Villáminterjú Fenyő Miklóssal a közelgő nagykoncert alkalmából

2014. július 28.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Vettük a bátorgúnyát, és a felkészülés intenzív időszakában zavartuk meg Fenyő Miklóst pár kérdéssel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 23-án esedékes óriási koncert kapcsán.

Villáminterjú Fenyő Miklóssal a közelgő nagykoncert alkalmából

Mennyit próbál, hogyan készül fel egy efféle nagykoncertre?

A felkészülés jó ideje tart. A próbákat megelőzi egy kreatív folyamat, sokat dolgozunk a produkció színpadra állításán. Feladatot jelent egyrészt a díszlet, a jelmezek, a kellékek kitalálása, másrészt zeneileg is össze kell állítanunk a programot, illetve mindig beillesztünk egyedi megoldásokat is a repertoárba. A próbák több részből állnak. első körben külön próbálnak az egyes szekciók, így a tánckar, a szűk zenekar, a vokál, a fúvósszekció, majd augusztus elejétől kezdődnek az összpróbák. 

Elkészült-e már a közönség által kiválasztott dalok listája? Okozott-e meglepetést ez a fajta "közvélemény-kutatás"?

A szavazás augusztus 10-ig tart. Nagyjából már látni, melyek azok a nóták, amelyek messze elhúztak a lista elején, valószínűleg ezek már benne lesznek az első húsz dalban, ami mindenképpen elhangzik a koncerten. Legalábbis mi így készülünk. Persze több dalt gyakorlunk, hogyha időközben változna, akkor ne érjen meglepetés. A kérdés második részére válaszolva: a közönség inkább a lírai számokat preferálta. Vannak olyan cölöpök, amelyekről azt gondoltam, hogy elengedhetetlenek, mégsem kerültek be most az elsők közé. Ilyen például a Rock and Roll Party, vagy a Multimilliomos Jazzdobos. Persze nincs ezzel semmi gond, én is tanulok belőle.

Egyébként a szavazást a www.fenyomiklos.hu/onokkertek oldalon bárki megtekintheti.

Lesz-e valami különlegessége a margitszigeti koncertnek?

Minden margitszigeti koncertnek van különlegessége. Nem volt még két egyforma. Persze, zeneileg lehet hasonlóságokat találni, hiszen a közönség elvárja azokat a nótákat, amiket a legjobban ismernek, a nagy slágereket – és én is szívesen játszom ezeket. Ezen kívül viszont mindig egyedi műsorral készülünk, mindig vannak olyan dalok, melyek csak egyszer hangoznak el, vannak (és most is lesznek) feldolgozások, és természetesen a díszlettéma is mindig más.

Mi Ön szerint a titka annak, hogy ez a műfaj ennyire kitartó és kortalan, miközben komplett irányzatok tűnnek el a süllyesztőben?

Azt gondolom, hogy a hitelesség. Amióta elkezdtem a zenével foglalkozni, mindig csak olyat tettem, amiről biztosan tudtam, hogy hiteles tőlem. Sokan szerintem itt hibáznak, más szempontok vezérlik őket. Pedig mint utólag kiderült megérte a következetesség.

Mi a kedvenc zenekara ma Magyarországon?

A Republic munkássága. Persze elsősorban Cipővel. Mást most nem tudok mondani.

Ismeretes, hogy nagy focidrukker. Kinek drukkkolt a vb-n?

Alapvetően Angliának, de nekik sajnos túl sok időm nem volt drukkolni. Aztán kicsit Amerikának (természetesen), Hollandiának, de főleg – az angolok távozása után – Németországnak.

Mi pedig a nagykoncertnek, az előadónak és a közönségnek drukkolunk: hajrá rock and roll!


 

 

Szólj hozzá!


Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Fesztiválos körutunk következő állomása Velencére vezetett, ahol az EFOTT utolsó napjának programjai között válogattunk. Kiemelt figyelmet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Rúzsa Magdinak elege lett – a Facebook-on reagált az őt ért vádakra

"Most lett nagyon elegem! ITT AZ ÁLLJ!" – kezdődik a posztja, és végigolvasva csak sejtéseink voltak, mi történt, de aztán beírtuk a nevét a legjobb barátunk keresőjébe...

El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

Mint arról júniusban beszámoltunk, tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek