Tribute-bulik és hazai kedvencek a Muzikum műsorán

2016/02/01  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Parno Graszt, Heep Freedom, Tátrai Tibor, Keep Floyding, Premecz Mátyás, The Bits, Spencer Hill Magic Band, és az elmaradhatatlan swing estek a Muzikumban.

Tribute-bulik és hazai kedvencek a Muzikum műsorán

3. (szerda), 21.00
PARNO GRASZT
A PARNO GRASZT zenéje mára bejárta a világot, számos meghívást kapnak a legnépszerűbb fesztiváloktól, muzsikájukat megismerve a világ 10 legjobb zenekara közé választotta őket a svájci VIBRATIONS zenei folyóirat. Zenei gyökereiket közvetlen környezetben gyűjtötték a szabolcs-szatmári Paszab és környékéről, ahol zenekar tagjai a mai napig élnek, távol a nagyvárosok zajától és gyorsan múló divatjától. Zenéjük így őrizhette meg ősi, eleven karakterét, a zenekar pedig őszinte, közvetlen természetét, így velük egy közös estét eltölteni feledhetetlen élmény!

PARNO GRASZT (meaning White Horse in Romani language as symbols of purity and freedom) is not just another Gypsy band from Eastern Europe playing traditional Gypsy music... Parno Graszt is a massive blast of energy

Belépő/Price: 1300 HUF (elővételben) | 1800 HUF (a koncert napján)

4. (csütörtök), 21.00
NAGY JAM
A NAGY JAM egy alkalmi formáció, ami a hazai könnyűzenei élet kiválóságaiból állt össze. Tagjai: SZAPPANOS GYÖRGY – basszusgitár, RÓZSA GYÖRGY – gitár, NAGY ÁDÁM – gitár, CSÁNYI ZOLTÁN – dob. Évente csak néhány koncertet adnak, repertoárjukon saját kompozíciók és feldolgozások szerepelnek, sok-sok improvizációval tarkítva.

Big jam of the four great musicians with incredible skills!

Belépő/Price: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

5. (péntek), 21.00
HEEP FREEDOM (URIAH HEEP TRIBUTE) 3. SZÜLETÉSNAPI KONCERT
A HEEP FREEDOM Magyarország egyetlen URIAH HEEP TRIBUTE zenekara három éves lett. Sok mindent megélt az évek alatt, jöttek–mentek a zenésztársak, de rendületlenül koncerteztek, először a fővárosban, aztán fesztiválokon, sőt már Erdélyben is. Tavaly különleges születésnapi koncerttel ajándékozták meg a közönséget, 2016-ban sem lesz ez másképp, ugyanis egy különleges műsorral, és különleges vendéggel állnak színpadra.

HEEP FREEDOM is a hungarian URIAH HEEP TRIBUTE BAND celebrates its 3rd birthday with a special concert, and now with a special guest onstage. Don't miss it!

Belépő/Price: 1000 HUF

6. (szombat), 21.00
KEEP FLOYDING
Az újév első KEEP FLOYDING koncertjére hívunk minden PINK FLOYD rajongót, ahol a már megszokott klasszikus dallamok mellett 1-1 rég nem hallott kedvenccel is találkozhatunk.

As usual, KEEP FLOYDING will give us a fabulous PINK FLOYD SHOW with the precedors greatest hits and some rarely played songs which tends to be the trademark of this tribute band.

Belépő/Price: 1300 HUF (elővételben) | 1800 HUF (a koncert napján)


 

11. (csütörtök), 21.00
CLAPTONES & EC 70– ERIC CLAPTON COVER BANDS feat. TÁTRAI TIBOR
Blues Session
Két kiváló muzsikusokból álló ERIC CLAPTON cover zenekar egy estén a Muzikum színpadán! És hogy a „Lassúkezűn” kívül mi a közös a két csapatban? Az, hogy az egyikben Apa, a másikban annak Fia oszlopos tag, azaz az EC 70-ben TÓTH JÁNOS RUDOLF énekel és gitározik, míg a Claptones-ban TÓTH HENRIK cselekszik hasonlóképp. És hogy tovább fokozzuk a feszültséget TÁTRAI TIBOR is színpadra lép majd ekkor, és tőle nem megszokott módon, Eric Clapton-dalokat fog gitározni „csak Önöknek, csak most” alapon!

On this special event ERIC CLAPTON’s songs is in the lime light with two excellent Clapton cover bands on stage. Don’t forget: “Clapton is God!”.

Belépő/Price: 1300 HUF (elővételben) | 1800 HUF (a koncert napján)

12. (péntek), 21.00
GEBERT–ULBERT PROJECT feat. RITA SOUL, FERENCZY ANDRÁS, HESZ ÁDÁM
A G.U.P. zenekar a bluesból táplálkozva a műfaj misztikus hangulatával varázsol bennünket stílusokból stílusokba a rhythm and bluestól a jazz, funky, soul világán keresztül a magyar népdalokig. Műfaji kavalkád, különleges zenei utazás, libabőr, örömkönnyek, flow érzés, frenetikus hangulat. Ezek jellemzik koncertjeinket.Az este különlegessége, hogy három kiváló énekes lesz jelen a színpadon,ezzel is emelve az est fényét: RITA SOUL, FERENCZY ANDRÁS ÉS HESZ ÁDÁM.

The G.U.P. plays very recent own music with particular spice which is feeding from the blues.

Belépő/Price: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

13. (szombat), 21.00
LATIN DUÓ – TÁTRAI TIBOR & SZŰCS ANTAL GÁBOR
Két kivételes tehetségű gitáros, TÁTRAI TIBOR és SZŰCS ANTAL GÁBOR több mint másfél évtizede ült le először LATIN DUÓKÉNT egymás mellé a színpadon, hogy szórakoztassa és elvarázsolja a közönséget latinos, improvizatív muzsikájával. Akkor még ők maguk sem gondolták, hogy örömzenélésükből páratlan sikertörténet kerekedik, albumaik arany- és platinalemezzé váltak, és ezernél is több teltházas koncertet adtak. Rég láthattuk őket ebben a felállásban színpadon, nem mellesleg a Muzikumban először lépnek fel!

Two brilliant and well-known musicians are on Muzikum stage for the first time. They always surprise the audience with their unique and amazing guitar music.

Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

17. (szerda), 21.00
KŐBÁNYA SOUND – A KŐBÁNYAI ZENEI STÚDIÓ ESTJE
A KŐBÁNYAI ZENEI STÚDIÓ bemutatkozó estje újra nálunk. A Magyarországon egyedülálló könnyűzenei iskola diákjainak bemutatkozó koncertje, ahol a közönség hallgat, a hallgató játszik – így mutatva be a leckét: legyen az egy lassú blues, egy dögös rock, vagy épp egy rég nem hallott jazz standard új köntösbe bújtatva.

Belépő/Price: 500 HUF

 

18. (csütörtök), 21.00
HAMMONDOSOK ÉJSZAKÁJA feat. PREMECZ MÁTYÁS ÉS VAS BENCE
Blues Session
PREMECZ MÁTYÁST nem kell bemutatnunk a műfaj szerelmeseinek, a HAMMOND (B-3) ORGONA hazai nagymestere, a KÉKNYÚL zenekar alapítója és mozgatórugója. Erre az estére a VAS BENCE vezette ORGANISM formációt hívta triója mellé zenélni. Rendhagyó est, sok csavarral, örömzenével, melynek a középpontjában természetesen a Hammond orgona szerepel. További meglepetésvendégek feltűnésére is számíthatunk!
Közreműködik: a PREMECZ–BADICS–CSÓKÁS TRIÓ és az ORGANISM TRIO

HAMMOND ORGAN gets into focuse on this night with fabulous hungarian musicians.

Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

19. (péntek), 21.00
BLUES B.R.OTHERS SHOW
Blues Session
Az ország egyetlen „blues-show-ja”, amely rövid idő alatt hihetetlen népszerűségnek örvendett Magyarországon és külföldön egyaránt. A kilenctagú együttes repertoárján főként a nagysikerű, legendás BLUES BROTHERS című film betétdalai szerepelnek. Ezen az estén dübörög majd az r'n'b, a funky, a blues és a soul!

Blues show from a well-known hungarian band and from the well-known Blues Brothers film!

Belépő/Price: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

20. (szombat), 20.30
GEORGE HARRISON „73” A THE BITS EGYÜTTESSEL
A THE BITS – THE BEATLES EMLÉKZENEKAR februári koncertjét GEORGE HARRISONNAK dedikálja. A zenekar ez alkalommal a „Csendes Beatle” számait játssza a leghangosabban, ünnepelve ezzel George Harrison közelgő 73. születésnapját.

The Bits dedicates its next gig to George Harrison and plays the loudest the "Quiet Beatle's" songs on this night.

Belépő/Price: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

25. (csütörtök), 20.30
TOM LUMEN: MANUAL MODE LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
TOM LUMEN gitáros, megannyi hazai koncert mellett Berlin, Bécs, Pozsony és Nagyszombat közönségének is bizonyított, 2016-ban a Tampere Guitar Festival, a London Guitar Night, a Dublin Guitar Night és a Vienna Fingerstyle Festival meghívott előadója. A koncerten MANUAL MODE címmel februárban megjelenő lemezének izgalmas, egyéni hangzásvilágú saját szerzeményei mellett neves előadók és szerzők (THE BEATLES, QUEEN, NAT KING COLE) kedvelt számait is megszólaltatja a művész.

Before going on a European Tour (Tampere Guitar Festival, London Guitar Night, Dublin Guitar Night and Vienna Fingerstyle Festival) TOM LUMEN presents his new album: MANUAL MODE.

Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján) | 3000 HUF (támogatói jegy)

 

 

26. (péntek), 21.00
SPENCER HILL MAGIC BAND
A SPENCER HILL MAGIC BAND immáron tíz esztendeje koncertezik, ebből kiemelkedik a minden nyáron megrendezésre kerülő MAGYAR BUD SPENCER–TERENCE HILL RAJONGÓI FESZTIVÁL és lipcsei fan club találkozó. Zenei repertoárjuk több mint 50 számból áll, a dalok olyan világhírű olasz zeneszerzők tollából származnak, mint ENNIO MORRICONE, GUIDO és MAURIZIO DE ANGELIS, FRANCO MICALIZZI, illetve a LA BIONDA TESTVÉREK.

Popular soundtracks absolutely live from the Bud Spencer-Terence Hill movies!

Belépő/Price: 1500 HUF

27. (szombat) 21.00
ZONGORISTA TALÁLKOZÓ feat. NEMES ZOLTÁN, BACSA GYULA, NAGY SZABOLCS
Blues Session
A különleges alkalmi formációként is aposztrofálható ZONGORISTA TALÁLKOZÓT húsz évvel ezelőtt NAGY SZABOLCS és BACSA GYULA zongoraművészek kezdték el működtetni a boogie-woogie, valamint a blues műfaj nyomdokain haladva. Néhány évvel később egészült ki a csapat NEMES ZOLTÁN zongorista-énekes és – a mindhárom billentyűssel hosszú évek óta folyamatosan együtt dolgozó dobos – MEZŐFI ISTVÁN „FIFI” személyével. Az így kialakult produkció időről–időre elérhető a nagyközönség számára.

The Meeting of Pianists is a very unique performance where they play boogie-woogie and New Orleans blues on three keyboards and drums.

Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

 

MÁRCIUSI AJÁNLÓ:

03.04. BLUESBERRY BAND
03.05. A MYSTERY GANG EXKLUZÍV NŐNAPI KONCERTJE
03.12. FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM
03.19. THE BITS – THE BEATLES EMLÉKZENEKAR
03.24. SZATMÁRI JULI LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
03.31. GITÁROSOK ESTÉJE: TOM LUMEN + CHRIS WOODS (GB) + STANO POCAJI (SLO)

 




SWING ESTEK A MUZIKUMBAN

2016-ban is heti rendszerességgel és minden hétfőn folytatódnak a swing estek a Muzikumban.

PEPITA PARTY                            2016. 02. 01. 20:45   
PEPITA PARTY                            2016. 02. 08. 20:45   
PEPITA PARTY                            2016. 02. 15. 20:45   
PEPITA CARNIVAL                      2016. 02. 22. 21:00   
PEPITA PARTY                            2016. 02. 29. 20:45   


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek