Donald Trump az utolsó pillanatában elnöki kegyelemben részesítette Lil Wayne rappert

2021/01/20  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Ahogy arra egy kedves kommentelőnk emlékeztetett, Amerikában követ dobsz, rappert találsz, a rapperek száma korrelál a bűnözőkével, így az, hogy valamelyik börtönbe kerül (esetleg lelövik vagy lelőnek valakit), nem kivételes eset. Most egyikük, nevezetesen Lil Wayne – aki azért a híresebb fajtából való és azt is tudni róla, hogy a leköszönő elnök rajongótáborát gyarapítja – Trump utolsó elnöki intézkedéseinek köszönhetően kiszabadult.

Donald Trump az utolsó pillanatában elnök kegyelemben részesítette Lil Wayne rappert

A Lángoló értesülése szerint szintén kegyelmet kapott a büntetését már rács mögött töltő Kodak Black rapper is, akit szintúgy lőfegyverrel való visszaélés miatt ítéltek el. Illetve kegyelmet kapott Michael ‘Harry-O’ Harris, a Death Row lemezkiadó társalapítója is, aki 32 éve van börtönben gyilkossági kísérlet és kokainterjesztés miatt. Harry-O szabadulásáért állítólag az első lemezét a Death Row-nál kiadó Snoop Dogg is lobbizott.

A rapper bűnösségét tavaly decemberben mondták ki – de még 2019 decemberében kapcsolták le tiltott fegyverviselésért. Az a fegyver nem is akármilyen volt: arannyal futtatott, ami azért elég sok mindent elmond a birtokosáról, sőt, a családjáról is, mert a négygyermekes apuka azt vallotta: apák napi ajándék volt... Dwayne Michael Carter Jr, mert ez a születési neve, a magánrepülőjén hurcolta magával az aranybevonatú, 45-ös kaliberű kézifegyvert, ami talán még Amerikában sem ér meg 10 évet, ami rá várt volna, mi több. Egyébként ő maga mutatta be a poggyászellenőrzéskor, az ügyvédei pedig arra hivatkoztak, hogy a zenész nem használta lőfegyverét, de mivel 2007-ben már egyszer letartóztatták tiltott fegyverviselésért, az ügyészek elég komolyan vették a dolgot, ugyanis a szövetségi törvények értelmében az elítélt bűnözőknek tilos fegyvert tartani. Az első esetben egy évet sóztak a nyakába, de nyolc hónap után szabadult.

Most, ahogy sok más elítélt esetében, előtte is kitárta a börtön kapuit Trump, már amennyiben megkezdte büntetése letöltését. A Netflixen futó, Tiger King című reality szárját, Joe Exoticot azonban hiába várta a börtöne elé rendelt luxuskocsi, Trump neki nem kegyelmezett meg. (via 444.hu)

A szabadulóbuli biztos hardcore lesz rapperéknél, s gyakorlatilag törés nélkül ostromolhatja tovább a toplistákat is  –  többek között a Blink-182 dobosa, Travis Barker is dolgozott vele együtt –, ez a The Man With The Golden Gun-sztori feltehetően csak növeli majd a legendafaktort a rajongói szemében.

 

 

 

 

 

Lil Wayne, rapper, elnöki kegyelem, amnesztia, fegyvertartás

 

 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek