Menopauza 1170x180

A legnagyobb skandináv fesztiválon is tarolt a magyar újcirkusz

2018/06/14  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Telt ház és álló ováció fogadta a Recirquel Újcirkusz Társulat mindhárom előadását a Bergen Nemzetközi Fesztiválon. Az 1953 óta megrendezett, legnagyobb skandináv előadó-művészeti fesztiválon mintegy ötezer néző előtt mutatták be Párizs Éjjel című előadásukat, amit mi is nagyon kedvelünk.

A legnagyobb skandináv fesztiválon is tarolt a magyar újcirkusz

A 30-as évek francia fővárosának éjszakai lokáljait és varieté világát megidéző, Vági Bence által rendezett produkció az elmúlt években a világ legnagyobb fesztiváljain és színházaiban aratott már hasonló szakmai és közönségsikert. Többször találkoztunk már velük a Sziget Fesztivál cirkuszi sátrában is. 

Bergen a norvég kultúra kitüntetett helye: itt született a norvég Paganininek nevezett hegedűművész Ole Bull és Edward Grieg, és itt kezdte színpadi pályafutását Henrik Ibsen is. A város emellett 1953 óta ad otthont a skandináv országok legnagyobb kulturális és zenei seregszemléjének, a Bergeni Nemzetközi Fesztiválnak (Bergen International Festival).  Az idén május 23. és június 6. között megrendezett, két hetes fesztivál 50 helyszínén több mint 400 esemény, köztük nemzetközi szinten is kiemelkedő komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi produkciók, tánc- és operaelőadások várták a látogatókat.

A fesztivál idei műsorában egyedüli magyar színházi fellépőként helyet kapott a Recirquel is. Az első magyar újcirkusz társulat a kiemelt helyszínen, a színházi, balett- és hangverseny-produkcióknak otthont adó, 1600 férőhelyes Grieghallen-ben összesen három alkalommal mutathatta be Párizs Éjjel című produkcióját, melyet telt ház és tapsvihar fogadott.

 „Újra és újra megdöbbentő átélni, azt a nyitottságot és szeretetet, amivel egy-egy idegen ország közönsége már a premier napján fogadja az előadásainkat. Mindhárom fellépésünk érezhetően nagy hatással volt a nézőkre, azt hiszem, színházi körökben is kuriózum, hogy a teljes publikum felállva tapsol meg egy előadást – mondta Vági Bence, a Recirquel Társulat alapító-művészeti vezetője.

A Párizs Éjjel az elmúlt két évben Bogotától Párizsig a világ számos színházában aratott már komoly szakmai közönségsikert. Tavaly a világ legnagyobb fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en közel tízezer néző, köztük mintegy száz színházigazgató látta a darabot, amely sorban kapta a legrangosabb elismerésnek számító ötcsillagos kritikákat. A produkcióra folyamatos a nemzetközi kereslet, a bergeni fellépést követően idén nyáron többek közt az angliai Latitude Fesztiválon is bemutatják majd. A Recirquel az elmúlt évek sikerinek köszönhetően mára a második legkeresettebb magyar kulturális produkció lett külföldön, a társulat fennállása óta mintegy 400 előadást tartott, amelyet mintegy 200 ezren láttak világszerte.

A Párizs Éjjel című előadás Magyarországon legközelebb 2018. július 20-21-én a Művészetek Völgyében lesz látható.

Recirquel Újcirkusz Társulat, cirkusz, újcirkusz, Párizs éjjel

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek