Vastag Tamás kultúrhajóra szállt

2020/08/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Egyre több olyan hírrel szolgálhatunk, amiket a Balaton hullámai sodortak elénk: vannak (voltak) kompkoncertek a tó közepén, rendeztek popkoncertet vitorláson – most a Bánfalvy Stúdió határozta el, hogy hajóra viszi a kultúrát könnyed, nyári hangulatban.

 Vastag Tamás kultúrhajóra szállt

Olyan szereplőket kértek fel a produkciókra, mint Vastag Tamás, Gregor Bernadett, Cseke Katinka vagy Beleleznay Endre, s az utcaművészektől a humorig, a zenei premiertől a koncertig mindenféle műfajt érintettek a mintegy hétórás esemény során.

Talán a Balaton csodálkozott legjobban, mikor a szokásos diszkóhajó helyett kultúrhajó szelte habjait Füreden át Siófoktól Tihanyig. A majd hétórás út alatt az utazók megtapasztalhatták, hogy a kultúra lehet szórakoztató is, sőt, a balatoni nyár, a hajóút, a mesés panoráma hangulatát is lehet még fokozni. Igaz, a csodálatos látvány ezúttal csak háttérként szolgált, a közönség  figyelmét a  hajó színpada kötötte le.

A kikötőben gólyalábas utcaszínészek fogadták a vendégeket, majd a parton hagyták a gólyalábakat, és klasszikus mutatványokkal, zsonglőrködéssel szórakoztatták a legifjabbakat.

Beleleznay Endre a tőle megszokott humorral már a szavakkal zsonglőrködött, felelevenítve a legnagyobb magyar szórakoztató művészeket is.

"Az előadásnak vagy egyfajta kultúrmissziója is, hogy azért mesélek el történetetek róluk, hogy ne vesszenek el az emlékük" – mondta a népszerű humorista.

Véleménye szerint, nagyon gyorsan elfelejtjük az egykori kiválóságainkat. Ő így próbált emlékezni rájuk, visszahozni őket, ha csak egy balatoni barangolás idejére is.

 

Gregor Bernadett és Cseke Kata viszont már az  örökéletű operettet hozták  el a Balaton közepére, láthatóan boldogan fürödve a megérdemelt sikerben. A művészpáros már többször evezett egy hajóban: évek óta szerepelnek együtt, ám együtt, duóban most először léptek fel. A humorral fűszerezett vadonatúj show műsorukban Lehár és mai slágereket élvezhetett a nagyérdemű, a nevetést, a tapsot még a közelben vitorlázók is halhatták."1998 óta dolgozunk együtt" – mondta Gregor Bernadett. "De úgy, hogy csak ketten, hogy nincs mögöttünk egy egész Hegedűs a háztetőn, most először" – tette hozzá Cseke Katinka.

Az estet Vastag Tamás fellépése zárta. Olyan repertoárral készült, ami messzi, távoli vizekre kalauzolta az összes jelenlévőt.

"Amikor nem kifejezetten egy Vastag Tamás-koncerten lépek fel, nem az önmegvalósítás az első, hanem az, hogy olyat adjak, ami mindenkinek jelent valamit és valamilyen érzelmet ki tud váltani" – mesélte az énekes.

 A nagy sikerre való tekintettel a Bánfalvy Stúdió művészei folytatják a kulturmissziót

 

 

 

 

 

Bánfalvy Stúdió, Balaton, vastag tamás, kultúrhajó

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek