Áll a bál Prince hagyatéka körül

2016/10/14  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

Cáfolták csütörtökön Prince hagyatékának kezelői a Billboard hírét, amely szerint az áprilisban elhunyt zenész kiadatlan dalait rejtő tikos gyűjteményét 35 millió dollárért (9,7 milliárd forint) eladásra kínálják, a zenész minneapolisi otthonának pincéjében feltárt anyagok között több száz órányi koncertfelvétel is található.

Áll a bál Prince hagyatéka körül

Az amerikai zenei magazin szerint a Warner, a Universal és a Sony kiadók folytatnak tárgyalásokat azért, hogy megszerezzék a kiadási jogokat. A magazin arról írt, hogy a minneapolisi Paisley Parkban álló ház alagsorában lifttel megközelíthető, acéllal megerősített, számzáras ajtó mögött található légkondicionált terem őrizte a hangfelvételeket. A nyitáshoz szükséges kódot csak az énekes ismerte, így halála után csak fúrógéppel tudott bejutni a vagyont kezelő cég.

Susan Rodgers, Prince egykori hangmérnöke, aki 1980-ban kezdte el kialakítani Prince gyűjteményét, elmondta, hogy 1987-ben, amikor ő befejezte a közös munkát, az alagsori terem már szinte teljesen tele volt a legendás Purple Rain előtti dalokkal. A rögzített anyagok között megtalálhatóak éjszakába nyúló zenélések felvételeitől kezdve olyan rendkívül személyes dalok is, melyeknek kiadása a művészt kényelmetlenül érintette volna.

Brent Fischer, a sztár vonós hangszereléséért felelős szakértője szerint a gyűjtemény hatalmas. "Szerintem a zenének, melyen Prince-szel dolgoztunk, több mint hetven százaléka kiadatlan még" - idézte őt a BBC News.

Londell McMillan a hagyatékkezelők egyik tanácsadója csütörtökön Twitter-üzenetében azt írta: "ne higgyenek az abszurd cikknek a pincéről. Oly sok hamis híresztelés terjeng". McMillan egyetértett egy másik Twitter-üzenet tartalmával, amelynek írója úgy vélekedett, hogy túlságosan alacsony a 35 millió dollár a kiadatlan zenékért. McMillan elfogadhatatlannak nevezte ezt az árat, és felszólította a Billboardot, hogy adjon helyreigazítást a pincés sztorira.

Prince áprilisban a fentanyl fájdalomcsillapító túladagolásának következtében váratlanul hunyt el, végrendeletet nem hagyott hátra. A bíróságra vár, hogy felossza az örökséget, a Prince halála utáni hónapokban ugyanis számos potenciális örökös jelentkezett.

Csütörtökön a minnesotai St. Paulban rendez a család a Prince zenei öröksége előtt tisztelgő koncertet, melyen többek közt Stevie Wonder, Christina Aguilera, Chaka Khan, Tori Kelly és Prince első felesége, Mayte Garcia is fellép.


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek