Év koncertje - szavazás

Whiskey In The Jar:Thin Lizzy a Pecsában!

2012. november 10.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Több mint 40 évvel megalakulása után november 13-án ad először -s valószínűleg utoljára- koncertet Magyarországon a Thin Lizzy zenekar, a Pecsa Music Hallban. Az 1969-ben alapított ír együttes olyan slágerekkel írta be magát a rock-történelembe, mint a Whiskey In The Jar és a Boys Are Back In Town, és alig több mint egy évtizedes történetük képes volt a zenészek egész generációjára hatást gyakorolni.

Whiskey In The Jar:Thin Lizzy a Pecsában!

Széles terpesz, farmerdzseki és ikergitáros rock and roll... A Thin Lizzya rockzene egyik emblematikus képviselője. A rámenős dublini banda a maga korában valósággal berobbant friss zenéjével, és megdöbbentő megjelenésével a zenei életbe. Az 1969-ben alapított zenekar összesen 12 albumot adott ki ’71 és ’83 között, melyek közül több a brit slágerlisták élén kötött ki, és négy vált aranylemezzé. Bár több mint 25 év telt el az eredeti együttes feloszlása és Phil Lynott halála óta, a Thin Lizzy neve még mindig ismerősen cseng a rockzene kedvelői számára. Éppen az emlék megőrzésének vágya vezetett oda, hogy 1996-ban ismét koncertezni kezdett a zenekar. A felállást jelenleg Phil egykori zenésztársai (Scott Gorham gitáros, Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs) valamint Damon Johnson gitáros, Marco Mendoza basszusgitáros (Whitesnake, Ted Nugent) és Ricky Warwick (The Almighty) énekes-gitáros alkotja.

November 13-án a PECSA-ban részesei lehetünk a legenda utolsó budapesti koncertjének, mert igen valószínű, hogy a jövőben más néven fog albumot megjelentetni és koncertezni a banda.

 


Képtár

  • Whiskey In The Jar:Thin Lizzy a Pecsában! kép 7840
  • Whiskey In The Jar:Thin Lizzy a Pecsában! kép 7846
  • Whiskey In The Jar:Thin Lizzy a Pecsában! kép 7847
 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek