Melyik lesz az év magyar dala?

2015. január 18.  ·   Általános   ·  Koncert.hu, index.hu

Elindul A Szám 2015, az Index.hu alternatív dalversenye. A tavalyi közönségszavazást a Middlemist Red nyerte meg Single Switcheroo című számukkal. Az, hogy van tétje a dolognak és nem csak kattintgatni akarnak rávenni, az is mutatja, hogy a zenekar az elmúlt egy évben nemcsak a Sziget fesztiválon és egy telt házas A38-bulin tűnt fel, hanem megnyertek egy nemzetközi tehetségkutatót is. Pedig a fél világ azt sem tudta, hogy léteznek...

Melyik lesz az év magyar dala?

Idén 140  – 2014. január 1. és december 31. között készült – dalt neveztek be a versenyre,  főként ismeretlen, kezdő zenekarok számait. Mindemellett a szerkesztők is megtették a maguk javaslatait. Az előzsűrizésben is az Index munkatársai vettek részt, végül a külsős nomináltak közül 12 produkció került fel a végső 30-as listára. 

A menet a következő:

Per pillanat megvan az a 30 dal, amiről szólni fog az elkövetkezendő időszak. Bulbs, Dorothy's Legs, Gazsi Rap Show – még életünkben nem, de mekkora öröm, hogy ott van a jelöltek között az általunk igen kedvelt Fran Palermo és a Pegazusok Nem Léteznek száma is.

Az első fordulóban 3x10-es csoportokban mutatják be a dalokat három hét alatt, minden csoportból hat szám megy tovább, hármat az Index zsűrije ment meg, további hármat pedig az olvasók választanak ki.

A 18 dalos középdöntőből 8 dal juthat tovább, végül a döntőben négy szám lesz esélyes a legjobb magyar szám díjára.

A végső négyesből az olvasók választják ki a kedvencünket (tavaly Szabó Benedek, iamyank, Zomblaze és a Middlemist Red jutott a döntőbe, utóbbi pedig toronymagasan megnyerte a közönségszavazást).  Idén is lesz Gála, azaz élő döntő és értékes nyeremények.

Még egyszer: a számok itt találhatók, plusz a zsűrizés mikéntjéről meg a többiről is itt olvashattok.

Ez pedig a tavalyi győztes SZÁM:

 


 

 

Szólj hozzá!


Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Az idei Record Store Day alkalmából különleges kiadvánnyal jelentkezik a Ground Records. Kiadásukban Bródy János, tavaly novemberben, az online...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Encián – új lemezét mutatja be a Makám vasárnap

Bejelentjük elfogultságunkat: a szerkesztőség egy része Makám-rajongó. Krulik Zoltán és zenésztársai jelenléte, az énekesnők angyalokat is maguk mögött hagyó hangja (bár még sosem hallottunk igazi angyalt énekelni...) mindig megkoronázza a napot, akármilyen törődött is az ember.

A szíriai lakodalmastól a Glastonburyig: Omar Souleyman ismét Budapestre jön

Omar Souleyman a kefiával és a sötét napszemüveggel igazi jelenség, ehhez jön még az elektronikával kevert szíriai zenéje, amivel már a Glastonburyn is fellépett. Tavaly a To Syria With Love című lemezével lépett fel a Dürer Kertben, most az A38-ra érkezik.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek