Ki is az úszó VB megnyitójának sztárfellépője valójában?

2017/07/13  ·   Általános   ·  koncert.hu

Azt már minden sajtóorgánum beharangozta, hogy az első, magyar honban megrendezendő vizes VB pénteki megnyitójának eredeti sztárfellépője az általunk is kedvelt brit énekesnő, Emeli Sandé betegségre hivatkozva az utolsó pillanatban lemondta a szereplést. Nem kellett sokat várni a helyettesítő névre, hiszen kb. 3 nap után hivatalosan is bejelentették, hogy végül Cee Lo Green veszi át a mikrofont. Na de ki is ez a szép nagyra termett úriember?

Tavirózsák között aktuálisabb lenne :)

Cee Lo Green 1974. május 30-án látta meg a napvilágot Thomas DeCarlo Callaway néven, Atalantában. Apja miniszterként, édesanyja önkéntes tűzoltóként dolgozott, de mindkét szülő viszonylag korán távozott az élők sorából. Cee Lo csupán két éves volt, amikor apját elvesztette, az anyuka, Sheila pedig a sztár 16 éves korában egy autóbalesetben lebénult, majd két év múlva meg is halt. Édesanyja elvesztése komoly depressziót váltott ki benne. Az énekes később azt nyilatkozta, hogy nagyon durva ébredés volt számára ez az esemény, de egyben nagy löketet is adott ahhoz, hogy komolyabban vegye az éneklést. Szerinte az anyja vezérelte minden cselekedetét, és minden dalban őt látja viszont. „Ő lenne a legjobb menedzserem” mondta egy tévés interjúban, amikor a szüleiről faggatták.

Tanulmányait tekintve a Riverside Katonai Akadémián szerzett oklevelet, mely egy kifejezetten fiúk számára fenntartott oktatási intézmény. Mellette rendszeresen járt templomba, ahol a helyi kórus oszlopos tagja volt.

Karrierje a kilencvenes évek legelején indult, amikor legfiatalabb tagként csatlakozott a Goodie Mob nevű hip-hop bandához (Khujo, T-Mo, Big Gipp, Cee Lo Green). A csapat hivatalosan – kisebb-nagyobb megszakításokkal - még ma is létezik, utoljára 2013-ban adtak ki új albumot Age Against the Machine címmel. Az évek során olyan előadókkal készítettek közös dalokat, mint: az OutKast, a TLC, a Dungeon Family, Tupac Shakur, vagy Nate Dogg. Utóbbi két rapper és a TLC lánycsapat oszlopos tagja, Lisa „Left Eye” Lopes sajnos már évek óta nincs az élők sorában.

Közreműködött Santana 1999-es Supernatural című albumán, énekelt duettet Lauren Hill-el, és vokálozott a TLC 1995-ös Waterfalls című gigaslágerében, amiért a lányok rengeteg neves zenei díjat zsebeltek be.

Egy gyors kiadóváltás után 2000-ben jelent meg első szólóalbuma Cee-Lo Green and His Perfect Imperfections címmel, de az eladási mutatók a vártnál rosszabb eredményt hoztak. Az egyetlen dal, amit kicsit felkapott a közönség, az a Closet Freak volt. Második albuma a "Cee-Lo ... A Soul Machine" 2004-ben jelent meg, és köszönhetően az akkori híres hip-hop csillagok - Pharell Williams, T.I., Ludacris) hathatós közreműködésének, jóval nagyobb sikert ért el az elsőnél. Az album pozitív visszajelzéseket kapott szakmai téren is, és második helyezést ért el a Billboard Top R & B / Hip-Hop album listáján.

Nem sokkal később egy egyetemi rendezvényen találkozott össze DJ Danger Mouse zenei producerrel, és kettejük munkájának eredményeképpen megszületett a Gnarls Barkley névre keresztelt duó. Első közös albumuk 2006 májusában jelent meg, rajta a gigasláger Crazy-vel, de a korongon található többi dal valamiért nem keltett akkora feltűnést. 2008 márciusában dobták piacra a duó második albumát The Odd Couple címmel, de az első sikereket nem tudták túlszárnyalni.

Cee Lo 2014 augusztus 14-én dobta fel a YouTube-ra a Fuck You című szerzeményt, ami pillanatok alatt vírusként terjedt a neten, majd szeptemberben videóklip is készült hozzá, amely kevesebb, mint egy hét leforgása alatt 2 millió letöltést generált. Az Egyesült Királyságban pedig azonnal letaszította a ranglista trónjáról a Robbie Williams-Gery Barlow kettős Shame című dalát.

Még ezév decemberében Grammy-díjjal jutalmazták, igaz nem a legjobb dal kategóriában, de innentől kezdve rengeteg showműsor, gála, díjátadó főszereplője lett. A The Voice című tehetségkutatóban három évadon keresztül volt mentor, és zsűri egyszemélyben.

2000-ben házasodott össze az azóta valóságshow sztárrá vált, eredetileg belsőépítészettel foglalkozó Christina Johnsonnal, akitől szinte azonnal megszületett mindezidáig egyetlen gyermeke, Kingston. A pár 2005-ben hivatalosan is búcsút intett egymásnak, azóta csak kósza hírek szállingóznak az énekes kapcsolatait illetően.

A legnagyobb port mégis az a 2012-ben történt sajnálatos eset kavarta, amelynek egyik főszereplője Cee Lo egészen furcsán értelmezte a „nemi erőszak” fogalmát. Az ügyről annyit lehetett tudni, hogy a bántalmazott nő és a zenész egy Los Angeles-i étteremben találkozott, ám az első ital után a nő számára elsötétült minden. Hogy miért? Green titokban drogot rakott a nő italába. A nő annyira emlékszik, hogy reggel meztelenül ébredt a zenész szobájában. A történtekre pedig bizonyítékok is vannak, hiszen a nő másnap felhívta Greent, aki bevallotta, hogy volt nála drog. A nő nemi erőszakkal is megvádolta a zenészt, igaz, ebből bizonyítékok híján nem lett vád. Viszont az eset után Green Twitteren kijelentette, hogy „nem nemi erőszak a közösülés, ha a másik fél nincs eszméleténél”. Ha ez nem lett volna elég, még rátett egy lapáttal azzal, hogy ha betörnek valakihez, akkor annak maradnak nyomai, ha pedig a megerőszakolásnál nem maradnak, akkor történt nemi erőszak vagy nem? És egyébként is: “hogyhogy nem emlékszik arra valaki, ha megerőszakolják?”. A bejegyzéseket őrületes közfelháborodás követte, így Green előbb törölte a posztokat, majd az egész fiókját. Később visszatért Twitterre, és bocsánatot kért a történtekért.

Forrás: ArticleBio, 24.hu


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek