A The Rolling Stones tagjai nem tudtak elmenni Charlie Watts temetésére

2021/09/14  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk értesülése szerint a rajongók kiakadtak azon, hogy Mick Jaggerék nem voltak ott a legendás dobos búcsúztatásán.

The Rolling Stones –1994 (Dante D'Orazio fotója a zenekar FB oldaláról)

The show must go on... :( Ha visszarepültek volna Angliába, az egyébként nagyon szűk körű, titkos szertartásra, akkor az érvényes brit rendelkezések szerint karanténba kellett volna vonulniuk, azonban jelenleg nincsenek korlátlan idővel ellátva, hiszen Bostonban készülnek az USA-beli turnéjukra. Ahogy azt már mi is megírtuk, az első koncert szeptember 26-án lesz a Missouri állambeli St. Louis-ban. (A cikkünknek az volt a címe, hogy Charlie Watts nélkül indul turnézni a Rolling Stonesde akkor még nem gondoltuk, hogy ez mennyire fájóan igaz lesz.)

Noha sokan azt is felvetették, hogy akkor el kellett volna halasztani a koncertet, szerintünk az sem a legjobb döntés, különös tekintettel az ottani közönségre, továbbá arra, hogy nem pusztán hármójukról van szó (Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood), hanem felelősek egy meglehetősen nagy méretű stábért is. Tippelni sem tudunk, hány ember lehet benne.

Ráadásul egy olyan év van mögöttünk – vagy inkább másfél –, amikor a zeneipar az arcán csúszott a padlón és évekbe fog telni, mire feláll onnan: koncertet mindenki csak a legvégső esetben fog törölni, pláne úgy, hogy az egy gigaturné része. Hogy egy zenésztárs halála "végső eset"-e, persze, lehet vita tárgya.

Meggyőződésünk azonban, hogy a trió nem különösen boldog a helyzettől, és meg fogják találni annak a módját, hogy méltóképpen elbúcsúzhassanak társuktól, aki talán fentről is támogatja őket a döntésükben, hiszen Charlie Watts igazi ZENÉSZ volt. Nyugodjék békében. Ismételjük: békében.

A Blikk cikke

 

 

Charlie Watts, Rolling Stones, gyász, temetés, turné

 

 

Szólj hozzá!


A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát hamisan!

A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát...

A hétvégén a kezünkbe került az Interpress Magazin "Tudta-e" kiadása, ebben volt egy szócikk a My Way-gyilkosságokról, ennek a történetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia "Bárány az üres lakásban" című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István "Cseh Tamás" című domborműve lett.

Az életben lesz még több móka: közeleg a Kispál on Orfű

Lovasiék anno egy Partizán-adásban jelentették be, hogy Orfűn lesz minifesztivál és koncert, valamint új dal is készült – mindezt rózsaszínben.
Új koncertek