VR szemüveggel a Müpában?

2018/03/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Sir John Eliot Gardiner, Sir Simon Rattle, Gyenyisz Macujev, Midori, Olga Peretyatko, Baráth Emőke és Philippe Jaroussky, Várdai István, Michael Volle és az Akademie für Alte Musik Berlin, a Magyar Állami Népi Együttes – csupán néhány név a Müpa 2018/2019-es évadának hazai és külföldi sztárfellépőinek listájáról. A következő évadban 14 különböző bérlettel, nagy sikerű sorozatok folytatásával, izgalmas újdonságokkal és egy különleges VR (virtuális valóság) házbemutató túrával várja a közönséget a Müpa.

VR szemüveggel a Müpában?

"A 2018/2019-es évadban is az a célunk, hogy a Müpa emblematikus terei jól megközelíthetők, élhetők, szerethetők legyenek, érkezzen hozzánk a közönség bármely napszakban, bármilyen műfajú programra – sétálva, autóval, villamossal, Bubi-kerékpárokon vagy az új kikötőnek köszönhetően hajóval. Szeretnénk, ha a Müpa által kínált élmények mindenki számára elérhetők lennének, ezért egyre inkább birtokba vesszük a digitális teret is: 360 fokos felvételekkel készülünk, hogy a legteljesebb képet mutathassuk meg egy-egy produkcióról, a próbafolyamatról, az épületről, valamint VR (virtuális valóság) tartalmakkal és online platformjaink fejlesztésével használjuk ki a digitális technológiában rejlő legizgalmasabb és legújabb lehetőségeket – mondta el Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Ennek szellemében mutatták be a Müpa legújabb fejlesztését, a különleges virtuális valóság (VR) technológiával készített házbemutató filmet és applikációt. A Teremről teremre szolgáltatás részeként a látogatók VR szemüvegek segítségével, magyar és angol nyelven is elérhető, vezetett virtuális séták során 360 fokban barangolhatják be az épületet a zongoralifttől a zsinórpadlásig. A VR túrának köszönhetően nem csupán megismerkedhetnek a ház különleges építészeti adottságaival, de rendhagyó nézőpontból ízelítőt kaphatnak a Müpa sokszínű programkínálatából is.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek