A The Rolling Stones tagjai nem tudtak elmenni Charlie Watts temetésére

2021/09/14  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk értesülése szerint a rajongók kiakadtak azon, hogy Mick Jaggerék nem voltak ott a legendás dobos búcsúztatásán.

The Rolling Stones –1994 (Dante D'Orazio fotója a zenekar FB oldaláról)

The show must go on... :( Ha visszarepültek volna Angliába, az egyébként nagyon szűk körű, titkos szertartásra, akkor az érvényes brit rendelkezések szerint karanténba kellett volna vonulniuk, azonban jelenleg nincsenek korlátlan idővel ellátva, hiszen Bostonban készülnek az USA-beli turnéjukra. Ahogy azt már mi is megírtuk, az első koncert szeptember 26-án lesz a Missouri állambeli St. Louis-ban. (A cikkünknek az volt a címe, hogy Charlie Watts nélkül indul turnézni a Rolling Stonesde akkor még nem gondoltuk, hogy ez mennyire fájóan igaz lesz.)

Noha sokan azt is felvetették, hogy akkor el kellett volna halasztani a koncertet, szerintünk az sem a legjobb döntés, különös tekintettel az ottani közönségre, továbbá arra, hogy nem pusztán hármójukról van szó (Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood), hanem felelősek egy meglehetősen nagy méretű stábért is. Tippelni sem tudunk, hány ember lehet benne.

Ráadásul egy olyan év van mögöttünk – vagy inkább másfél –, amikor a zeneipar az arcán csúszott a padlón és évekbe fog telni, mire feláll onnan: koncertet mindenki csak a legvégső esetben fog törölni, pláne úgy, hogy az egy gigaturné része. Hogy egy zenésztárs halála "végső eset"-e, persze, lehet vita tárgya.

Meggyőződésünk azonban, hogy a trió nem különösen boldog a helyzettől, és meg fogják találni annak a módját, hogy méltóképpen elbúcsúzhassanak társuktól, aki talán fentről is támogatja őket a döntésükben, hiszen Charlie Watts igazi ZENÉSZ volt. Nyugodjék békében. Ismételjük: békében.

A Blikk cikke

 

 

Charlie Watts, Rolling Stones, gyász, temetés, turné

 

 

Szólj hozzá!


Kísérték Szécsi Pált, Máté Pétert, Cserháti Zsuzsát, Hofi Gézát, Kovács Katit – boldog 60. születésnapot, Stúdió 11!

Kísérték Szécsi Pált, Máté Pétert, Cserháti...

A Müpa Fesztivál Színházában május 27-én ünnepli fennállása 60. évfordulóját a Stúdió 11. A jelenleg tizenkét taggal működő ensemble...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Betolják a dj-pultot az ERZSi Műhelybe

Március 27. és április 22. között rendezi meg a KÉK – Kortárs Építészeti Központ és Erzsébetváros Önkormányzata a NYITVA! fesztivált.

Nárciszok virulnak – fesztivál Kaposváron

Színes, érdekes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, a somogyi megyeszékhely turisztikai szezonnyitóján, amelyet április 1-jén tartanak a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.
Új koncertek