Menopauza 1170x180

Ed Sheeran boldogságát újabb plagizálási per árnyékolja be

2018/01/21  ·   Bulvár   ·  Labancz Andrea

Ismételten plagizálással vádolják a Grammy-díjas, friss lovag Ed Sheerant. A brit dalszerző, énekes ezúttal egy olyan dal miatt kényszerül magyarázkodásra, amelyet két híres amerikai contry-sztárnak írt.

Ed Sheeran boldogságát újabb plagizálási per árnyékolja be

Miközben arról szólnak a hírek, hogy a kis vörös lovag eljegyezte jégkorongozó barátnőjét, akivel 2015 óta alkotnak egy párt, úgy tűnik, Ednek ismét a bíróságon kell egyezkednie a jogdíjak miatt.

Tavaly már elvesztett egy csatát a "Photograph" című száma kapcsán, majd a máig népszerű "Shape of You" is célkeresztbe került, igaz, ott még a pereskedés előtt gyorsan bejegyeztette a No Scrubs alkotóit társszerzőnek, akik a 90-es évek egyik legnépszerűbb lánycsapatának, a TLC-nek a tagjai.

Most a "The Rest of Our Life" című dala került veszélybe, amelyet Sheeran az amerikai Tim McGraw és Faith Hill számára írt.  Sean Carey és Beau Golden zeneszerzők azzal vádolják, hogy a "When I Found You" című Jasmen Rae által előadott dal szinte teljesen megegyezik a Sheeran által komponált darabbal.

 

Carey és Golden a múlt héten New Yorkban indított keresetet Sheeran ellen "szándékos szerzői jogsértés" címen, és azt állítják, hogy "a másolás ... nyilvánvaló a közönséges megfigyelő számára is". A felpereseket az a Richard Busch képviseli, aki megnyerte az az ügyet, amelyben Marvin Gaye családja 5,3 millió dollárra perelte Robin Thicket és Pharrell Williamst a "Blurred Lines" miatt. Szintén Busch volt az az ügyvéd, aki a 20 millió dollárt szerzett ügyfelének Sheeran "Photograph" című dalának plagizálási ügyében. Ennek fényében Ed nem sok jóra számíthat...

A "The Rest of Our Life" egyébként 2017-ben nemzetközi sikert hozott McGraw és Hill számára. Sheeran társszerzői, Johnny McDaid, Steve Mac és Amy Wadge szintén a vádlottak közt szerepelnek több kiadóval együtt, amelyek 5 millió dolláros kártérítést kérnek a zeneszám végleges blokkolására vonatkozó utasítás miatt.

Forrás: The Independent

Ed Sheeran, Faith Hill, Tim McGraw, Jasmine Rae

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek