Vilmos herceg egykori osztálytársa túl van már a 3000. koncertjén – plusz 1 Dürer Kert

2024/03/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Egy igazi punk-rock utcai harcos, aki ha tehetné, 366 napot koncertezne egy évben: Frank Turner 42 éves, és készen áll arra, hogy 2024-ben újra lezúzzon mindent. Például novemberben, a Dürerben.

 Vilmos herceg osztálytársa túl van már a 3000. koncertjén – plusz 1 Dürer kert

A dalszerző-gitáros énekes Frank Turner – aki egyébként Vilmos herceg osztálytársa volt – kezdetben AC/DC és Nirvana feldolgozásokat játszott szórakozásbó. William Arthur Philip Louis mára már Wales és Cambridge hercege, Strathearn grófja és Carrickfergus bárója. Frank Turner meg 2022-ben 50 nap alatt lenyomott egy raklap koncertet 50 államban + mára a kortárs brit folk-punk szcéna egyik legnagyobb alakja lett zenekarával. Melyikkel cserélnél? :)

A 36 éves zenész eddig négyszer járt Magyarországon, legutóbb a Billy Talent vendégeként hallhattuk a Budapest Parkban.

10. lemeze Undefeated címen május 3-án érkezik, amelyet a Frank Turner and The Sleeping Souls-zal november 3-án a Dürer Kertben is bemutat majd.

Frank Turner a brit folk-punk egyik legnagyobb formája, aki a Million Dead poszt-hardcore zenekar frontembereként kezdte pályáját, majd a zenekar szétválását követően akusztikus gitárhoz nyúlt, és szólóban folytatta karrierjét. Azóta igazi punk trubadúrként járja a világot, okos és odamondós szövegeivel hódítva meg a színpadokat egyénileg, valamint Frank Turner and The Sleeping Souls című zenekarával: Ben Lloyd, gitár; Tarrant Anderson, basszusgitár; Callum Green, dobok és Matt Nasir, zongora).

Turner az Undefeatedet teljesen egyedül írta, vette fel és producerelte otthoni stúdiójában. Ez az első olyan albuma is, amelyhez több mint egy évtized után nem kapcsolódik nagy kiadó. A művész úgy utal az albumra, mint az "első otthoni anyag, globális független kiadói felállással", és a "független művészként" való munka szabadságát ünnepli.

Turner így nyilatkozott az új album kapcsán:

„Nincsenek klisék a nehéz 10. albumról, szóval bizonyos szempontból ez egy felszabadító kijelentés. Ugyanakkor kötelességem megindokolni a 10. album megírását és megjelenését. Ez sok lemezt jelent, bárki számára. Emellett 42 éves is vagyok, ami nem egy szexi, rock’n’roll kor. De az egész karrierem során érdekeltek az olyan írók, mint Loudon Wainwright III vagy a The HoldSteady, amit lényegében a felnőttkor írnak.”

Legújabb videóját a héten tette ki a videómegosztóra.

 

 

 

Frank Turner and The Sleeping Souls, Dürer Kert

 

 

Szólj hozzá!


EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek