Donald Trump az utolsó pillanatában elnöki kegyelemben részesítette Lil Wayne rappert

2021/01/20  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Ahogy arra egy kedves kommentelőnk emlékeztetett, Amerikában követ dobsz, rappert találsz, a rapperek száma korrelál a bűnözőkével, így az, hogy valamelyik börtönbe kerül (esetleg lelövik vagy lelőnek valakit), nem kivételes eset. Most egyikük, nevezetesen Lil Wayne – aki azért a híresebb fajtából való és azt is tudni róla, hogy a leköszönő elnök rajongótáborát gyarapítja – Trump utolsó elnöki intézkedéseinek köszönhetően kiszabadult.

Donald Trump az utolsó pillanatában elnök kegyelemben részesítette Lil Wayne rappert

A Lángoló értesülése szerint szintén kegyelmet kapott a büntetését már rács mögött töltő Kodak Black rapper is, akit szintúgy lőfegyverrel való visszaélés miatt ítéltek el. Illetve kegyelmet kapott Michael ‘Harry-O’ Harris, a Death Row lemezkiadó társalapítója is, aki 32 éve van börtönben gyilkossági kísérlet és kokainterjesztés miatt. Harry-O szabadulásáért állítólag az első lemezét a Death Row-nál kiadó Snoop Dogg is lobbizott.

A rapper bűnösségét tavaly decemberben mondták ki – de még 2019 decemberében kapcsolták le tiltott fegyverviselésért. Az a fegyver nem is akármilyen volt: arannyal futtatott, ami azért elég sok mindent elmond a birtokosáról, sőt, a családjáról is, mert a négygyermekes apuka azt vallotta: apák napi ajándék volt... Dwayne Michael Carter Jr, mert ez a születési neve, a magánrepülőjén hurcolta magával az aranybevonatú, 45-ös kaliberű kézifegyvert, ami talán még Amerikában sem ér meg 10 évet, ami rá várt volna, mi több. Egyébként ő maga mutatta be a poggyászellenőrzéskor, az ügyvédei pedig arra hivatkoztak, hogy a zenész nem használta lőfegyverét, de mivel 2007-ben már egyszer letartóztatták tiltott fegyverviselésért, az ügyészek elég komolyan vették a dolgot, ugyanis a szövetségi törvények értelmében az elítélt bűnözőknek tilos fegyvert tartani. Az első esetben egy évet sóztak a nyakába, de nyolc hónap után szabadult.

Most, ahogy sok más elítélt esetében, előtte is kitárta a börtön kapuit Trump, már amennyiben megkezdte büntetése letöltését. A Netflixen futó, Tiger King című reality szárját, Joe Exoticot azonban hiába várta a börtöne elé rendelt luxuskocsi, Trump neki nem kegyelmezett meg. (via 444.hu)

A szabadulóbuli biztos hardcore lesz rapperéknél, s gyakorlatilag törés nélkül ostromolhatja tovább a toplistákat is  –  többek között a Blink-182 dobosa, Travis Barker is dolgozott vele együtt –, ez a The Man With The Golden Gun-sztori feltehetően csak növeli majd a legendafaktort a rajongói szemében.

 

 

 

 

 

Lil Wayne, rapper, elnöki kegyelem, amnesztia, fegyvertartás

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek