A The Rolling Stones tagjai nem tudtak elmenni Charlie Watts temetésére

2021/09/14  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk értesülése szerint a rajongók kiakadtak azon, hogy Mick Jaggerék nem voltak ott a legendás dobos búcsúztatásán.

The Rolling Stones –1994 (Dante D'Orazio fotója a zenekar FB oldaláról)

The show must go on... :( Ha visszarepültek volna Angliába, az egyébként nagyon szűk körű, titkos szertartásra, akkor az érvényes brit rendelkezések szerint karanténba kellett volna vonulniuk, azonban jelenleg nincsenek korlátlan idővel ellátva, hiszen Bostonban készülnek az USA-beli turnéjukra. Ahogy azt már mi is megírtuk, az első koncert szeptember 26-án lesz a Missouri állambeli St. Louis-ban. (A cikkünknek az volt a címe, hogy Charlie Watts nélkül indul turnézni a Rolling Stonesde akkor még nem gondoltuk, hogy ez mennyire fájóan igaz lesz.)

Noha sokan azt is felvetették, hogy akkor el kellett volna halasztani a koncertet, szerintünk az sem a legjobb döntés, különös tekintettel az ottani közönségre, továbbá arra, hogy nem pusztán hármójukról van szó (Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood), hanem felelősek egy meglehetősen nagy méretű stábért is. Tippelni sem tudunk, hány ember lehet benne.

Ráadásul egy olyan év van mögöttünk – vagy inkább másfél –, amikor a zeneipar az arcán csúszott a padlón és évekbe fog telni, mire feláll onnan: koncertet mindenki csak a legvégső esetben fog törölni, pláne úgy, hogy az egy gigaturné része. Hogy egy zenésztárs halála "végső eset"-e, persze, lehet vita tárgya.

Meggyőződésünk azonban, hogy a trió nem különösen boldog a helyzettől, és meg fogják találni annak a módját, hogy méltóképpen elbúcsúzhassanak társuktól, aki talán fentről is támogatja őket a döntésükben, hiszen Charlie Watts igazi ZENÉSZ volt. Nyugodjék békében. Ismételjük: békében.

A Blikk cikke

 

 

Charlie Watts, Rolling Stones, gyász, temetés, turné

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek