A The Rolling Stones tagjai nem tudtak elmenni Charlie Watts temetésére

2021/09/14  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk értesülése szerint a rajongók kiakadtak azon, hogy Mick Jaggerék nem voltak ott a legendás dobos búcsúztatásán.

The Rolling Stones –1994 (Dante D'Orazio fotója a zenekar FB oldaláról)

The show must go on... :( Ha visszarepültek volna Angliába, az egyébként nagyon szűk körű, titkos szertartásra, akkor az érvényes brit rendelkezések szerint karanténba kellett volna vonulniuk, azonban jelenleg nincsenek korlátlan idővel ellátva, hiszen Bostonban készülnek az USA-beli turnéjukra. Ahogy azt már mi is megírtuk, az első koncert szeptember 26-án lesz a Missouri állambeli St. Louis-ban. (A cikkünknek az volt a címe, hogy Charlie Watts nélkül indul turnézni a Rolling Stonesde akkor még nem gondoltuk, hogy ez mennyire fájóan igaz lesz.)

Noha sokan azt is felvetették, hogy akkor el kellett volna halasztani a koncertet, szerintünk az sem a legjobb döntés, különös tekintettel az ottani közönségre, továbbá arra, hogy nem pusztán hármójukról van szó (Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood), hanem felelősek egy meglehetősen nagy méretű stábért is. Tippelni sem tudunk, hány ember lehet benne.

Ráadásul egy olyan év van mögöttünk – vagy inkább másfél –, amikor a zeneipar az arcán csúszott a padlón és évekbe fog telni, mire feláll onnan: koncertet mindenki csak a legvégső esetben fog törölni, pláne úgy, hogy az egy gigaturné része. Hogy egy zenésztárs halála "végső eset"-e, persze, lehet vita tárgya.

Meggyőződésünk azonban, hogy a trió nem különösen boldog a helyzettől, és meg fogják találni annak a módját, hogy méltóképpen elbúcsúzhassanak társuktól, aki talán fentről is támogatja őket a döntésükben, hiszen Charlie Watts igazi ZENÉSZ volt. Nyugodjék békében. Ismételjük: békében.

A Blikk cikke

 

 

Charlie Watts, Rolling Stones, gyász, temetés, turné

 

 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek