Októbertől újra hármat kívánhatunk Dévényi Tibi bácsitól

2018/09/27  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Nagyon úgy tűnik, hogy nem tudunk megszabadulni a retro-korszaktól, hisz a Poptarisznya után egy másik legendás műsor tér vissza a múltból, ez pedig nem más, mint a Dévényi Tibi bácsi nevével összeforrt Három kívánság.

Októbertől újra hármat kívánhatunk Dévényi Tibi bácsitól

Már nem lehet megmondani, hogy a zenészeknek vagy a divattervezőknek köszönhetjük, hogy visszatértek a 80-as 90-es évek a hétköznapjainkba, de egyelőre úgy néz ki, van keletje a dolognak. Van már retro műsorokat sugárzó tévécsatorna – nem is egy –, van retro rádió, telt házzal mennek a retro partyk, és visszatérnek olyan olyan zenei formációk, amelyek már akkoriban sem voltak túlzottan tehetségesek... Inkább szerencsések.

Dévényi Tibort a 70-es évek szülöttei imáikba foglalták, ugyanis a rendszerváltás előtt indult Három kívánság című gyermek/ifjúsági műsor kapcsán olyan kéréseket sikerült teljesítenie, amelyek akkoriban a lehetetlen kategóriába tartoztak. Hazai és külföldi sztárok is szívesen találkoztak a magyar gyerekekkel, ami komoly szervezőmunkát igényelt a "nagy testvér" mindig figyelő tekintetének kíséretében. Itt járt például maga a hős vízimentő David Hasselhoff, a bombázó C.C.Catch, a palacsinta-imádó Scooter, vagy a vígan pusziszkodó Duran Duran. Nagyon hamar népszerű lett a fiatalok körében a műsor, és vezetője is, aki itt használta először a mára már ikonikussá vált piros pettyes, PONTOS labdáit jutalmazásra. Közel másfél évtized alatt több száz kívánság teljesült, majd a 2000-es évekre kifulladt a dolog.

Persze a műsorvezető-lemezlovas utána sem pihent, 2007-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje címmel is kitűntették munkássága megbecsüléseként. A retro korszak visszatérésének köszönhetően a mai napig járja a fesztiválokat Dj-ként, és dobálja labdáit a műsor indulásakor még meg sem született bulizóknak.

A Három kívánság mindig is szívügye volt, és bár most a tévé helyett a rádióban kap helyet, nem kétséges, hogy a népszerűség és a hallgatottság miatt nem kell aggódnia. Az országosan fogható Retro Rádió hullámain szombatonként 10-13 óra között lesz hallgatható a műsor. Az első adás pedig október 6-án lesz!

Forrás: Retro Rádió

Dévényi Tibor, Három kívánság, Retro Rádió, Dj, pöttyös labda

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek