Vasárnap lemezbörze a Pecsában!

2013. május 10.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az egykori keleti blokkban csupán Magyarország szervez olyan nemzetközi börzét, mely vetekszik bármelyik külföldi (osztrák, német, angol, amerikai, japán stb.) rendezvény látogatottságával. A résztvevők több mint 100 asztalon kínálják eladásra, vagy cserére a lemezeket, CD-ket, telefonkártyákat, bélyegeket. A vásár keretében a látogatók találkozhatnak az egykori fesztiválfellépőkkel, akik örömmel dedikálják a zenetörténeti ritkaságoknak számít lemezeket.

Vasárnap lemezbörze a Pecsában!

A hétvégi vásárra a szervezők közönségtalálkozót is szerveznek olyan egykori fesztiválfellépőkkel, akik ha csak néhány dal erejéig is, de beírták nevüket a hazai könnyűzene történelemkönyvébe.

Ajtai Marika a hetvenes évek elején külföldre költözött, és majd' másfél évtizeden keresztül koncertezett az akkori Nyugat-Németországban, illetve Svájcban.

Deák Erzsi a 70-es években azt énekelte: "Nem vagyok jós" - ezért akkor még nem gondolhatta, hogy a mostani LemezBörze vendége lesz. Több rádiófelvétel is fűződik nevéhez, pl. "Ami megtörtént", "Ébren álmodom", "Én csak táncolok", "Keresd a szépet az életben", "Mást akartam", "Megszöknék", "Mi van veled", "Ne hagyjuk abba", "Ugyanúgy", "Tea kettesben".

Gábor Krisztina első kislemeze 1970-ben "Szép oroszlán" címmel jelent meg. Az 1971-es Made in Hungary "-n ez az, amiről nem beszélünk", 1972-ben pedig ugyanennek a versenynek keretében "Az álom" és a "Csodálatos álom" című dalokkal szerepelt. Még abban az évben, az utolsó Táncdalfesztiválon pedig azt énekelte: "És mégis kell".

Maróti Magdolna 1971-ben a Salgótarjáni Amatőr Könnyűzenei Fesztiválnak volt győztese, ráadásul két kategóriában: jazzben Berki Tamással közösen ("Fever"), táncdalban pedig az Apostollal diadalmaskodott. További sikerei: "Mi együtt sírunk", "A kifulladásig" (Made In Hungary '72), "Hétköznapi regény" (Táncdalfesztivál '72), "Hol jársz" (Made In Hungary '73), "Nem tudom, miért van így" (Tessék választani! '73).

"Aki ismeri a tengert", az a Mezei Zsuzsa, aki jelenleg festőművész, és korábbról több mint 20 rádiófelvétellel büszkélkedhet ("Mint idegen", "Olyan más a nagyvilág" "Így szép az élet" "Ha mégis", stb.).

Monyók Gabi az 1972-es Ki Mit Tud-on "Vörös golyó"-ként tűnt fel. További emlékezetes felvételei: "Amikor annyi jó jöhet még", "Hajnalodik", "Ezüstkék autónak", "Dallal írom az égre fel". Többször járt az egykori Szovjetunióban, NDK-ban és Lengyelországban a Corvina és az Illés együttesekkel.

Pálfi Péternek nem jelent meg lemeze, de több rádiófelvétele létezik (pl. „Mondd meg mit akarsz”, „Soha többé” ).

A Szalkai művésznéven ismert Szabó Béla a Lloyd együttes énekeseként vitte sikerre a "Préri Méri"-t, a "Kis boldogság és mérhetetlen bánat"-ot, a "Sokáig várunk"-ot és a "Sose kérdezd"-et. Ritka kuriózum az a Lengyelországban megjelent kétszámos colorvox típusú hangos levelezőlap, amelynek egyik dalát ("Diabel W Wiezy") ő adja elő.

Időpont: 2013. május 12.

Helyszín: Pecsa Music Hall, XIV., Zichy Mihály út 14. – A Városligetben

Nyitva tartás: 10-16 óráig

Belépő: 800 Ft


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek