Közösségi szintre lépett Chris Cornell özvegye és a Soundgarden harca

2021/04/06  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Soundgarden tagjai és Vicky Cornell között zajló jogi csatában a zenekar tagjai most azzal vádolták meg Chris Cornell özvegyét, hogy kizárta őket a Soundgarden hivatalos közösségi fiókjaiból és weboldaláról.

Közösségi szintre lépett Chris Cornell özvegye és a Soundgarden harca

Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron  beadványukban arra kérték a bíróságot, hogy utasítsák Cornellt a Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo, YouTube, Snapchat, Tumblr, Top Spin és Pinterest, valamint a hivatalos weboldal jelszavainak átadására.

A jelszavak átadására irányuló kérelem mellett a zenekar azt is indítványozta, hogy ha ez nem történik meg, akkor tegyenek fel egy feliratot a megfelelő weboldalakra, miszerint "a Soundgarden a folyamatban lévő perek miatt ideiglenesen felfüggesztette hivatalos közösségi médiafiókjait". A tagok azt állítják, hogy a közösségi felületeket az özvegy  „elhanyagolja” (2019 októbere óta nem tettek fel híreket az együttes hivatalos weboldalára, 2020 januárja óta pedig nem tettek közzé új bejegyzéseket a zenekar Twitter-fiókjában, a zenekar 3 milló követőt jegyző Facebook oldala is szórványosan működik) és eltávolítja a rajongók által közzétett megjegyzéseket.

Az accountok úgy kerültek Vickyhez, hogy a Soundgarden egykori alapkezelő társasága, a Patriot Management állítólag 2019 októberében átadta neki a zenekar közösségi médiafiókjának jelszavait, miután az együttes megszüntette a kapcsolatát a céggel.

Ez egyébként a legújabb fejlemény a Cornell és a Soundgarden közötti viták sorában. 2019 decemberében az özvegy beperelte az együttest, azt állítva, hogy dollárok százezreit tartják vissza jogdíjakból, amelyek neki és családjának járnának. A vita szerzői jogi kérdéseket is tartalmazott hét hangfelvétel kapcsán, amelyeket Chris Cornell készített még a 2017-ben bekövetkezett halála előtt.

(via Guitarworld.com)

 

A család szerint gondatlanságukkal az orvosai ölték meg Chris Cornellt

 

Soundgarden, Vicky Cornell, Chris Cornell

 

 

Szólj hozzá!


Áttolták tavaszra a GOTTHARD decemberi koncertjét

Áttolták tavaszra a GOTTHARD decemberi koncertjét

2020.04.13-i és a 2021.04.14-i koncert pótlása december 21-én lett volna, most a buli tett egy jó nagy kört, és visszaérkezett a tavaszi dátumra:...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online streaming platformján.

Szombaton Alle Farben rázza fel Budapestet a novemberi depiből

Élőben idén nyáron hallhattuk már Alle Farbent a STRAND Fesztivál egyik fő fellépőjeként, az évben itthon utoljára november 27-én csíphetjük el, ugyanis az Akvárium Klub NagyHall termében ad önálló bulit.
Új koncertek