Helló, tél, viszlát, nyár: az AWS nyerte a második elődöntőt

2018/02/18  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

Az AWS és a Viszlát nyár című szerzemény nyerte 46 ponttal A Dal 2018 második elődöntőjét szombaton.

Fotó: A Dal 2018

Továbbra is lehet szavazni A Dal 2018 Akusztik fődíjára, erről a közönség idén is online voksolással dönthet. Az akusztikus feldolgozásokra A Dal 2018 hivatalos oldalán, adal.hu-n az "Akusztik" menüpontban lehet szavazni február 21-én, szerdán éjfélig. A nyertes a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

Az élőben közvetített műsorból a zsűri döntése alapján a döntőbe került még a yesyes az I Let You Run Away című dallal, 45 ponttal, valamint Király Viktor, aki a Budapest Girl című számot adta elő, amelyért 42 pontot kapott.

A közönség szavazataival jutott tovább Horváth Tamás és a Meggyfa, így ez a produkció is ott lesz a február 24-i döntőben, akárcsak a múlt szombati elődöntőből már bejutott Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Süle Zsolt (Zöld a május), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez) és a Leander Kills (Nem szól harang).

A Dal 2018 Legjobb Dalszövegének járó díjat Odett Aranyhal című dala nyerte, amelynek szövegét Hujber Szabolcs írta.


A Dal 2018 döntőjét február 24-én rendezik, akkor derül ki, melyik produkció lesz A Dal 2018 nyertese, így eldől, kié Magyarország legjobb dala.

Eurovíziós Dalfesztivál, Lisszabon, A Dal 2018

 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek