Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-s szállásokon

2020/08/25  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

A szórakozóhelyekre vonatkozó járványügyi rendelkezések miatt dönthettek úgy sokan, hogy inkább a szállásukból csinálnak kocsmát vagy bulihelyet – és pénzt.... Na, ennek most vége.

Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-n foglalt szállásokon

Az Airbnb tavaly óta próbálja kiszűrni azokat a szállásokat, ahol a vendégek rendszeresen zajonganak és zavarják a szomszédokat. A lakáskiadók ennek ellenére engedélyezhették a rendezvények tartását, sőt a keresési beállítások közt külön meg lehetett jelölni, ha valaki ilyen helyszínt keresett. A jáványveszély miatt ezt az opciót néhány hónapja eltüntették.

Júliusban Kanadában és az USA-ban tiltották meg, hogy 25 év alattiak egész házakat béreljenek ki bulizás céljából, ezt aztán kiterjesztették Nagy-Britanniára, Spanyolországra és Franciaországra is. Mostantól azonban világszerte tilos partikat szervezni az Airbnb-n foglalt szállásokon, s legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt egy ingatlant. A közleményük szerint még dolgoznak a részletszabályokon, amik – nagyobb épületek esetén – mégis megengednék a bulizást...

Az Airbnb nem viccel: amellett, hogy kitilthatja azokat, akik nem tartják be az előírásokat, akár jogi útra is terelheti a szabálysértéseket.

Budapesten a nyáron gyökeresen változott meg az Airbnb-piac: a városok, kerületek maguk dönthetnének arról, milyen feltételekkel teszik lehetővé a lakások rövid távra kiadását. Az elképzelések között van olyan is, ami a műfaj kinyírását jelentené, de vannak enyhébb elgondolások, az viszont biztos, hogy korlátozni fogják az egy évben értékesíthető éjszakák számát. És a jelenlegi állás szerint azokon sem lehet majd legénybúcsút szervezni...

 

Airbnb, parti, buli, legénybúcsú, lakáskiadás, turizmus

 

 

Szólj hozzá!


A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát hamisan!

A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát...

A hétvégén a kezünkbe került az Interpress Magazin "Tudta-e" kiadása, ebben volt egy szócikk a My Way-gyilkosságokról, ennek a történetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia "Bárány az üres lakásban" című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István "Cseh Tamás" című domborműve lett.

Az életben lesz még több móka: közeleg a Kispál on Orfű

Lovasiék anno egy Partizán-adásban jelentették be, hogy Orfűn lesz minifesztivál és koncert, valamint új dal is készült – mindezt rózsaszínben.
Új koncertek