Az idén 50 éves zenekar világkörüli turnéra indul – kész film az életük!

2017. június 19.  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

Világkörüli turnéra indul 2018-ban az idén 50 éves Flatwood Mac– jelentette be Christine McVie, az angol-amerikai együttes énekesnője és zongoristája. Elmondta, hogy a turné próbái jövő márciusban kezdődnek, a koncertkörút pedig júniusban indul – adta hírül a BBC News.

Az idén 50 éves zenekar világkörüli turnéra indul – kész film az életük!

Ha van együttes, amelynek érdemes lenne filmre vinni az életét, az a Flatwood Mac. Annyi minden történt velük, hogy akár egy sorozatot is kitenne a sztori.

Először is, Christine McVie-t úgy hívták eredetileg, hogy Christine PERFECT :) 1968-ban csapódott a zenekarhoz, akkor még csak session zenészként, később állandó státusban. (Férjhez is ment a basszeroshoz, de elváltak, viszont éppúgy jóban maradtak, mint a Webber-exházaspár.) Megjelenése fontos volt a formáció életében, mert 1970-ben az alapító-frontember, Peter Green megkattant. (Azt akarta, hogy a zenekar pénzét adományozzák jótékony célra, de mivel a tagok erre nem voltak hajlandók, kilépett a bandából.) Az addig bluest játszó zenekarnak át kellett hangolnia a zenéjét, és ehhez jól jött az énekes-billentyűs-szerző Christine.

A tagcserék végigkísérik egyébként a pályájukat – játszott például a zenekarban az Eagles későbbi gitárosa, Joe Walsh is. Mi több, földrészt is váltottak, a hetvenes években átköltöztek Angliából Kaliforniába. Mindez nem akadályozta meg őket abban, hogy 1977-ben kiadják a talán leghíresebb albumukat, a Rumours-t, amely Grammy-díjat nyert az év albuma kategóriában. A kilencvenes évek végén bejelentették feloszlásukat. Aztán néhány héttel később újra összeálltak. 1998-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hall of Fame tagjainak soraiba. Még abban az évben Christine McVie kilépett a zenekarból, de 2014-ben újra csatlakozott az együtteshez – és azóta ismét teljes létszámmal koncerteznek. Fordulatokban gazdag törtlnet, nem?

A magyar rádiók leginkább ezt a számukat szerették:

 

 

 


Képtár

  • Az idén 50 éves zenekar világkörüli turnéra indul – kész film az életük! kép 57067
 

 

Szólj hozzá!


Csak egy sört kell innod, és premier előtt meghallgathatod a PASO új számát!

Csak egy sört kell innod, és premier előtt...

Az együttes idén ünnepli 15. születésnapját, és ezen alkalomból egy neves sörfőzdével közösen különleges kézműves sört dobnak a piacra. Ez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Virrasztást tartanak a Gödör Klubban Magyar Péterért

Magyar Péter, az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa május 19-én, hosszú betegség után hunyt el.

Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna közleményt juttatott el a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy az énekes és felesége, Galambos Dorina úgy döntöttek, elválnak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek