Yamato koncert előzetes 2012.02.15-22.

2012/01/30  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Nem múlik el év, hogy a világhírű Yamato dobcsoport el ne jöjjön hozzánk, és ez jó hír mindenkinek, aki kedveli őket. Aki pedig még nem hallott róluk, az most élhet az alkalommal, és megnézheti, miért tartják őket világhírűnek.

 

 

Yamato koncert előzetes 2012.02.15-22.


Mostani előadásuk címe Gamushara, mely összpontosítást, koncertrációt jelent. Ám ennél jóval többre utal a kifejezés: a tökéletes önátadást érzékelteti, minden más kizárását az emberi figyelemből, minden érzelem és érzékszerv irányítását, egyetlen cél megvalósítása érdekében. A gamushara állapotában az ember nem gondolkozik a jövőn, a körülmények minőségén, nem ítélkezik és nem mérlegel, csupán aláveti magát a célhoz vezető út folyamatának.
Ez a tudatállapot Ázsia-szerte nagyon sok zenekultúrában ismert, főként Kínában és Indiában. Megköveteli az a fajta különleges kapcsolat, amely évezredek óta fűzi tanítványt a mesteréhez. De nem nehéz összefüggést találni a gamushara és a különböző keleti meditációs gyakorlatok tudatformáló hatása között sem.

 

 

Fellépésük jellegzetes hangszerei a Taiko dobok, melyek hol mennydörögve, hol finoman csattanva szólalnak meg, de használnak húros és fúvós hangszereket is. Mégis a legjellegzetesebb, ami elsőre is emlékezetessé teszi őket az a humor, melyet beleszőnek minden számba. Hangszeres tudásuk csillogtatásán túl a nevetés az, ami elálmélkodásra késztet, az apró helyzetek kifigurázása és a helyzetkomikumok, melyek igazi fénypontjai az előadásnak.

 


Február 15-18. között a Budapesti Kongresszusi Központban lépnek fel, 20-án a Veszprémi Arénában és 22-én Debrecenben a Főnix Csarnokban. Jegyek korlátozott számban még minden előadásra elérhetőek.


 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek