Újra mozikba kerül Az édes élet

2017/09/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Federico Fellini kultikus alkotása Marcello Mastroianni és Anita Ekberg felejthetetlen alakításával, valamint Nino Rota feledhetetlen dallamaival rövid időre visszatér a mozikba. A digitálisan restaurált filmklasszikust Budapesten kizárólag a Puskin Moziban vetítik, ahol premier előtt már augusztus 31-től látható, majd szeptember 7-től országszerte számos további filmszínház műsorra tűzi.

Újra mozikba kerül Az édes élet

Nino Rota a 1940-es években kezdett el filmzenéket komponálni a leghíresebb olasz rendezők munkáihoz. Dolgozott Fellinivel, Castellanival, Zeffirellivel. Az Édes élet mellett olyan mesterművek zenéjét szerezte, mint Az édes élet (1960), a 8 és 1/2 (1963), a Rómeó és Júlia (1968), valamint A Keresztapa (1972). Federico Fellinihez szoros barátság is fűzte. A rendező temetésén Giulietta Masina az Improvviso dell'Angelo című Nino Rota-művel búcsúztatta elhunyt férjét. (Wikipédia)

Nehéz ma elképzelni, hogy Fellini egyik legismertebb filmje a bemutatása idején mekkora botrányt kavart Olaszországban. A pápa nyilvánosan elítélte és obszcénnek titulálta a filmet, a Vatikán a betiltását követelte éppúgy, mint a polgári sajtó.A feldúlt hangú kritikák ellenére - vagy éppen azért - a film óriási sikert aratott, mérföldkő lett Fellini életműve alakulásában és egyúttal a modern európai filmművészetben is.

Cannes-ban megkapta a Legjobb filmnek járó Arany Pálmát, később a Legjobb jelmez és díszlet Oscar-díját és világszerte kasszasiker lett, megdöntve az Elfújta a szél évtizedes nézettségi rekordját. Talán ez volt az első alkalom – Charlie Chaplint leszámítva – hogy egy rendezőből szupersztár válhatott. Az édes élet fogalommá vált: a szépség, a szerelem, az elzüllés, a bomlás szimbólumává.

 

TOVÁBBI KONCERTFILMEK BEMUTATÓI SZEPTEMBERBEN:

David Gilmour Live in Pompeii - Szeptember 14-től a mozikban!

SAJTÓVETíTÉS szeptember 7-én 10:30-kor a Corvin Mozi Korda termében
A Pink Floyd legendás gitáros-énekesének monumentális 2016-os pompeji koncertjéről készült kétórás mozifilm.

Royal Opera House - LIVE Cinema Season - Szeptember 20-tól
Világszínvonalú opera-és balettközvetítések a Covent Gardenből, szeptember 20-tól a Pesti Vigadóban, a Puskin Moziban és további 5 vidéki nagyvárosban.

Black Sabbath: The End of the End - Szeptember 28-tól a mozikban!
A legendás metálbanda 50 éves pályafutását lezáró búcsúturné utolsó, birminghami koncertjéről készült mozifilm

OKTÓBERI ELŐZETES

Hans Zimmer Live in Prague 2017 - Október 5-től a mozikban!
Lenyűgöző 2,5 órás koncertfilm a világhírű filmzeneszerző kritikusok által egekbe magasztalt turnéjának utolsó, prágai állomásáról, ahol 72 zenész, köztük egy teljes szimfonikus zenekar és egy kórus társaságában adta elő legismertebb filmzenéit, köztük a Gladiátor, Interstellar, A Da Vinci Kód, Karib-tenger kalózai, A Sötét lovag trilógia, az Oroszlánkirály Inception - Eredet, Az esőember, Miss Daisy sofőrje fülbemászó dallamait. Budapesten kizárólag a Corvin Mozi Korda termében.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek