Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-s szállásokon

2020/08/25  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

A szórakozóhelyekre vonatkozó járványügyi rendelkezések miatt dönthettek úgy sokan, hogy inkább a szállásukból csinálnak kocsmát vagy bulihelyet – és pénzt.... Na, ennek most vége.

Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-n foglalt szállásokon

Az Airbnb tavaly óta próbálja kiszűrni azokat a szállásokat, ahol a vendégek rendszeresen zajonganak és zavarják a szomszédokat. A lakáskiadók ennek ellenére engedélyezhették a rendezvények tartását, sőt a keresési beállítások közt külön meg lehetett jelölni, ha valaki ilyen helyszínt keresett. A jáványveszély miatt ezt az opciót néhány hónapja eltüntették.

Júliusban Kanadában és az USA-ban tiltották meg, hogy 25 év alattiak egész házakat béreljenek ki bulizás céljából, ezt aztán kiterjesztették Nagy-Britanniára, Spanyolországra és Franciaországra is. Mostantól azonban világszerte tilos partikat szervezni az Airbnb-n foglalt szállásokon, s legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt egy ingatlant. A közleményük szerint még dolgoznak a részletszabályokon, amik – nagyobb épületek esetén – mégis megengednék a bulizást...

Az Airbnb nem viccel: amellett, hogy kitilthatja azokat, akik nem tartják be az előírásokat, akár jogi útra is terelheti a szabálysértéseket.

Budapesten a nyáron gyökeresen változott meg az Airbnb-piac: a városok, kerületek maguk dönthetnének arról, milyen feltételekkel teszik lehetővé a lakások rövid távra kiadását. Az elképzelések között van olyan is, ami a műfaj kinyírását jelentené, de vannak enyhébb elgondolások, az viszont biztos, hogy korlátozni fogják az egy évben értékesíthető éjszakák számát. És a jelenlegi állás szerint azokon sem lehet majd legénybúcsút szervezni...

 

Airbnb, parti, buli, legénybúcsú, lakáskiadás, turizmus

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek