Lab)
Oleg (Deep Smile)
Rusty (Alapzaj)

Techno – Minimal stage:
Dork (Frankhegy)
Isu (Minimalheadz)
L.A. King (D250 Lab)
Sandor bernathy Chloe live

I&I Records stage:
Christian
1000arc
Arab Sanyi

Chill stage:
Bosi (Love Alliance)
Kaszi (Varázsszőnyeg)

Visual: Kiégő Izzók
Színház: Psytrance Mascarade
Dec's Patented concept: Dama Szkara
Kicsi Dzzs lebegő teázója is ott lesz és mate, chai, gyömbéres mentás teával és Julinka sütödéjében készült sütikkel várnak mindenkit!


 

 


Képtár

  • Te azt mondod Frankhegy, én azt mondom: ŐSPARTY kép 25555
  • Te azt mondod Frankhegy, én azt mondom: ŐSPARTY kép 25556
 

 

Szólj hozzá!


Mindent az Ifiparkról - Rocktörténelem és koncertajánló Zerge tollából

Mindent az Ifiparkról - Rocktörténelem és...

1984, majd három évtized fertelmes haldoklás, enyészet és omladozás, valamint a Várkert Bazár kb. ötszöri, nemzetközi közröhej tárgyát...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Novemberben visszatér a feltörekvő black metál produkció, a Zeal & Ardor

Egy évvel első magyarországi koncertje után új lemezzel tér vissza a black metál színtér egyik legeredetibb produkciója, a Zeal & Ardor! A tavalyi A38-as fellépés után ezúttal, november 13-án az Akvárium Klub KisHalljában lép fel a svájci gitáros-énekes, Manuel Gagneux és delta-blues spirituálékat metálsújtással, voodoo...

Blahalouisiana szimfonik koncerttel hangol a nyárra a Kultkikötő

Június 23-án egy igazán különleges zenei produkcióval indítja az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő. Az ínyenc zenei csemegét kedvelő közönség a Blahalouisiana zenekar klasszikus hangszerekkel elegyedő ritmusaira érkezhet meg a nyárba és a fesztiválszezonba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek