Közösségi szintre lépett Chris Cornell özvegye és a Soundgarden harca

2021/04/06  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Soundgarden tagjai és Vicky Cornell között zajló jogi csatában a zenekar tagjai most azzal vádolták meg Chris Cornell özvegyét, hogy kizárta őket a Soundgarden hivatalos közösségi fiókjaiból és weboldaláról.

Közösségi szintre lépett Chris Cornell özvegye és a Soundgarden harca

Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron  beadványukban arra kérték a bíróságot, hogy utasítsák Cornellt a Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo, YouTube, Snapchat, Tumblr, Top Spin és Pinterest, valamint a hivatalos weboldal jelszavainak átadására.

A jelszavak átadására irányuló kérelem mellett a zenekar azt is indítványozta, hogy ha ez nem történik meg, akkor tegyenek fel egy feliratot a megfelelő weboldalakra, miszerint "a Soundgarden a folyamatban lévő perek miatt ideiglenesen felfüggesztette hivatalos közösségi médiafiókjait". A tagok azt állítják, hogy a közösségi felületeket az özvegy  „elhanyagolja” (2019 októbere óta nem tettek fel híreket az együttes hivatalos weboldalára, 2020 januárja óta pedig nem tettek közzé új bejegyzéseket a zenekar Twitter-fiókjában, a zenekar 3 milló követőt jegyző Facebook oldala is szórványosan működik) és eltávolítja a rajongók által közzétett megjegyzéseket.

Az accountok úgy kerültek Vickyhez, hogy a Soundgarden egykori alapkezelő társasága, a Patriot Management állítólag 2019 októberében átadta neki a zenekar közösségi médiafiókjának jelszavait, miután az együttes megszüntette a kapcsolatát a céggel.

Ez egyébként a legújabb fejlemény a Cornell és a Soundgarden közötti viták sorában. 2019 decemberében az özvegy beperelte az együttest, azt állítva, hogy dollárok százezreit tartják vissza jogdíjakból, amelyek neki és családjának járnának. A vita szerzői jogi kérdéseket is tartalmazott hét hangfelvétel kapcsán, amelyeket Chris Cornell készített még a 2017-ben bekövetkezett halála előtt.

(via Guitarworld.com)

 

A család szerint gondatlanságukkal az orvosai ölték meg Chris Cornellt

 

Soundgarden, Vicky Cornell, Chris Cornell

 

 

Szólj hozzá!


Az Európa Kiadó frontembere álmodott digitális platformot az A38-nak

Az Európa Kiadó frontembere álmodott digitális...

Tizennyolc éves működése során az A38 Hajón közel 3500 koncertfelvétel készült, ezt az őrületes mennyiségű anyagot a lehető legjobb...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

Újra szól a rock a Hegyalján! – 18 nap múlva itt a Wild East Rock fesztivál

Most nem túrjuk elő, hányszor és hol sírtunk a Hegyalja fesztivál után – minden imánk így hallgattasson meg :) A LESZ Feszt és a Geronimo Motorcycle Club East összefogása valóságra váltotta a reményeket.

Fesztivált rendez Tapolcán a hamarosan újranyitó Gödör

Az augusztus 14-től 19-ig tartó Gödör Camp-en az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, a Balaton, a Kontroll Csoport mellett Bródy János is koncertet ad majd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek