A család szerint gondatlanságukkal az orvosai ölték meg Chris Cornellt

2018/11/08  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Vicky Cornell és gyermekei beperelték Chris Cornell kezelőorvosát és társait gondatlanságért.

A család szerint gondatlanságukkal az orvosai ölték meg Chris Cornellt

Mint az ismeretes Chris Cornell 2017 májusában követett el öngyilkosságot.

A toxikológiai vizsgálatok azt mutatták, hogy a szervezetében jelentős mennyiségű szer volt – hogy ne lett volna, hiszen a vádirat szerint élete utolsó húsz hónapjában a zenésznek 940 adag lorazepám* tartalmú orvosságot írtak fel orvosai – fogalmazzunk úgy, hogy nyakló nélkül fogyasztotta –, és erre hivatkozik a család is, továbbá arra, hogy Cornellt nem tájékoztatták teljeskörűen a szer mellékhatásairól (pl. mentális problémák) és rendszeres szedésének esetleges következményeiről.

Vádolják a kezelőorvost például azzal, hogy nem vette figyelembe a zenész függőségre való hajlamát, valamint azt sem, hogy a szer befolyásolja az ítélőképességet. Az ő felelősségének tartják, hogy a zenész minden kontroll nélkül, akár egy telefonhívással is hozzájutott a vényköteles gyógyszerhez, ami a vádirat szerint – és ebben a mennyiségben – súlyosan károsíthatja az ítélőképességet, csökkentve a páciens azon képességét, hogy gondolkodjon és ésszerűen cselekedjen.

A hírességek orvosai nem először kerülnek kereszttűzbe.

Michael Jackson orvosát a bíróság – Jacko halála kapcsán – 4 év letöltendő börtönre ítélte gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Ebből mindössze 2 évet kellett leülnie, 2013-ban szabadult, és Prince kezelőorvosai is a vádlottak padjára kerültek.

*A lorazepám a benzodiazepin gyógyszercsoportba tartozik. A készítménynek szorongásoldó hatása van. Súlyos szorongásos állapotok rövidtávú kezelésére alkalmazható.

Fotó és forrás

 

 

Chris Cornell, öngyilkosság, kezelőorvos, túladagolás, gyógyszerfüggőség, per

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek