Melyik lesz az év magyar dala?

2015. január 18.  ·   Általános   ·  Koncert.hu, index.hu

Elindul A Szám 2015, az Index.hu alternatív dalversenye. A tavalyi közönségszavazást a Middlemist Red nyerte meg Single Switcheroo című számukkal. Az, hogy van tétje a dolognak és nem csak kattintgatni akarnak rávenni, az is mutatja, hogy a zenekar az elmúlt egy évben nemcsak a Sziget fesztiválon és egy telt házas A38-bulin tűnt fel, hanem megnyertek egy nemzetközi tehetségkutatót is. Pedig a fél világ azt sem tudta, hogy léteznek...

Melyik lesz az év magyar dala?

Idén 140  – 2014. január 1. és december 31. között készült – dalt neveztek be a versenyre,  főként ismeretlen, kezdő zenekarok számait. Mindemellett a szerkesztők is megtették a maguk javaslatait. Az előzsűrizésben is az Index munkatársai vettek részt, végül a külsős nomináltak közül 12 produkció került fel a végső 30-as listára. 

A menet a következő:

Per pillanat megvan az a 30 dal, amiről szólni fog az elkövetkezendő időszak. Bulbs, Dorothy's Legs, Gazsi Rap Show – még életünkben nem, de mekkora öröm, hogy ott van a jelöltek között az általunk igen kedvelt Fran Palermo és a Pegazusok Nem Léteznek száma is.

Az első fordulóban 3x10-es csoportokban mutatják be a dalokat három hét alatt, minden csoportból hat szám megy tovább, hármat az Index zsűrije ment meg, további hármat pedig az olvasók választanak ki.

A 18 dalos középdöntőből 8 dal juthat tovább, végül a döntőben négy szám lesz esélyes a legjobb magyar szám díjára.

A végső négyesből az olvasók választják ki a kedvencünket (tavaly Szabó Benedek, iamyank, Zomblaze és a Middlemist Red jutott a döntőbe, utóbbi pedig toronymagasan megnyerte a közönségszavazást).  Idén is lesz Gála, azaz élő döntő és értékes nyeremények.

Még egyszer: a számok itt találhatók, plusz a zsűrizés mikéntjéről meg a többiről is itt olvashattok.

Ez pedig a tavalyi győztes SZÁM:

 


 

 

Szólj hozzá!


Hogyan szerettessük meg a zongorát a Spotify-generációval? Például a Walking Dead zeneszerzőjével!

Hogyan szerettessük meg a zongorát a...

Chad Lawson a klasszikus zongorázást keresztezi a legújabb technikai vívmányokkal, az elektronikus zene eszközeivel, így hoz létre egészen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek