Több mint 50 országban táncolnak az itthon még alig ismert magyar zenekarra

2015/06/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Csak egy dalt akartak felvenni, de amerikai lemezszerződés és világméretű siker lett belőle. A budapesti Barrio Latino zenekar zenéjére ma már több, mint 50 országban táncolnak, noha itthon még alig ismertek.

Több mint 50 országban táncolnak az itthon még alig ismert magyar zenekarra

A Barrio Latino zenekar a hagyományos kubai zenét a funk és jazz elemeivel ötvözi. Épp első kislemezükön dolgoztak, mikor dalszövegírót kerestek, és egy nem várt fordulat következett be a zenekar életében.

"Hála az internetnek, ma már nincs akadálya annak, hogy a zenészek és dalszövegírók a világ bármely pontjáról együtt dolgozzanak. Mivel mi spanyol nyelvű dalszövegírót kerestünk, esélyesebbnek találtam külföldön keresgélni." - meséli Bodzsár Tamás, a zenekar vezetője.

Egy szerencsés véletlen folytán viszont amerikai lemezszerződés lett a keresg élésből. A Kaliforniában élő kétszeres Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó Michael Lazarus füleihez is eljutott a zenekar demo felvétele, aki annyira jónak találta, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy ő adja ki a csapat lemezét. A Barrion Latino debütáló kislemeze Con Clave Y Tambó néven 2013. őszén jelent meg az amerikai kiadónál.


A dal azóta bejárta az egész világot, Perutól Japánig több, mint 50 országban táncolnak rá, s még olyan távoli helyeken is játsszák a rádiók, mint a csendes-óceáni Északi-Mariana-szigetek. A zenészek legnagyobb meglepetésére az egyik legismertebb kubai szálloda, a Havannában található Capri is felhasználta a dalt reklámfilmjében.

"Rengeteg országból kaptunk üzenetet, és azt vettük észre, hogy egyre t öbb olyan videó tűnik fel Youtube-on, amiben a mi zenénkre táncolnak." - mondja a zenész. A rajongóktól kapott videókból egy 15 ország táncosait felvonultató összeállítás is készült:


A zenekar tavaly új lemezt adott ki és idén nyáron turnéra indul, itthon és külföldön több városban lesznek hallhatóak.

Turnéállomások:

Június 19. Győr
Június 20. Sopron
Július 10. Tatabánya
Július 18. Balatonmáriafürdő
Július 19. Balatongyörök
Július 31. Balatonföldvár
Augusztus 14. Pannonhalma
Augusztus 15. Tihany
Augusztus 29. Gyöngyös
November 14. Debrecen


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek