Menopauza 1170x180

Utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Bin-Jip

2017/03/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Bin-Jip március 31-én az A38 hajón. A kísérleti elektronikus zenét játszó formációtól két alapító tag, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint elbúcsúzik.

Utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Bin-Jip

A Bin-Jipben a ritmusokért, a hangmintákért és a scratch-ért felelős Andrew J (Józsa András) 2009 óta dolgozik együtt Harcsa Veronika énekessel és Gyémánt Bálint gitárossal, akik a jövőben egyéb projektjeikre fognak fókuszálni - szerepel a szervezők közleményében.

Mint írták, Andrew J a március 31-i koncertet követően a Bin-Jipet Kaltenecker Zsolt billentyűs alapító taggal (ő 2012-ig játszott a formációban) és Lantos Zoltán hegedűssel viszi tovább különleges vendégénekesek közreműködésével, akiknek a kiléte hamarosan nyilvánosságra kerül.

A 2010 óta aktívan koncertező Bin-Jip alternatív elektronikus zenét játszik trip-hoppal, rockkal, technóval fűszerezve. Az elmúlt öt évben Harcsa Veronika énekes-dalszövegíró, Gyémánt Bálint gitáros és Andrew J zenei producer közösen írta a dalokat. Utóbbi a koncerteken a zenei alapokat, a hangminták többségét élőben keveri, így a változó instrumentális dj-alap nagy szabadságot adott Veronikának és Bálintnak, akik improvizációval és dzsesszelemekkel tették egyedivé a megszólalást.

A Bin-Jip Enter című bemutatkozó lemeze 2010 őszén jelent meg Magyarországon és Japánban; az anyag a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte. A zenekar 2013-ban dupla koncertet adott a budapesti Planetáriumban, ahol a Kiégő Izzók vizuális csapata térhatású animációkkal vetítette be a teljes kupolát. Az estről Blu-ray és DVD kiadvány is készült. 2014 decemberében jelent meg a második, Heavy című album, amelynek bemutatóját a Művészetek Palotájában tartották Erik Truffaz világhírű svájci-francia trombitás vendégszereplésével.

Az együttes Noway Boy című dalához készült élő felvételt két évvel ezelőtt a hónap videójának választotta a (Magyarországon azóta megszűnt) BalconyTV New York-i szerkesztőinek csapata.

Fotó: binjip.hu/Glodi_Balazs


 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek