Közösségi szintre lépett Chris Cornell özvegye és a Soundgarden harca

2021/04/06  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Soundgarden tagjai és Vicky Cornell között zajló jogi csatában a zenekar tagjai most azzal vádolták meg Chris Cornell özvegyét, hogy kizárta őket a Soundgarden hivatalos közösségi fiókjaiból és weboldaláról.

Közösségi szintre lépett Chris Cornell özvegye és a Soundgarden harca

Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron  beadványukban arra kérték a bíróságot, hogy utasítsák Cornellt a Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo, YouTube, Snapchat, Tumblr, Top Spin és Pinterest, valamint a hivatalos weboldal jelszavainak átadására.

A jelszavak átadására irányuló kérelem mellett a zenekar azt is indítványozta, hogy ha ez nem történik meg, akkor tegyenek fel egy feliratot a megfelelő weboldalakra, miszerint "a Soundgarden a folyamatban lévő perek miatt ideiglenesen felfüggesztette hivatalos közösségi médiafiókjait". A tagok azt állítják, hogy a közösségi felületeket az özvegy  „elhanyagolja” (2019 októbere óta nem tettek fel híreket az együttes hivatalos weboldalára, 2020 januárja óta pedig nem tettek közzé új bejegyzéseket a zenekar Twitter-fiókjában, a zenekar 3 milló követőt jegyző Facebook oldala is szórványosan működik) és eltávolítja a rajongók által közzétett megjegyzéseket.

Az accountok úgy kerültek Vickyhez, hogy a Soundgarden egykori alapkezelő társasága, a Patriot Management állítólag 2019 októberében átadta neki a zenekar közösségi médiafiókjának jelszavait, miután az együttes megszüntette a kapcsolatát a céggel.

Ez egyébként a legújabb fejlemény a Cornell és a Soundgarden közötti viták sorában. 2019 decemberében az özvegy beperelte az együttest, azt állítva, hogy dollárok százezreit tartják vissza jogdíjakból, amelyek neki és családjának járnának. A vita szerzői jogi kérdéseket is tartalmazott hét hangfelvétel kapcsán, amelyeket Chris Cornell készített még a 2017-ben bekövetkezett halála előtt.

(via Guitarworld.com)

 

A család szerint gondatlanságukkal az orvosai ölték meg Chris Cornellt

 

Soundgarden, Vicky Cornell, Chris Cornell

 

 

Szólj hozzá!


Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is? FRISSÍTVE

Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről...

Kaptunk egy sajtóvetítésre szóló meghívót, miszerint: „Megpihennek szárnyaid – zenés dokumentumfilm Póka Egon és Szappanos György...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

Def Leppard, Mötley Crüe, avagy a koncert, amelyet mindenki másképp hallott

Elmentünk a két zenekar közös koncertjére, a világturné budapesti állomására, az MVM Dome-ba. A két zenekar állítólag pénzfeldobással döntötte el a fellépés sorrendjét. Akár el is hihetném. Viszont ha a pénzfeldobós sztori valós, nem tudom, mi lett volna a turné állomásain, amelyeken a Mötley Crüe minden estén lejátssza a...

Terülj, terülj piknikplédem! Óriási kerti parti a Városligetben

Jön, jön, jön az idén 12 éves Rosalia Borpiknik. A főváros legnagyobb nyárindító kerti partija idén új névvel várja a borok szerelmeseit és az igazi kikapcsolódásra vágyókat.
Új koncertek