Menopauza 1170x180

Elárverezik Amy Winehouse fellépőruháit

2021/05/10  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

Tíz évvel tragikus halála után kalapács alá kerülnek Amy Winehouse ikonikus ruhakölteményei – adta hírül a Blikk.

Fotó: Grammy Museum

Az énekesnő szülei, Janis és Mitch úgy döntöttek, nem hagyják tovább a szekrényben porosodni azokat az öltözékeket, melyeket világhírű lányuk annak idején a koncertjein viselt. A család idén novemberben bocsátja a Julien’s aukciósház rendelkezésére a ruhákat, a bevételt jótékony célra fordítják. (via Blikk)

Amy például egy Naomi Parry által tervezett ruhát viselt (a nyitóképen középen) meglehetősen szomorúra sikerült, utolsó koncertjén Belgrádban, 2011-ben. Parry, aki nem csak Winehouse stylistja, de jó barátja is volt, évekkel korábban találkozott az énekessel a Soho egyik meleg bárjában. Évekig dolgoztak együtt, megalkotva Winehouse felejthetetlen stílusát, ami az énekesnő nagymamájától Brigitte Bardot-n keresztül a 60-as évekig és a gengszterbarátnők viseleteiből merített ihletet. Parry egy egész kollekciót tervezett Winehouse  2011-es nyári turnéjához, amely formához illő, élénk mintás ruhákat mutatott be. (Forrás: Amy Winehouse 7 leghíresebb ruhája). Arról nincs infó, hogy ez az ikonikus ruhadarab is szerepel-e az aukció tételei között.

A botrányba fulladt belgrádi koncertjét követően Amy Winehouse törölte teljes európai koncertkörútját, köztük a Sziget Fesztiválra tervezett fellépését is – s még ezen a nyáron meghalt túladagolásban.

 

 

Tavaly májusban a GRAMMY Múzeum Beyond Black - The Style Of Amy Winehouse címmel kiállítást rendezett, ahol azt is demonstrálták, hogy a hatszoros GRAMMY-díjas Amy Winehouse-t nemcsak brit zenei ikonként és poplegendaként, hanem divattervezőként is elismerték.

Fotó: grammymuseum.org

Az évfordulóról egy dokumentumfilm is megemlékezik: az Amy Winehouse: 10 Years On című film a BBC Two és a BBC Music közös munkájával készült, narrátora pedig az énekesnő szklerózis multiplexben szenvedő édesanyja, Janis.

 

 

 

 

Amy Winehouse, család, aukció, dokumentumfilm

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek