Ma kiderül, ki DALolja be magát az Eurovízióba

2018/02/24  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Ma este jön a mindent eldöntő döntő A Dal 2018 versenyben, ahol kiderül, ki képviselheti hazánkat a 63. Eurovíziós dalfesztiválon Lisszabonban. Latolgattuk az esélyeket, és elmondjuk mire jutottunk.

Fotó: adal.hu

Már csak 8 dal maradt talpon a döntőre, akik közül egyetlen nyertest választ majd a nagyközönség. A végső megmérettetés a következő produkcióknak okozhat izgalmat a szavazás végéig:

  • AWS: Viszlát nyár
  • Dánielfy Gergely: Azt mondtad
  • Heincz Gábor BIGA: Good Vibez
  • Horváth Tamás: Meggyfa
  • Király Viktor: Budapest Girl
  • Leander Kills: Nem szól harang
  • Süle Zsolt: Zöld a május
  • yesyes: I let you run away

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a döntőben az is kiderül, hogy ki nyerte A Dal 2018
Akusztik online szavazását. A nyertes előadó a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

A döntőben kicsit másképp működik majd a pontok gyűjtögetése, ugyanis a zsűri csak az összes dal elhangzása után pontozza a produkciókat. A zsűritagok 10, 8, 6 és 4 pontot oszthatnak ki. Majd a pontozás során a négy legtöbb pontot szerzett dal közül a nézők szavazással választják ki a műsor nyertesét. 

Elnézve a mezőnyt, tulajdonképpen három lehetőség közül választhatunk; vagy maradunk a magyaros vonalon, és megy Horváth Tamás, vagy idomulunk a hagyományosan nagy ívű eurovíziós darabokhoz, és így a yesyes utazhat, esetleg rádobunk egy bombát az egészre, és akkor az AWS a nyerő. Részemről az utolsó variációt tartanám a legizgalmasabbnak, amivel biztosan nem jutnánk be a legjobbak közé Portugáliában, viszont szórakoztató lenne látni ahogy az AWS tagjai a saját szokásosan szakadt szerkójukban leüvöltik a csillogó partyruhákat az ellenfelekről. 

Természetesen most se maradunk extra produkció nélkül, a duettezést ezúttal Mező Misi és Ferenczi György vállalta magára, de érkezik a tavalyi Eurovíziós küldöttünk Pápai Joci is.

„Egy számunkra kedves dalt fogunk játszani Ferenczi Gyurival. Ez már önmagában egy ajándék nekünk, hiszen nagyon szeretjük a munkásságát. Közös örömzenélés lesz a színpadon, jó érzés Gyuri barátunkkal muzsikálni. Gyuri pengeti a hegedűt, ami plusz ízt ad a dalnak." - mondta Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, aki A Dal 2018 zsűrijének is tagja.

„Ettől a közös produkciótól családias, felszabadult, közvetlen hangulatra, vidámságra számíthatnak a nézők. Úgy érzem, kiválóan sikerült a felkészülés. Egyébként is szeretünk együtt muzsikálni" - árulta el a közös produkcióról Ferenczi György szájharmonika-művész, énekes, zenész.

„Fantasztikus és megható érzés lesz újra A Dal színpadán állni, hiszen nekem itt változott meg az életem. Most pedig a zenekarommal egy akusztikusabb hangvételű dallal készülünk" - mondta sejtelmesen A Dal tavalyi győztese.

 Ma este az is kiderül, kinek változik meg – átmenetileg vagy teljesn – az élete.

Hajrá!

A Dal 2018, Eurovízió, Pápai Joci, Ferenczi György

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek