Zenevarázslat Várnagy Andreával az UP-ban

2018/11/05  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az újpestiek nagy örömére nyár végén beindultak a kulturális programok a Rendezvényközpontban, ahol a koncertek, színházi előadások mellett a sportnak is jutott hely. A novemberi kínálatban az elsősorban gyermekeknek szóló klasszikus és opera témájú előadások állnak a középpontban, ahol a rocksztárok népszerűségével vetélkedő 1000 arcú Liszt Ferenccel ismerkedhetnek a gyerekek.

Zenevarázslat Várnagy Andreával az UP-ban

Az UP nem titkolt célja a gyermekek/fiatalok megismertetése az igényes szórakoztatás fogalmával, ami nem feltétlenül egyenlő a felnőttek számára is nehezen emészthető komolyzenei darabokkal. Az opera szó hallatán az emberek jelentős hányada azonnal elutasító módba kapcsol, pedig manapság már rengeteg program található a műfaj gyermekek számára is érthető, kedvelhető változatára.

Az UP Rendezvényközpontban november 11-én vasárnap 11 órakor kezdődő Zenevarázslat című előadáson Várnagy Andrea világhírű zongoraművésznő segítségével ismerkedhetnek meg a fiatalok a klasszikus zene, és azon belül a négykezes zongora világával.

Hogy mi a Zenevarázslat? Az együttmuzsikálás öröme.

Az elmúlt hónapokban fantasztikus érzés és óriási kiváltság volt a Kárpátaljai gyerekeknek, hogy találkozhattak a program keretén belül például Eckhardt Gáborral, aki a Liszti Hiszti előadás keretén belül mesélt nekik olyan történeteket Liszt Ferencről, amelyeket még a komolyzenével napi szinten foglalkozók – köztük maga Várnagy Andrea sem ismert. Óriási élmény volt az erdélyi gyerekek számára az is, hogy hallották lányával, Lilivel együtt négykezest játszani.

Most Budapestre is meghívást kapott a program, az újonnan megnyílt UP-ba. Fővárosi viszonylatban csak a Rendezvényközpontban hallhatják őket. Eckhardt Gábor mellett szintén ott lesz az egyik legnagyobb magyar muzsikus, Kocsis Zoltán fia, Kocsis Krisztián is.

Az előadás komplexitását mutatja, hogy megismerhetik a gyermekek Liszt másik arcát is, hisz nem "csak" egy virtuóz zongorista volt, hanem gyönyörű dalokat írt. A dalokat Magyar Eszter adja elő.

A Zenevarázslat program megálmodója a számos országban koncertezett, eddig összesen hét albumot jelentetett meg, ahol olyan neves színészekkel dolgozott együtt, mint Pécsi Ildikó, Rudolf Péter, Gesztesi Károly vagy Papadimtru Athina, és az ő nevéhez fűződik a világon egyedülálló nyolckezes formáció, a Magyar Zongorásnégyes. Munkásságára, szélesebb rétegeket is elérő, közvetlen stílusára a televízió is felfigyelt, így 2017 szeptemberétől az M5 kulturális csatorna komolyzenei műsorainak beharangozóját, az Előszó című műsort vezeti, ahol a nézőket személyes gondolatain keresztül kalauzolja a klasszikus zene világában.

A novemberi előadásra elsősorban a zene iránt érdeklődő gyermekeket várják, de a felnőttek számára is kitűnő szórakozási lehetőséget kínál, valamint tartalmas hétvégi családi programként is megállja a helyét.

UP Rendezvényközpont, Zenevarázslat, koncert, Várnagy Andrea, zongora, klasszikus zene, november

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek