Közösségi szintre lépett Chris Cornell özvegye és a Soundgarden harca

2021/04/06  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Soundgarden tagjai és Vicky Cornell között zajló jogi csatában a zenekar tagjai most azzal vádolták meg Chris Cornell özvegyét, hogy kizárta őket a Soundgarden hivatalos közösségi fiókjaiból és weboldaláról.

Közösségi szintre lépett Chris Cornell özvegye és a Soundgarden harca

Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron  beadványukban arra kérték a bíróságot, hogy utasítsák Cornellt a Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo, YouTube, Snapchat, Tumblr, Top Spin és Pinterest, valamint a hivatalos weboldal jelszavainak átadására.

A jelszavak átadására irányuló kérelem mellett a zenekar azt is indítványozta, hogy ha ez nem történik meg, akkor tegyenek fel egy feliratot a megfelelő weboldalakra, miszerint "a Soundgarden a folyamatban lévő perek miatt ideiglenesen felfüggesztette hivatalos közösségi médiafiókjait". A tagok azt állítják, hogy a közösségi felületeket az özvegy  „elhanyagolja” (2019 októbere óta nem tettek fel híreket az együttes hivatalos weboldalára, 2020 januárja óta pedig nem tettek közzé új bejegyzéseket a zenekar Twitter-fiókjában, a zenekar 3 milló követőt jegyző Facebook oldala is szórványosan működik) és eltávolítja a rajongók által közzétett megjegyzéseket.

Az accountok úgy kerültek Vickyhez, hogy a Soundgarden egykori alapkezelő társasága, a Patriot Management állítólag 2019 októberében átadta neki a zenekar közösségi médiafiókjának jelszavait, miután az együttes megszüntette a kapcsolatát a céggel.

Ez egyébként a legújabb fejlemény a Cornell és a Soundgarden közötti viták sorában. 2019 decemberében az özvegy beperelte az együttest, azt állítva, hogy dollárok százezreit tartják vissza jogdíjakból, amelyek neki és családjának járnának. A vita szerzői jogi kérdéseket is tartalmazott hét hangfelvétel kapcsán, amelyeket Chris Cornell készített még a 2017-ben bekövetkezett halála előtt.

(via Guitarworld.com)

 

A család szerint gondatlanságukkal az orvosai ölték meg Chris Cornellt

 

Soundgarden, Vicky Cornell, Chris Cornell

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.

Várhatóan a jövő héten nyitnak a teraszok

Amint a beoltottak száma eléri a 3,5 millió főt, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A mai napig 3 145 592 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 349 314-en már a második adag vakcinát is megkapták. Figyelem: egy oltás nem egyenlő a védettséggel, legyetek körültekintőek!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek