Menopauza 1170x180

ByeAlex-szerzemény lett egy luxusmárka kampányvideójának dala

2018/10/24  ·   Bulvár   ·  Labancz Andrea

Beütött a lottóötös a Senkise formációnál, amelynek az épp az X-Faktorban tevékenykedő ByeAlex a mozgatórugója. A luxusmárka Michael Kors lecsapott a nevével játszadozó csapat slágerére.

Fotó: Promotions.hu

A Senkise tulajdonképpen ByeAlex hiphop zene iránti vonzalmának játszótere. A duóban a partnere Schmidt Gergő – ő inkább a háttérben tevékenykedik, míg Alex itt is bevállalta a frontvonalat. A formáció dalaiban nem érdemes komoly megfejtéseket keresni, a nem túl bonyolult szöveg igazából másodlagos jellegű, az aláfestő zene az, ami vagy elkap, vagy nem. Nem mindenkinek jön be ez a stílus, ennek ékes példája Majkával közös "u,u,u" című daluk, ami már a megjelenés pillanatában óriási botrányt kavart az érzékenyebb közönségnél, de ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – a Senkise videók több milliós nézettséget produkálnak a YouTube-on.

Idén áprilisban az AK26 egyik fele, Hiro is csatlakozott a Senkise csapatához, és ebből a közösködésből született a "korskorskors" című sláger, amiben megszámlálhatatlanszor hangzik el a luxusmárka Michael Kors neve, időnként csúsztatott formában : "Michael Kors, a szívem Yours...", "Yes of course...", ésatöbbi...

Már annak idején is felötlött bennem a gondolat, hogy valami bújtatottreklám-ügy van a háttérben, de a főhősök állítása szerint erről szó sem volt.

Egészen mostanáig.

Történt ugyanis, hogy a dal eljutott a címadóhoz, és annyira megtetszett neki, hogy a végeredmény valóban egy reklámzene lett. Bár nem biztos, hogy eljutottak a teljes dalszöveg értelmezéséig, mert nekem ez inkább cikizősnek hangzik, mint menőnek... De mivel a márka reklámozásához néhány jól kivágott részlet is elegendő volt, nagy baj már nem lehet. A 24.hu megkeresésére ByeAlex a következőket mondta az üggyel kapcsolatban:

"A kiadóm, a Magneoton kapcsolatban áll nemzetközi publishing cégekkel és ügynökségekkel. Még nyár elején egy ajánlóban jutott el a Michael Korshoz a dalunk, és azonnal le akartak csapni rá az új nemzetközi online kampányukhoz. Az elmúlt hónapok az egyeztetésről szóltak, miközben az ügynökség pedig gyártotta a reklámot. Múlt héten tudták meg, hogy végre a napokban nyilvános lesz a film."

Abban azért kevés realitást látok, hogy a magyar rajongók tömegesen fogják felvásárolni a méregdrága termékeket –  egy bukszát se kap az ember 50 ezer forint alatt –, de biztosan megvan az a réteg is, akinél betalálhat a végeredmény:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Go Bold: Inspired by 1990’s New York street style, our fresh new arrivals channel a casual cool attitude. #MKGO

Michael Kors (@michaelkors) által megosztott bejegyzés,

 

Senkise, Hiro, ByeAlex, Michael Kors, videó, divat, kampány, korskorskors, luxus, márka

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek