Donald Trump az utolsó pillanatában elnöki kegyelemben részesítette Lil Wayne rappert

2021/01/20  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Ahogy arra egy kedves kommentelőnk emlékeztetett, Amerikában követ dobsz, rappert találsz, a rapperek száma korrelál a bűnözőkével, így az, hogy valamelyik börtönbe kerül (esetleg lelövik vagy lelőnek valakit), nem kivételes eset. Most egyikük, nevezetesen Lil Wayne – aki azért a híresebb fajtából való és azt is tudni róla, hogy a leköszönő elnök rajongótáborát gyarapítja – Trump utolsó elnöki intézkedéseinek köszönhetően kiszabadult.

Donald Trump az utolsó pillanatában elnök kegyelemben részesítette Lil Wayne rappert

A Lángoló értesülése szerint szintén kegyelmet kapott a büntetését már rács mögött töltő Kodak Black rapper is, akit szintúgy lőfegyverrel való visszaélés miatt ítéltek el. Illetve kegyelmet kapott Michael ‘Harry-O’ Harris, a Death Row lemezkiadó társalapítója is, aki 32 éve van börtönben gyilkossági kísérlet és kokainterjesztés miatt. Harry-O szabadulásáért állítólag az első lemezét a Death Row-nál kiadó Snoop Dogg is lobbizott.

A rapper bűnösségét tavaly decemberben mondták ki – de még 2019 decemberében kapcsolták le tiltott fegyverviselésért. Az a fegyver nem is akármilyen volt: arannyal futtatott, ami azért elég sok mindent elmond a birtokosáról, sőt, a családjáról is, mert a négygyermekes apuka azt vallotta: apák napi ajándék volt... Dwayne Michael Carter Jr, mert ez a születési neve, a magánrepülőjén hurcolta magával az aranybevonatú, 45-ös kaliberű kézifegyvert, ami talán még Amerikában sem ér meg 10 évet, ami rá várt volna, mi több. Egyébként ő maga mutatta be a poggyászellenőrzéskor, az ügyvédei pedig arra hivatkoztak, hogy a zenész nem használta lőfegyverét, de mivel 2007-ben már egyszer letartóztatták tiltott fegyverviselésért, az ügyészek elég komolyan vették a dolgot, ugyanis a szövetségi törvények értelmében az elítélt bűnözőknek tilos fegyvert tartani. Az első esetben egy évet sóztak a nyakába, de nyolc hónap után szabadult.

Most, ahogy sok más elítélt esetében, előtte is kitárta a börtön kapuit Trump, már amennyiben megkezdte büntetése letöltését. A Netflixen futó, Tiger King című reality szárját, Joe Exoticot azonban hiába várta a börtöne elé rendelt luxuskocsi, Trump neki nem kegyelmezett meg. (via 444.hu)

A szabadulóbuli biztos hardcore lesz rapperéknél, s gyakorlatilag törés nélkül ostromolhatja tovább a toplistákat is  –  többek között a Blink-182 dobosa, Travis Barker is dolgozott vele együtt –, ez a The Man With The Golden Gun-sztori feltehetően csak növeli majd a legendafaktort a rajongói szemében.

 

 

 

 

 

Lil Wayne, rapper, elnöki kegyelem, amnesztia, fegyvertartás

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek