Másodszor is a metál lett a befutó A Dalban

2018/01/28  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Újabb hat produkció jutott be tegnap este A Dal 2018 elődöntőjébe, ahol nem kis meglepetésre ismét a metál zene vitte a prímet, míg a zsűri részéről ezúttal is érkezett néhány kritikus megjegyzés.

Fotó: AWS Facebook

Kettőből kettő eddig a mérleg metál fronton, és még van egy válogató. Úgy tűnik, idén a keményebb műfaj iránt rajongók tartalékoltak a telefonjukon arra a 20 db sms-re, ami egy számról összesen elküldhető az adott versenynapon, hisz a Leander Kills nyomdokaiba lépve az AWS is egy könnyed hörgéssel lökte tovább magát az elődöntőbe.

Habár a mobil applikációval ezen az estén már meg sem próbálkoztak az illetékesek, a nézők kedvét nem sikerült elvenni a szavazástól. Ellentétben az első elődöntővel, itt egész szépen összecsiszolódtak a zsűri pontszámai a telefonon értékelő emberek akaratával. És bár a négy itész részéről ismét érkezett néhány jól irányzott vélemény, azt kell mondanom, ezúttal jogosan szóltak fel (vagy le) egy-két produkciót.

A végeredményt tekintve 45 ponttal jutott tovább az AWS, és szintén 45 pontot kapott a mindenkit lenyűgöző (engem is) Dánielfy Gergely. 43-43 ponttal gazdagodott a harmonikás Szabó Ádám vezette yesyes és a mindig jókedvet hozó Heincz Gábor BIGA, míg 39 pontjával biztos továbbjutó lett az idén 10 éves pályafutását ünneplő Odett. A közönség pedig hatodikként a Punnany Massifra emlékeztető SativuSnak szavazott bizalmat.

A szuperprodukcióban tegnap este Karácsony James és a Margaret Island együtt sóhajtozta, hogy Valaki mondja meg.

A Dal 2018, Eurovízió, AWS, SativuS, Odett, Yesyes, Dánielfy Gergely, Heincz Gábor BIGA

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek